cakam malinke,ale...

Príspevok v téme: cakam malinke,ale...
safa

...ale priatel sa zblaznil. neveri,ze je jeho,pricom za celych tych 5 rokov co sme spolu som nikdy na ineho chalana ani nepomyslela,ani som sa s inymi bez jeho pritomnosti nestykala osamote, chodili sme von spolu a s jeho kamosmi..neviem co robit,on sa musel zblaznit,mozno to je obranna reakcia pred sokom z toho,ze cakam male..ale ako mi to mohol povedat??? =(((((

dd

ahoj Safa..no je to veru radost, vidiet ju vysmiatu, sibalku, ako beha hore-dole a krasne sa hra :).ked bola taka chorucka, vysilena, tak som z toho bola uplne hotova..stale mi bolo do placu, ked som sa na nu taku nevladnu, utrapenu pozerala..
co sa tyka uradov, tam si mozes ist pred porodom po tlaciva - na UPSVR po tlacivo na rodicovsky prispevok, pridavok na dieta a tiez priplatok k prispevku pri narodeni dietata a do soc.poistovne po tlacivo na prihlasenie do registra(tusim na to dochodkove, uz si to presne nepamatam, na informaciach Ti urcite poradia aj ku ktorej priehradke ist)..na tej soc.poistovni musis odovzdat to tlacivo vyplnene podpisane tusim do 15dni od porodu(ale myslim, ze to tam moze za Teba aj niekto doniest, treba sa spytat)..na UPSVR neviem dokedy to treba zaniest, ale tam tusim tiez to moze za Teba niekto zaniest.akurat to tlacivo na priplatok k prispevku pri narodeni dietata(to tzv."kocikove", coz podla mojich info by malo byt 25tis.SK) tam zanesies, az ked ho budes mat potvrdene od gynekologa a pediatra..matriku(rod.list dietatka) Ti po porode vybavi isto bud.manzel :).zatial sa s tym nejak nemusis zatazovat, este to ma isto dost casu :).

safa

no sme teda dopadli... mne ej uz lepsie,ale vidim,ze lenku to neobislo =)
dd - to je radost ked je mala zdrava a plna zivota ako cely cas chora a nevladna,ze? ja zajtra budem volat o vysledky z krvi,mi v pondelok brala doktorka na nejake ochorenia, a myslim ze aj na ten Downov syndrom,teda na ochorenia tykajuce sa maleho... dufam,ze bude vsetko ok..
teraz mam taku sarapatu s oznameniami na svadbu-uz tyzden meskaju..ma ide slahnut.. som volala tak su vraj vo vyrobe... ta diky
a chcem sa opytat,kedy priblizne by som si mala asi obehat urady,cez ktore potom budem dostavat peniaze na male?

dd

ahojte kocky..no teda..tak tu su teda riadni marodi.. :( u nas je zatial vsetko ok, ale ja mam taky divny pocit niekedy,akoby mi opat chytalo mandle, aj krcne, aj nosne..a to su u mna prve priznaky choroby.. :( tak dufam, ze ma to obide..s Betkou je perfektne, dneska bola pol dna na balkone :D podavala mi stipce ked sme vesali oprate oblecenie a pozerala na zeriav - mame na jeden vyhlad, velmi sa jej to paci pozerat, ked sa otaca, nieco dviha, premiestnuje..tak sme dnes mali vzruuso :D..boli sme aj na ihrisku, ale fukal tu strasny vietor, tak sme tam ani neboli dlho..snad zajtra bude lepsie..
hlavne sa cim skor vyzdravejte!aby Ste boli fit!a Marekovi dufam, ze bude lepsie na to koleno..ja som si raz tiez rozbila koleno, padla som na zamkovu dlazbu, ale boli na nej kamienky..mesiac som koleno nemohla ani zohnut a dalsie 3mesiace potom ma este riadne bolelo..ale paradox je najvacsi ten, ze teraz ked ma bolieva koleno, tak to druhe :D nie to co som mala rozbite :D..

lenuliatko

no ja lezim v posteli ako lazar.malu som videla len od dveri asi lebo stara sa onu marek ja som neschopacka dneska.a kycham na kilometer nechcem ju nakazit.ale je v pohode.ved s tatom bola kopu dni sama doma ked som bola v nemocnici.no a marek.jemu dali taku vystuz na koleno.a povedia ze co.nema to prasknute.len raz uz mal vyskocene jabcko a teraz ma nieco s vazami.nepovedal mi to presne lebo ja som snim nebola u lekara.

safa

asi bude nieco vo vzduchu,ked nas to tak vsetkych chyta cosi..moja amma zvracala, potom o prad dni aj synovec..brata tiez boli hlava..ja som tiez daka ocapena...jooj,ktovie,
no to marekove koleno-nezavidim.. to ma tak zle? ci mu aj nieco prasklo?

lenuliatko

som rada ze to nie je take zle snou.hlavne ze sa usmieva ako slniecko.
ale zase ja som nachcipana.prechladla som.ani neviem kde.boli ma hlava hrozne.teraz neviem ci sa mam napucit nejakymi tabletkami alebo co.malu uz velmi nekojim zvykla si na umele mliecko.sem tam iba chce moje.uz som sa stym zmierila.nebudem to dramatizovat.ved je zdrava aj bez mojho mliecka.obcas sa ale taha zamnou tak ju nakojim.
marek ale dopadol horsie.vcera na squashi si rozbil koleno.vyzera to ze ho budu musiet operovat.je nestastny.uz neviem ako ho mam povzbudit.

safa

neboj Lenka, je zas lespie,ze to nie je nieco tak vazne,ze by sa s tym existovat nedalo,alebo este nieco horsie..take tu ani nechcem pisat..to su len zle myslienky potom...
dd-fajn,ze aj vy uz zdraviete =) ono to vidim aj na nasich drobcoch, ked su zdravy,to stale len hovorime-ved nekric,nepisti,posed na chvilu,nerob to,nerob hento,ale ked vidime,ako chory bezvladne lezia v posteli a anis a neusmeju pomaly,nic nerobia,nakoniec su aj kludní,aj tichí,vtedy by sme neviem co dali za to,aby sa santili=)

dd

no tak urcite, ze si z toho smutna, to je jasne..ale pravda je ozaj aj to, ze nastastie to nie je nic take vaznejsie..ked sa s tym da normalne existovat pod dohladom lekarov, tak snad to bude v pohode :)..no my sme si dnes tiez uzili slniecka :) prechadzali sme sa vonku, Betka aj kocik s babikou vytiahla :) ale este je taka slaba, tak mi v jednej chvili zahlasila: "mama lobele" (mama zoberie), tak som ju musela niest na rukach :D nastastie to bolo kusok od domu :)..ale ked jej prislo na um polievanie cesty vodou zo striekacky, tak to uz bola fit :D.

lenuliatko

dakujem baby za pekne slova :)som z toho smutna lebo ma to mrzi.ale tak zase ovplyvnit to nemozme ani aj ani marek.este ze to nie je nic vaznejsie a nebude ju to nejako obmedzovat v zivote.
hmmm neviem co ako teraz bude nasledovat.ci nejake vysetrenia este alebo co.uvidime.
som rada ze aspon teda betka je uz v pohode a mozete sa tesit zo slniecka.ja som si to s malou uzivala dala som ju do vaku a prechadzali sme sa.

dd

ahojte..
no, po dlhom case konecne mam chvilu...u nas je to uz vcelku ok, Betka uz je v poriadku, aj papa uz takmer normalne..sme este stale u mojich rodicov,lebo manzel bol nieco robit kamaratovi na chate, bol tam od stvrtku vecera az do dnes vecera a ja som tam nechcela tahat Betku, ked bola taka vysilena z tej choroby..ale zajtra by sme uz konecne mali ist na byt..hoci je nam tu dobre, ale predsa to uz Betke chyba, uz je doma tam :)..
Safa - tak len nech Ti to cim skor prejde ta choroba..aby si si mohla naplno vychutnavat brusko a malinke v nom :)..viem, ze je to strasny pocit, ked si tehotna a chora..zajtra drzim prsteky pri odberoch :)!
Lenka - tak to mi je velmi luto, ze Alex zistili ten gilbertov syndrom..ach, mate to tazke..akoby nestacilo, co si si dosial vytrpela..tiez Vam velmi drzim prsteky, aby Ste to spolu vsetko zvladli a aj napriek takymto ranam sa nevzdavali a zili s optimizmom dalej!malej Alex, chudatku posielam pusinku na licko :)!
papa