...ale priatel sa zblaznil. neveri,ze je jeho,pricom za celych tych 5 rokov co sme spolu som nikdy na ineho chalana ani nepomyslela,ani som sa s inymi bez jeho pritomnosti nestykala osamote, chodili sme von spolu a s jeho kamosmi..neviem co robit,on sa musel zblaznit,mozno to je obranna reakcia pred sokom z toho,ze cakam male..ale ako mi to mohol povedat??? =(((((
cakam malinke,ale...
Ahojky Safa,
ja som do tejto témy nikdy neprispela,ale veľmi pozorne som čítala a čítam Tvoj príbeh a držím Tebe aj bábätku palce..ja mám priateľa takmer 4 roky,a nedokážem si ani predstaviť,čo by som robila,keby sa zachoval takto..asi to ale ozaj bola iba skratová reakcia. Pravdupovediac,od začiatku som dúfala,že ten Tvoj dostane rozum a všetko bude dobré :-)
Chcem Ti povedať,že si veľmi zlatá a odvážna baba a prajem vám zo srdca,aby ste boli šťastná rodinka. Verím,že priateľ už dostal rozum nadobro a už to bude len super :-) Držím palce,nech je aj bábo v poriadku a nech aj tá svadba vyjde :-)
Veľa šťastia,drž sa!
ahojte..no tie sviatky daju cloveku zabrat..som nestihala prist =)
dnes,velkon.pondelok, skoro rano tu ficim,ocakavam,ze sa dovalia tí moji synovci... bratia,bratranci..ale chcem ich poprosit o vynechanie mojej osoby pre tento rok,aby sa nieco zle nestalo..lebo oni nevedia len kludne,trosicku,oni ma topia pomaly, cize vana,vedra vonku je normalne..a som aj nachladnuta..
a ma sa stavit aj priatel...
co sa tyka svokra- priatel potom ked som odisla isiel domov za mamou a jej povedal(lebo oco uz nebol doma),ze som sa hnevala ako tam na nas vybuchoval. tak ze si nemam z toho nic robit,ze on zo srandy-pricom jeho slova a ironia mi tak vobec nepripadali. ale vecra ked som tam bola bol normalny,rozpraval stale so mnou,usmieval sa,svokra tiez-asi mu dohovarali.
co sa tyka mojho synovca- prisiel za nim moj brat,ze ma ist domov a nevymyslat,ze on mame povedal,ze ked ho chce potrestat,nech ho vylace alebo co,nech ho von nepusti,zakaze mu veci,ale ze z domu ho vyhadzovat nemoze,co ak by sa nieco stalo? no tak prisiel moj druhy brat a odviezol ho domov(lebo jeho oco musel odcestovat a k nam prisiel preto,elbo mu bolo jasne,ze mlady sa poberie s problemom hned za mnou).ked vosieldo dveri,svagrina mu povedala aby ostal pri dverach,vysla na poschodie a doniesla mu obrovsku cestovnu tasku,ze sa ma zbalit a odist. mlady pozerala vtedy aj brat zakrocil a povedal,ze po neho prisiel oco,ale ze ked musel ist prec,ze ho priviezol on..tak tam na synovca pokricala ale nechala ho doma. vcera som ho stretla,tak ze sa s nim nebavi,a ak ano,tak len vrieska,ze oco lepsie.
co sa tyka mojho priatela- dufam,ze to nijako nezakriknem,ale je to znova ten chalan,ako bol pred vsetkymi tymi jeho hlupostami.stara sa o nas,stale ci nieco netreba,ci sme v poriadku a tak..proste je to znova on.
tie svokry vam nezavidim,take ich spravanie asi prameni z toho,ze ich synovia su pre nich jediní a nie su schopne si uvedomit,ze maju svoje vlastne rodiny. a ze nemozu stale byt len pri nich-mamach svojich.
moja sa javi zatial celkom normalne,ale uvidime,co z toho vznikne.
inac-po dlhych uvahach,rozhovoroch s priatelom,maminou,bratmi a spol sme sa rozhodli pevne- 16.5. bude sobas =) asi si pomyslite,ze som svihla a ze som sa na to dala po tom vsetkom..vsetci navokol su spokojní,priatel je taky ako ma bty, s podmienkou,ze ak mu zas rupne-rupne aj mne a budem sa spravat debilne aj ja. ale proste vidim,ze ho to preslo,je to znova ten chalan,s ktorym som chodila 5 rokov.
no =) tak idem ja, psychicky sa pripravit- budem musiet vlastne dnesnym dnom celej rodine oznamit,ze cakame babätko-lebo okrem maminy a surodencov to nik nevie-nechcela som hovorit,kym nebolo vsetko poriesene..bude to oznamene neskorako som chcela,ale predsa len bude.. =))
tak abby-vela stastia,drzme sa vsetky,snad dopadneme dobre =) pekny den
elisa, bohuzial ani ja nemam recept na to, ako to urobit, aby sa Vam svokra nestarala do zivota..tiez sa snazim jeden si najst..moja svokra zacala po tom, ako sme oznamili, ze sme sa rozhodli sa zobrat..to bolo fakt ze silne kafe, nepriala by som nikomu, co som zazivala..tolke stresy, nervy, plac..do toho sme sa dozvedeli, ze cakame babatko..svokrovci to nevedeli do 5.mes. a aj to sme im to pre istotu neoznamovali my, ale svokrin brat..svadbu komentovat tiez radsej nebudem..co stoji za zmienku je, ze doteraz nemame od svokrovcov "pozehnanie" a pochybujem, ci ho aj vobec niekedy dostaneme..no a den narodenia nasej malej a nasledujucich 5-6dni je tiez skoda rozoberat..este donedavna nam a hlavne mne vyvadzala kadejake sceny a vyhovarala kazdu malickost..akurat posledne necele 4mes.je klud..co by som najradsej urobila je to, ze by som sa zobrala aj s manzelom a dcerkou a odstahovali by sme sa niekam velmi daleko, zmenili cisla a utajovali adresu, aby sme k nim chodili na navstevu len vtedy, ked by sme chceli my a na tolko, na kolko by sme chceli my..aby sme neboli bombardovani telefonatmi, kedy opat prideme a preco sme neprisli uz predvcerom, lebo uz vtedy bolo neskoro a najlepsie, aby sme tam boli kazdy cely vikend a este aj medzi tym.co by mi ale bolo nesmierne luto, su moji rodicia a sestra a brat so snubenicou..ti viem, ze nas maju skutocne uprimne radi a dali by nam aj posledne..co sa tyka mena dietatka - ja som dala dcerke meno, ake chcel manzel..vyprosikal si ho :) a vobec to nelutujem!ale co ma dojalo..bolo, ked dosiel na druhy den po porode manzel za mnou do porodnice a povedal mi, ze svokra to nemohla predychat, ze mame Alzbetku, ze po madarsky je to Erzebeth a ze bla bla bla..a ze sme mali dat ine, ze jej sa paci Tatiana(ona tusim tiez chcela mat Tatianu, ale musela dat ine meno, podla zelania svojej svokry..) a dokonca nakazala manzelovi, ze aby dcerke meno zmenil..to som myslela, ze ma polozi..ale mali sme jedno stastie :D - este predtym, ako prisiel manzel s tymto, tak bola v porodnici jedna pani z matriky, ktora pobrala a pofotila vsetky potrebne veci a zaniesla to tam, takze jedina starost manzela bolo uz len ist na matriku vyzdvihnut rodny list v dany den :).takze aj napriek svokrinym protestom ma dcerka meno podla nasho vyberu :).a aj tak nam ona do toho nema co kecat..inak dcerku donedavna nevedela ani menom oslovit, vzdy jej hovorila len drobec, mala, babo, atd..no najviac ma vytacalo a vytoci, ked ju nazve biba!to ma ide roztrhnut(lebo ze u nich tak volali vsetky deti a ze vraj si myslela, ze to je zdrobnelina..vyhovorky ani za cent..)!posledny asi mesiac ju nazve obcas aj menom..ale co ma tak troska "tesi" je, ze dcerka jej to vratila..nejaky cas ju volala(este obcas aj vola) teta :D.no a co ma tiez slusne vytaca, ze mi niekedy pripada, akoby sa k dcerke spravala, akoby ona bola jej decko a nie nase a tiez sa mi zda, ze si ju chce na seba nalepit, aby dcerka milovala len ju a nikoho ineho.dufam, ze sa nam podari aj napriek tomu vsetkemu dcerku dobre vychovat a ze nam do toho nebude prilis kecat a nedobre zasahovat..je tazke sa od toho odosobnit a nebrat si to vsetko k srdcu a pustat to jednym uchom dnu a druhym von..bohuzial mne sa to zatial celkom nedari a nad kazdym jej pocinom sa co i len trocha rozculim :(..co uz..snad sa mi raz podari vybudovat si voci nej taky mantinel, od ktoreho by sa to vsetko odrazalo a neprenikalo ku mne..manzel je na mojej strane, raz si ma uz dokonca dost razne obranil, ale takisto ma neobranuje pre kazdu hlupost, on uz svoju matku poriadne ani nepocuva, co hovori..a ked mu do telefonu zacne cosi vykladat - tie jej problemy zas, tak normalne odlozi telefon na bok a len nahlas hovori ano, hej, ano..az kym sa svokra nevyrozprava a sama nezlozi..nebavi ho pocuvat dokola tie iste reci..a takisto som uz pocula par ludi vyslovit sa, ze svokra nie je po psych.stranke celkom v poriadku..ja si to nedovolujem vyslovit..co je najhorsie, sprava sa ako diktator a vsetci sa jej snazia len vyhoviet, aby nebolo zle..lebo zle s nou, je hotove peklo..
vytrhava ma z toho vzdy manzel ale hlavne dcerka..keby nebolo jej, mozno by som to vsetko uz davno vzdala..ona ma drzi "nad vodou" a pri zmysloch a akej-takej sile...
preto Ti zelam hlavne, aby Ste sa od svokry co najskor odputali a aby Vam uz viac nezasahovala do zivota, aby Ste si ho mohli zariadit tak, ako chcete Vy..a nie tak, ako chce Tvoja svokra...
jklm akože prečo čítaš čo píše keď ti to vadí...
ahoj elisa.
keby som vedela povod spravania nasich svokier hned to poriesim.ale fakt nerozumiem.netreba vsak ustupovat.ale stat si za svojim.ja to tak robim stale.moja svokra sa prejavila za po svadbe ked som otehotnela.dovtedy bola uplne ina.dalo sa snou pokecat bola mila.
matky chlapcov maju take divne spravanie.stale ich beru za malych chlapcekov ktori potrebuju ich ochranu a neviem co este.a pritom su to zreli chlapi ktori dokazu hocco.
neviem ti poradit co robit lebo ja sama sa to snazim zistit.snazim sa proste prist nato ako si nebrat k srdcu jej jedovate slova.
odkedy sa nam narodila dcerka vnimam len ju a manzela a naucila som sa ignorovat svokrine neprajne slova.ale to len vdaka malej.keby sme nemali ju asi by som mala nervy k haji.
ty to asi oto tazsie ze sa ani priatel za teba nepostavi.a keby aj po narodeni dietatka tak neurobil bolo by to fakt zle.a svokra nema co zasahovat ani do vychovy ani do mena dietatka.ma byt ta babicka co bude vnucatko rozmaznavat.
a aj si sa ho pytala ze preco sa neobrani?a nemozte sa niekam odstahovat aby ste boli samy?
Ahojte lenuliatko, safa, dd... uz dlhu dobu Vas tu citam a chcela by som sa aj ja s Vami podelit o vztahy so svokrami, ja mam svokru hned vedla v brane a ustavicne sa mi stara do zivota, chceli by sme s priatelom babo, no bavili sme sa o menach a jeho matka, hned ze take nie, ze jej sa to nepaci, tak som si povedala svoje... ide o to, ze neznasam ked sa mi stara do zivota.lenuliatko tebe zavidim, ze sa tvoj manzel za Teba postavi, kdezto moj nepovie svojej mame ani polo slova, uz som zufala neviem co robit a mozno to poviem zle, ale len oddialujem aby somneostala tehotna, do takehoto problemu s jeho matkou nechcem priviest na svet nase dieta, viem ze by som sa z toho asi zblazlanila, poradte mi, co mam robit:-(
dakujem
dd ale ona praveze nejako sa o malu nezaujima.ked ideme knim ako pobavi sa snou.ale co ja viem je nejaka cudna.nikdy ju nevzala vonku nepyta sa nanu velmi casto.ostatne babicky chodia vonku s vnucatami a tesia sa z toho.moja svokra nic.mam pocit ze sa asi nevie zmierit stym ze sa stala starou mamou.pre nu je marek jediny na svete.je to jej chlapcek.a alex ostala niekde na konci :(
Lenka, kasli na to..ved moja svokra sa tiez zaujima len o Betku..ja pre nu niesom zaujimava..tiez sa ma nepyta, ako sa mam a ci sa mi dari atd..a tiez ma casto desi myslienka, ci nahodou si ju nechce na seba doslova prilepit, aby mala rada Betka len ju a este viacej ako mna..no co..uvidime, co sa z nej tiez vykluje..ci je to jej spravanie aspon trosinku uprimne, alebo je to cista pretvarka..
no baby svokru vam zavidim.aspon co sa tyka vztahu k babatku.moja sa nejako k cinom nema.co ja viem co jej je stale.som sklamana lebo som verila ze sa vykasle nato ze nie som jej vysnivana nevesta a bude sa o malu zaujimat.lenze ked sa narodila len sa opytala ci je v poriadku a ci nema nasledky potom pade zo schodov a autonehody pocas tehu.nic viac.namna sa ani neopytala.ale to by ma ani tak nestvalo.takze nakoniec som aj stastna ze som rodila za tajych dramatickejsich okolnosti na opacnom konci slovenska necakane ale predsa pri mamine a ocovi.velmi mi pomohli.starali sa omna ako vedeli.pomahali s malou ocko mi doniesol velikansku kyticu ruzi marek tiez.mama ma naucila nejake veci a bolo mi tam uzasne.vratila by som sa tam.prve dni po porode ked sme sa vratili na zapad som revala ako mala lebo mi bolo smutno.potrebovala som ich podporu.z marekovej rodicou sa zaujima o nas len otec.chodi k nam velmi casto.berie malu vonku.zacal nanu hovorit po anglicky :D aj ja to uz skusam :D je uzasny.je znej na makko.svokra bohuzial neviem ako sa bude spravat dalej :( no ale co uz.svokry si nevyberame
presne tak, mne sa normalne niekedy zda, ze moj ocino je z nasej malej uplne paf este viacej ako moja mamka..velmi ju lubi a zboznuje!normalne to na nom vidno, aky je cely bez seba a stastny, ked ho vola dedo pod, ked prideme k nim, ci oni k nam..a kazdu chvilu ospevuje deda :D.vsak ked sa narodila, ked ju 1.x videl, az plakal, slzy mu vyhrkli take velikanske, ze az..co ma najviac dostalo bolo, ked nas minule dosiel pozriet, bol tu v meste na nejake vysetrenie, no a on, s jeho bolavymi krizami, co chodil s nimi uz tusim aj 2x na rehabilitacie, tak nevahal malu drzat na tej skakacej lopte a krcit sa a nadhadzovat ju na nej :D..a to ked sme mojim rodicom povedali, ze som tehotna, tak sa so mnou asi mesiac ani nerozpraval! :) takisto svokor nebol prilis nadseny, ze bude babo a teraz by najradsej vnucku zobral a ukazoval cely pysny celemu svetu.. takze svokra to dostane isto, ci to malicke bude dievcatko alebo chlapcek :)..