...ale priatel sa zblaznil. neveri,ze je jeho,pricom za celych tych 5 rokov co sme spolu som nikdy na ineho chalana ani nepomyslela,ani som sa s inymi bez jeho pritomnosti nestykala osamote, chodili sme von spolu a s jeho kamosmi..neviem co robit,on sa musel zblaznit,mozno to je obranna reakcia pred sokom z toho,ze cakam male..ale ako mi to mohol povedat??? =(((((
cakam malinke,ale...
"ze najdem kde som to polozila"
znie to smiesne :D odkedy sa naucila sa kotulat tak stale sa len kotula z bruska na chrbatik z chrbatika na brusko a kupe ju uz skoro len marek..by ste sa cudovali ale snim sa tolko zabavi.sa vycvachta vo vode.zvykla si nanho pri kupani a ked spinkat tak sa zamnou taha.mame rozdelene kompetenie :D ja som hrozne rada ze ju mame.neviem si predstavit ze by som v dome nepocula jej piskot a smiech.ani nechcem pomysliet co by som robila keby sa jej nieco stalo.je to vytuzene dietatko.
hehe, presne ako jajka pise..uzivaj si, kym je este Alex malinka..ked Ti zacne behat, to aby si mala oci uplne vsade, aj zozadu, aj zboku :D a uz len premyslat dopredu, aby sa kdesi nevyskriabala, nespadla, nieco nestrhla, neublizila si :)..
vsak uvidime, co Safa napise, ale ak to ide naozaj "len" o ten rh faktor, tak to ich ozaj doktorka uplne zbytocne doslova nasmrt vystrasila..dufam, ze to nebude nic vaznejsie..
neboj, leni, ved sa dockas :) len si uzivaj kym je to malinke a zlate a najdes to tam kde to polozis :)) este sa nabehas
to ti teda zavidim.keby uz nasa mala 4 rocky.aspon by papala a chodila .tesim sa nato D aj ked teraz si snou uzijeme tiez kopu srandy.robi taky neporiadok ked papa.na sekundu ju necham samu v stolicke a uz je pohroma.ale bavi ju to :D
a tiez uplne suhlasim stebou ze preco ju ta lekarka vydesila ak je to ten Rh faktor.ved to nie je nic katastrofalne ak sa onu dobre postaraju.a nie robit jej take katatstofalne sceny este aj s pripravenou krvou.chuda je hotova a mato tiez.no keby mna takto lekarka vystrasila a dozvedela by som sa ze ide o Rh faktor a nie o nieco hroznejsie vynadala by som jej a vzala kartu niekam inam.
safa, ak je to to co spominala lenka, tak to naozaj nie je take zle, presne ako pise lenka, sleduje sa to a nemali by byt problemy - ak sa jedna o toto nechapem naco ta doktorka tak vydesila. ano, sem tam si vas precitam, od zaciatku, drzim palce:)a mam bejby ale uz ma styri roky
safa ide proste oto ze kto ma aky Rh faktor.ten rh faktor je vlastne antigen na cervenych krvinkach.ak si ty Rh-faktor negativ znamena to ze ten antigen tvoje erytrocyty nemaju a mato ked ma Rh-faktor pozitiv tie antigeny ma.a aj babatko bude mat Rh faktor pozitiv .teda tvoje telo si bude vyrabat protilatky ako keby proti babatku.ale to sa da uz pekne sledovat dnes a ako dd hovori nic zle sa nestane ak ta ma lekarka pod dohladom.
no a co sa nam podarilo s alex.nic az take velikanske ale hrala sa v obyvacke na podlozke na zemi a ja som bola na druhej strane tej podlozky a pekne sa prekotuulala celu podlozku kumne za hrackou.a uz aj zadocek zdviha.liezt by sa jej chcelo :D zlata je velmi.a ma taky zubok dole vyzera ako zajacik.
hmm...chcela som sa spytat presne to, co Lenka..ci mas RH - a Mato RH +..bo vtedy mozu nastat problemy v tej podobe, ze budes vytvarat protilatky proti dietatku..potom sa tie protilatky sleduju pocas tehotenstva, ci ich vytvara matka a v akom mnozstve.. ja som si tym tiez presla, ale vsetko bolo ok a zdrava som aj ja, aj Betka..neboj, urcite to dobre dopadne!ked uz doktorka tak Ti povedala, ze aj krv nachystaju pre istotu, neboj!mozno to bude trocha tazsie, ale predsa len verim, ze to zvladnete a budete v poriadku!
a Betka? ma sa fajn, ma zajtra narodeniny, upiekla som jej taky maly kolacik, akoze torticku :)..uz len ju poliat polevou, dat tam dve sviecocky a nafukat baloniky :)..
Lenka - a co sa Ti to teda s Alex podarilo??napis, sme zvedave :)
mas problem s Rh faktorom??
ahojte..tak som rada,ze tu vidim aj nove °nicky°
co sa stalo? mam problem s krvou..teraz cez tehotenstvo sa mi nemoze nic stat,ale pri porode sa babo moze rozhodnut,ze mi cez placentu vysle nejake latky,ktore mna ohrozia,aby sa ono zachranilo..pricom ja ho neohrozujem,len proste vsetko zalezi na babätku..proste babo sa nejako nechce stotoznit so mnou.. doktorka aj povedala,ze ked by sme chceli druhe babätko,bol by to pre mna opät risk... a ze mi pravdebodobne k porodu prichystaju aj krv,aspon pre istotu,aby mi ju mohli potom nejako dat do tela,aby moj organizmus tie latky,ktore mi babo posle (ak mi posle) mohol dobre zvladnut a nenastala situacia,ze budem bojovat o zivot a bez sance,keby ta krv tam nebola prichystana..
dnes prisiel mato domov,sme sa nebavili,zobral ma potom k nim domov,sme sli na navstevu,potom zas odisiel s mojim bratom na fusku,a teraz volal ze pride az busom..ale onedlho tu je..medzitym ako po neho prisiel moj brat,to sme uz boli doma,si ma zavolala do spalne,lezal tam,lebo je po nocnej,takze nespal uz od pondelka... pozrel na mna,pohladil mna,potom brusko,uskrnul sa,som sa usmiala a nevydrzal ...rozplakal sa,ze to nezvlada,ze sa boji,ze nechce na to mysliet a objal ma..trosku sme si poplakali,pohladila som ho,a povedali sme si,ze my to vsetci zvladneme..rodinu vynechame,nechcem ich zatazovat,aj ked uz moja mama aj svokra sa nas dnes pytali,ze ci sa netrapime,lebo ze ja som take slniecko a ze sa zda,ze sa prilis malo usmievam,ako su zvyknutí... tak sme zaklamali... mato povedal,ze chce ist ku porodu,len ktovie co zas v robote,lebo ho moc nechcu pustat nikam... ja by som bola len rada,mozno aj pokojnejsia...
a baby, vsetkym vam dakujem za podporu,ozaj vsetkym... dufam,ze uz ine veci nepridu,lebo mam pocit,ze je toho za posledne mesiace na nas vsetkych vela...
lenulaitko,a si pisala,ze sa vam s alex nieco podarilo,co to bolo? nech sa aspon z toho tesime a mame radost
isabella - takze si rada,ze si vymenila doktora..radsej skor ako keby bolo neskoro a nieco a dokaslalo
dd- a betka sa ma ako?
jajka001_ - a ty si tiez uz mamicka? alebo buduca? alebo len tak ta nasa tema zaujala? si vsimam totiz ze obcas prispejes,alebo nam nieco napises,alebo nas obranis,ked su tu nejakí teaposi,co nam tu obcas napisu nejaku blbost...
safa, je mi strasne luto to co citam... nemozem ti viac napisat ako to, ze je mi to luto, ale drzte sa, ja verim, ze to dopadne co najlepsie...
inak pre vsetky ktore nevedia som moniqa87
dnes som bola u lekara, moje male ma 2mm a som tak zhruba podla jeho odhadov dva tyzdne tehotna...
a mam otocenu maternicu dozadu, ci ako to napisat, ale vraj mi to v tehotenstve nebude robit problemy...
je to sukromny lekar a ja estelen teraz vidim ako sa moj byvaly gynekolog o mna vobec nestaral...
dokonca mam v prsniku cystu, no budeme vidiet ako sa to bude vyvijat, nj, dufam, ze to nie je problem...
za dva tyzdne idem na kontrolu