...ale priatel sa zblaznil. neveri,ze je jeho,pricom za celych tych 5 rokov co sme spolu som nikdy na ineho chalana ani nepomyslela,ani som sa s inymi bez jeho pritomnosti nestykala osamote, chodili sme von spolu a s jeho kamosmi..neviem co robit,on sa musel zblaznit,mozno to je obranna reakcia pred sokom z toho,ze cakam male..ale ako mi to mohol povedat??? =(((((
cakam malinke,ale...
Lenka, ja si to s tymi ihriskami novymi viem velmi dobre predstavit..vsak mame jedno pobliz nas :)..ked chces, kukni tuto linku(dufam, ze pojde), su to fotky z toho nasho ihriska, co tu mame hned vedla susednej bytovky:
ksil.sk
to je tiez fajne ihrisko..akurat mu chybaju take tie stare dobre hojdacky, vies, kde sa ma dieta o co opriet a mas ho cim "zahacknut" aby nevypadlo..su tam sice hojdacky, ale to su len take dosticky na lanach, vpredu, vzadu nic..ale tak ked je dieta rozumne, pohojda sa :)..Betka sa uz aj na tych par krat hojdala pomalicky :)..a este tam spravili jednu taku blbost..su tam okolo tych jednotlivych zostav take ako "dlazky"..neviem ako to presnejsie nazvat..proste priestor okolo zostavy a pod nou su bud kamienky drobne, alebo taky zvlastny povrch, akoby gumove dlazdice(tie su v pohode, na tom si dieta neublizi) no a je to obrubene normalnymi betonovymi obrubnikmi, ktore troska pretrcaju a bars kedy sa o ne mensie dieta potkne..ostatne miesto by mala zaberat travicka, ale kedze tam deti behaju hore-dole hocijako, nestiha ani narast :)..a co je najlepsie, normalne je taky pan, ktory tam chodi niekolkokrat za den pozerat, kontrolovat a aj upozornuje, ked sa robi na ihrisku nieco, co by sa tam nemalo..ked decka robia zle, vyhadzuju piesok z pieskoviska, atd..mna tiez minule prosil, ze ked by Betka chcela ist cikat, aby sme vysli von az za oplotenie, lebo ked bude teplo, by sa to odparovalo a aby neprisla hygiena a nezatvorila to..a normalne vecer chodi tam, asi okolo pol 8. a zamyka branicky..a rano zas pride a odomkne :).taky mily chlapik, moze mat tak 35-40 maximalne..a Betka sa tam rada chodi hravat, az tak bezi, ked tam ideme :D..len skoda, ze take ihriska su priserne drahe(ked nedavno boli na to nase ihrisko naviezt piesok, tak tam taky ujo povedal, ze kolko stalo to ihrisko..az ma zamrazilo...) a ze ich je tak malo v nasich mestach..ked je pekne, veru tam chodi vela deti sa hravat :).
no pozeram, ze si uz aj do zahradky cosi povyberala..odkukam Ti este nieco od svokry :D co ma take pekne v zahrade, ked tam pojdeme niekedy najblizsie..len tento vikend budeme asi na byte, bo mi pisala jedna kamaratka, ze moje byvale spolubyvajuce z privatu a spoluziacky z VS sa chystaju nas prist pozriet, len ze este nevedia kedy.. :) tak len ticho dufam,ze sa to podari..velmi by som sa potesila :)!
ahojte baby.tak konecne aj ja som sa tu dopracovala nielen marek.
no pozeram ze dd absolvovala paradny vylet a safa paradnu hadku :(
a to co to?az take zle to je?ale ved maju len jedinu segru urcite pridu obaja na svadbu.to by si nenechali ujst ani keby sa uz nikdy nemali rozpravat.nechaj to nanich.ani sa ich nepytaj ci pridu ci co.samy si to asi musia poukladat v hlave.
ja nic tak nove nemam.bola som predvcerom v BA s kamoskou a s nasimi dievcatami pozriet nejake kvietky a zelen do zahrady.tak nieco som uz vybrala.ale vam poslem link este na jedny suprove preliezacky .skoda ze takych nie je vela na slovenskych ihriskach :( no mozno nieco z toho by som dala postavit Alexandre do zahrady.
www.podsahrat.sk dole v lavom rohu je ponuka.tie prve all american su dost dobre.
no predstav si dd zeby vsade boli take krasne ihriska.to by bolo radosti sa tam chodit hrat.a nemusela by si sa strachovat ze ti mala niekde na tych zeleznych haraburdach spadne a rozbije si hlavu.niektore su fakt v hroznom stave.
no takze ja som stihla asi tolko.a kvety no.nejake stromceky by som dala.nejake jabko a ceresnu mozno.uuplne dozadu.a dopredu by som dala najradsej tulipany ale este nieco dame.
uff..no tej hadky mi je naozaj velmi luto Safa..ale ja to poznam..surodenci mojej mamky su momentalne trocha rozvadeni kvoli ich mamke - mojej starkej..o tom je tiez skoda reci, lebo akurat by som tak plakala..vsetci sa na nu vykaslali, len moja mamka tam k nej lieta kazdy den 2x..sice to nie je az tak daleko, cca 1,5km, na bicykli to ma za chvilku, ale aj tak..mala by som chut im taku prednasku spravit, ze az..ale co uz..su dospeli a dufam, ze sa spamataju(a dufam, ze ked sa spamataju, nebude uz neskoro..). a z manzelovej strany - uz som to niekde pisala, neviem ci aj tu..tiez su vsetci rozvadeni..mohli by sa premoct a prist obaja..snad sa to medzi nimi vyriesi, ved je to o nervy, pozerat ako su surodenci rozvadeni :(..drzim prsteky!
ale som rada, ze ten rozvoz sa Vam vybavil :), parada!mate aspon o jednu starost menej :)..inak teraz 16.maja sa vydava aj jedna moja byv.spoluziacka z VS..tak trocha sme sa poznali, akurat dnes hodila na facebook avizo, kedy to vypukne :D..tak nech Vam to vyjde vsetko!papa
caute =)
no,kde zacat- co sa tyka siat-nemam link,ani foto ani nic,to je len taky malilinky obchodik,maju tam asi 15 siat..dnes som bola na skusku,mata som nechala samozrejme vonku,pred dverami =)
svadba-no na zacaitku slo vsetko super,bavili sme sa ,parada,vsetci tancovali,moji bratia s manzelkami,my s matom... mame vsetci vraveli,ze zas jej deti sa najviac bavia a tancuju =))
no a potom sa stala taka neprijemna vec,ktoru by som nerada rozoberala a vsetci sme sa navzajom povadili. ja s matom,moji bratia s manzelkami,pricom sme nezacali my,ale ina osoba na svadbe,a tak sa to zvrtlo,ze sme sa vadili my dvaja,brat s manzelkou,a aj ten druhy brat s manezelkou..potom sa to nejako ukludnilo,vsetci sme spokojní,zmierení odisli,a nakoniec mi rano jeden z bratov vola ze je na policii,aby som po neho prisla.. nieco sa zvrtlo ked isli domov a sa pomlatili medzi sebou bratia.. teraz sa spolu nebavia,ja som ako medzi mlynskymi kolesami..este ze my s matom sme ok,lebo to by bolo uz na moje nervy dost..aj teraz mam dost,lebo vidim,ze to bratov skrie a nechcu popustit ani jeden..v sobotu mam svadbu,ked pojde jeden,druhy nechce ist a naopak..tak som sa rozrevala ci su normalni,ci aj mozem za to,ze si vypili viac ako trebalo a tak dopadli... uz som to teraz nechala tak,v stredu budem vediet kto pride kto nie,a snad to nejako vsetci spolu zvladneme..skoda,ze je taka situacia,mrzi ma to..uvidime.. urcite sa to teraz nevyriesi,do svadby isto nie,lebo je to vazne,lae tak aspon keby sa posnazili..uvidime =(
musim utekat,mame poslednu nauku dnes,nie ze nestihnem bus...
hej,a zohnala som sofera,mato zavolal svojeho kamarat,ci nam nebude vozit,tak ze ano,tak som rada,ze mi s tym mato pomohol =))
ahojte babule :)..hlasim sa cerstvo po vylete..mali sme kraaasne pocasie, co ma nesmierne potesilo!vyrazali sme okolo deviatej od mojich rodicov a do Bojnic sme dorazili pred desiatou..pri pokladiach mohlo byt dokopy tak 6rodin..kupili sme si listky a sli obzerat zvieratka :).no Betke sa velmi pacili hned na zaciatku kacky, len bola smutna, ze ich nemohla krmit, ako tie na jazere min.tyzden..aj medvede sa pacili, opice, bociany a rozne ine vtaky..zebru skoro aj pohladkala :D, tavy tiez sli "na dracku" :), prasiatko sa tak isto pacilo, videli sme aj vlka, lamy, sysla, sovy, papagaje, kopu ineho a tiez sme prebehli vivarium - hady, pavuk, zabky, rybky, krokodil, korytnacky..stravili sme tam 3h prosim pekne :) ale stalo to za to!co som bola celkom milo prekvapena, tak sa Betka nejak "netrhala" za hojdackami a preliezackami - asi ked sa chodi hravat na ihrisko, ma toho primerane :D..no ale ked sme vychadzali zo ZOO, tak to som len cumela(doslova)..viete ake rady tam boli na listky do ZOO aj do zamku???no nechcela by som si taku vystat..takze som bola fakt rada, ze sme sa vybrali vcasnejsie rano a ten najvacsi naval sme "obisli"..jedine co ma na dnesnom dni sklamalo, bol Tatra zraz..kedze v Bojniciach prebiehaju zrovna aj strasidla, bolo krasne pocasie, parkovisko bolo takmer plne a na namesti, kde sa pred 2rokmi Tatry stretavali, bolo kooopa stankov..stravili sme asi hodinu jazdenim po Bojniciach, kym sme "narazili" na prvu Tatru..vydali sme sa za nou, ale ten chlapik sa siel asi len najest, bola tam este jedna Tatra, cakali sme dalsie, ale nechodili(oni maju totiz nejaky "spolocny" vylet vzdy pred tym, ako sa stretnu v tych Bojniciach a urobia "okruznu jazdu" cez Bojnice)..tak sme sa potom vybrali nejak pred tretou sklamani naspat(a v kutiku srdiecka dufame, ze buduci rok sa ucastnime s nasou Tatrou:))..ale celkovo to bol nadherny, aj ked aj unavny den :)!
Safa - tak ako Ste sa bavili na svadbe??dufam, ze bolo dobre :)..a tie saty by aj mna zaujimali :)..teda ak je moznosti ich niekde na nete, prip.foto vidiet :)..inak my sme mali uplne ze taku mini svadbu..po obrade sme mali v jednej restike v saloniku zajednane posedenie pre tusim 30ludi, aj nas tak bolo..tusim 29..boli tam moji rodicia, brat so snubenicou, sestra, krstni, sesterka, kamaratka - co mi bola za svedka s priatelom, manzelov kamarat co bol za svedka, jeho babka, ujo, druhy ujo so zenou a dcerkou, 2tety a par kamaratov..aj tych kamaratov sme zavolali(po obrade pred kostolom) tam len preto, ze sme dufali, ze sa svokrovci umudria a pridu tam..ale kedze svagrina nakoniec sla radsej na chatu a svokrovci neboli ani na celom sobasi a ucast na tom posedeni nam odriekli po sobasi tiez dvaja kaplani..tak sme mali par miest volnych..posedeli sme tusim nejake 2hodinky a potom sme sa "rozisli"..a na druhy den- v nedelu bolo este u mojich rodicov take male posedenie s maminkinymi surodencami, ktori prisli, kedze ich ma tiez viac - 7..bracho myslim ze idu mat tak okolo 50ludi a maminka ma hlavu v smutku, ze sa tej svadby strasne boji..
drzte sa kocky, hlavne nech Ste vsetci aj s rodinami zdravi!a ako ja hovorim, to ostatne sa uz isto nejako prida :)..
caute baby pozeram ze uz prisli klasicke problemy tykajuce sa svadby..pocuvaj safa kedze je to len 6km nemozes objednat taxik?alebo este ma napadlo take minibus.mas rozne podla poctu ludi.su take kde sa vtrepe asi napriklad 9 ludi.kolko ludi su tie 3 rodiny?take mensie dodavecky su aj taxiky.to som uz videla.
a inac 90 ludi waw.to je dost nie?to bude riadna veselica :D my sme mali asi 130 neviem presne.a bolo to onicom si myslim.my sme sa zabavali len s ludmi ktorych sme s marekom my pozvali.a svokra sa pre zmenu snimi nebavila.bavila sa so "svojimi"hostami.
no a saty budes mat ake?neposles link?
drzim palce aby vsetko prebehlo bez chybiciek krasy.je to dost stresujuci den aj ked je tvoj najkrajsi.ja som sa skoro vobec nevyspala.bola som nervozna :D a nakoniec to dopadlo nad moje ocakavania.marek ma prekvapil uzasnym prehovorom pocas obradu.taky slub.ako truba som sa rozrevala moja mama revala tiez.no takze tak nejako :Dnohy ma tak boleli ze som myslela ze one pridem.
vies dd,ale mi nepozyvame kamaratov,aj keby sme chceli velmi... pozyvamelen par ludi z rodiny a ja este kamaratku..mato len rodinu.uplne sme pozvali tych najblizsich a vyslo nam 90 ludi.. su tam zaratane samozrejme asi aj 10 deti,kameraman,Dj a podobne-farari 2,ale aj tak. lebo nakolko nevolame celu rodinu ani jeden,tak sme sa rozhodli,ze kamaratov nebudeme..niektorí sa urazili,lebo nechapu,ze nemame tolko penazi,niektorí to pochopili. a netyka sa tolen kamartov,ale ja rodiny-vlastne len mojej rodiny,z matovej strany rodina to pochopila-totiz nejakí clenovia nasej obrovskej rodiny-nakolko mama je z 11 deti nechapu,ze moja mama z toho biedneho najnizsieho priznaneho dochodku nema tolko penazi. mrzi ma to,lebo aj tí dotycní tiez ked robili svadbu,enbolo penazi na rozdavanie a mali asi 20 ludi. no tak ale snad neskor pochopia.
tu tatru som uz teraz pochopila,dakujem za vysvetlenie,musi ta to velmi zaujimat to auticko=))
ahoj Safa..tak to mi je luto, ze sa Vam vyskytol takyto problem..a Mato nema nejakeho kamarata, co by bol ochotny?bo napr.moj brat, co sa ide v auguste zenit, tak si zavolal aj toho nasho kamarata(co sa zeni v oktobri) so snubenicou na svadbu(oni sa poznaju uz davno-moj brat, moj manzel a manzelov kamarat)..a ze vlastne on, ten kamarat bude robit bratovi sofera a asi potom aj rozvoz..a my ked sme mali svadbu, tak mna viezol tiez nas kamarat, ale druhy a ten bol aj pre manzelovho byvaleho spoluziaka-kameramana a aj ho potom zavazal domov..to by bolo asi najlepsie, ze by Ste poprosili nejakeho Matovho kamarata..ale chapem, ze je to riadne stresujuce..mne v den sobasa vypadlo auto, ktorym som sa mala viezt na svadbu a museli sme zhanat potom toho druheho kamarata..takze Ta uplne chapem..len bohuzial ma uz nic take nenapada, ako to vyriesit :(..dufam,ze sa Vam to nakoniec podari nejako uspesne!
no ten tatra zraz..takto..ono kedysi davnejsie koprivnicka Tatra vyrabala aj osobne vozidla, tzv.papalasske vozy, vozili sa na nich ako vladnuca "garda", tak generali a ostatni taki vysoko postaveni ludia..asi najznamejsie z rodu Tatra su Tatra 603(uz historicke vozidlo) a Tatra 613(tie sa vyrabali este aj zaciatkom 90tych rokov)..ked si to das do googlu vyhladat a prepnes sa na obrazky, najde Ti to spuuustu odkazov :).jeden manzelov byvaly spoluziak ma tu 603(v nej som sa mala viezt na svadbu) aj 613(tusim dve)..no a my mame tiez 613..dve, ale toho casu obe nepojazdne..jedna po lahkej havarii, ked siel manzel za nami k porodu a druha, co sme kupili od takeho pana je troska rozobrata(chcel ju renovovat) a chybaju jej nejake casti motora..takze tak..ale pred dvoma rokmi, ked sme tam boli na zraze, tak tam normalne dosla poziarnicka Tatra, taka obrovska :D no sme sa smiali, ze bez pochyby najvacsia Tatra na zraze :D..
dd dakujeme, snad sa budeme bavit..dnes mi vsak mato oznamil,ze na tu svadbu v juli asi nepojdeme,lebo on robi..a ja by som bez neho nesla,co by som tam tehotna a sama robila?
a ta Tatra zraz,to myslis tie velke auta? lebo aj si pod tymto pojmom predstavim to velke =))
inac,co sa tyka svadby sa mi vyskytol taky problem,ze nemam sofera.moja sesternica je pozvana aj s priatelom a nakoniec teraz z toho vyslo,ze ona si nepraje aby on robil sofera...hlavne ze mi to povedali tyzden pred svadbou. lebo potrebujem len vyviest 3 rodiny 6 km od saly a to je vsetko, a bus by sa mi neoplatil objednavat.dole od nas pojde,lebo u nas vsetci nastupia,ze ich ku kostolu zavezie,ale nazad som chcela nech kazdy sedi dokedy chce,a tie 3 rodiny sa odvezu,nakolko zbytok bude spat u rodiny v mieste konania svadby.. a oni ma takto prekvapili-este mi s usmevom vravi-a mas problem objednat autobus? a teraz co-ja preplatim x-korun kvoli tomu? a potom zas vravi-apreco by nemohla matova rodina ich vyviest-no preto,ze oni maju svojich ludi,ved by to bolo trapne.bola som teraz za bratrancom-ale on asi pojde do roboty do danska,cize tu ani nebude..povie mi az v pondelok.a tym padom nemam koho-predsa nebudem tych starsich pytat,ze nepi,lebopotrebujem sofera,a mojich bratov uz vonkoncom nie-som posledny surodenec a dokonca najmladsia,a dokonca sestra,to by som im nemohla spravit,to by si tu svadbu ani neuzili..neviem co teraz... mama sa ma dokola tiez pyta,co urobime,koho zavolame-ja fakt netusim...mrzi ma,ze ma ta sesterka opätovne podrazila-cely cas ma drzala v tom,ze hej,a teraz mi povie,ze si nezela..pritom jej chalan nepije,cize by to bolo idealne,lebo by to ani nebral,ze je na svadbe a nemoze vypit.. cize nebude jazdit,ale ani pit,nakolko nepije..neviem ako sa budem teraz spravt k nim..mne by sa patrilo aj nechat to tak,ale ked ma to stve.. tyzden pred svadbou =(
Safa -tak to aby Ste mali teda prijemnu zabavu v tolkej spolocnosti a na tolkych svadbach :)!by si potom mohla poslat fotecky :)..inak my tiez tento rok sa ideme ucastnit na dvoch svadbach :D..bracho sa mi zeni a manzelov naj kamarat tiez, o dva mesiace neskor, ako moj bracho :).
no co sa tyka tej Parize - ja som tam nebola este :(, ale velmi by sme chceli tam ist..my sme nikdy nejak necestovali, ani nechodili na vylety ako deti..co som bola za svoj zivot v zahranici, tak to bolo ked som bola jedno leto v anglicku a s anglicanmi vo francuzsku na dovolenke..v Bojniciach som bola uz viackrat a s Betkou by som rada kvoli zvieratkam..by som bola velmi rada, keby sa jej pacilo :)..akurat teraz tam tusim prebieha ten festival strasidiel :D ale nepojdeme tam kvoli tomu..uvidime ale este, lebo co som kukala predpoved pocasia, tak nehlasia moc pekne :(..dufam, ze sa to este zmeni..tak rada by som sla aj na ten Tatra zraz..boli sme na nom pred dvomi rokmi s nasou Tatrou, no ta je od narodenia nasej malej nepojazdna :( tak by som sla rada aspon popozerat moje srdcovky :) a poobdivovat :D.
heh..inak s tym ucenim Ta uplne chapem..ked som bola tehotna, aj ked som sa mala ucit na statnice, vsetko som robila radsej -aj take cinnosti, co som predtym neznasala, len aby som sa nemusela ucit..ale potom ako prihorievalo, tak som sa uz donutila..a aj som si to zopakovala, cosi sa naucila a spravila..neboj, uvidis, ze sa donutis ucit sa..je to tazke, ale pojde to :)..