...ale priatel sa zblaznil. neveri,ze je jeho,pricom za celych tych 5 rokov co sme spolu som nikdy na ineho chalana ani nepomyslela,ani som sa s inymi bez jeho pritomnosti nestykala osamote, chodili sme von spolu a s jeho kamosmi..neviem co robit,on sa musel zblaznit,mozno to je obranna reakcia pred sokom z toho,ze cakam male..ale ako mi to mohol povedat??? =(((((
cakam malinke,ale...
zasivam sa lebo som si nasla dobru temu:"svokra"
:D ale nie srandu si robim...pisme aj tam ale nestiham nejako lebo marek sie na 5 dni na sluzobku takze som na vsetko sama a pendlujem medzi domom a firmou.a este aj s malou.lebo mi ju nema kto postrazit.kamoska akurat dneska ju mala 2 hodinky lebo uz fakt som nemohla ju brat zo sebou.
takze tak.ale ked pride marek budem mat viacej casu :)
ved u nas su hrozne zaplavy..ja som dnes vymetala vodu z garaze... a aj jeden pan sa utopil,leboprisla taka prietrz mracien,ze ich hodilo s lodkou o skaly,lodka sa prelomila, okrem jedneho vsetkych zachranili..a paradox bol ten,ze prave ten ujo v ten den nechcel ist,ale ho prehovorili.. nic,nic,slnko,pripeka,a zrazu dojde taka hrozna prietrz..strasne co sa u nas deje..atak to je kazducky den..aj krupy padali.. take pocasie,hroza...
no isto,lenka sa niekde zasiva..
a ty dd co? nieco nove?
Ahoj Safa..nech Ta veru sleduju a potom uvidis, ze co a ako, co bude pre Teba lepsie, kardiolog Ti odporuci..a ked mas tie problemy a dychanim, tak mozno by bolo dobre pouvazovat nad psychopripravou pred porodom..ak teda budes rodit prirodzene, by sa Ti to mohlo zist..v kazdom pripade sa neboj, uvidis, ze vsetko nakoniec dobre dopadne! :) drzim velmi prsteky :)..aj tu u nas stale preprcha, tiez mi to lezie na nervy, lebo je to take pocasie, ani take ani take..doobeda je vcelku fajn a cele poobedie kazdu chvilu zacne prsat, alebo pride burka..no co uz, snad sa to cim skor zlepsi :)..
Lenka, kde sa zasivas? :) okrem toho ze v inej teme :D..co nove?ako sa ma Alex?
zatial sa majte vsetci pekne, nech sa Vam dari!papa :)
ahojte..tak v prvom rade dakujem za cenne rady
no bola som aj u kardiologa,tak je to take aj hej,aj nie..taky priemer..este ma trosku posleduju neskor,a sa uvidi,ako sa bude rodit...
a promocie dopadli fajn,som dostala aj krasne kvetinky-od mamky mojej,matkovej mamky,aj od matka samotneho od neho taku veeeelku kyticu..celkom sranda bola,len som sa citila v tej rovnosate ako cerveny batman =)) a v nedelu sme mali take posedenie,prisli nasi vsetci,bratia s rodinami,aj matkovi surodenci s rodinami,a samozrejme aj rodicia...
a v sobotu vecer som este rob ilasofera mojmu bratovi so svagrinou a matkovi,lebo teraz 4.7.ma sesterka svadbu,na ktoru zial my s matkom nemozme ist,a mala rozlucku so slobodou.. tak sa vsetci dopili,ze az auto ozvracali,ale chvalabohu z vonku,nakolko som ich prinutila mat otvorene okno a hlavu von =) a maximalne do konca tohto tyzdna uz budeme mat to auto... sme to s matkom nejako zvladli,peniazky nasetrili,nieco si nechlai lebo sme nechceli ostat na mizine,ze ked budem potrebovat do porodnice a take veci,ze aby sme sa neobzerali ze z kade
no nic to,idem ja uz,dedko ma vcera pytal,ci mu nepojdem do obchodu na daky vúcsi nakup,tak sa bude obzerat kde trcim... inac,aj u vas kazdy den prsi? u nas uz mesiac..ci pol dna,ci cely den,ci par dni v kuse,ale kazducky jeden den prsi..na nervy..pekny den baby
Safa, tvoje problémy s dýchaním sú prevdepodobne psychického pôvodu, veď sama píšeš, že sa ti to stáva v stresových, napätých situáciách. Tu môže ísť o hyperventiláciu. Nie je to nič vážne, i keď nepríjemné, ale dá sa to zvládnuť, ak sa naučíš správne predýchať tieto stesové situácie, pomáha aj dýchanie do papierového sáčka, tým sa vyrovná pomer kyslíka a oxidu uhličitého v krvi a tiež pravidelné dýchanie, keď si rátaš, aby bol správny pomer medzi nádychom a výdychom. (6-3-6-3 prípadne 8-4-8-4) ( na 6 nádych, na 3 zadržať dych, na 6 výdych na 3zadržať dych) Celkom správne píšeš, že sa tým prestávaš zaoberať, lebo by sa ti to neustálym pozorovaním mohlo zhoršiť, ale to dýchanie si skús, a použi, keď ti príde zle. Pri pôrode by ti to nemalo robiť žiadny problém, keď sa naučíš, ako správne dýchať pri pôrode, uvidíš, všetko bude dobre.
tak som rada Safa, ze si sa pridala k nam "zelenym" :)..z toho, ze sa vsetko po..rie si moc dalsie stresy nerob..viem, ze Ta to urcite trapi, ale babatku a aj Tebe to nerobi dobrotu..ja som sa tiez dost hadavala s mojou mamkou pocas tehotenstva..navonok to boli take malickosti, ale vedeli sme sa kvoli tomu dost povadit..napr.aj otazka bielych siat na svadbe..to bol strasny problem, ze som mala biele saty a uz som bola v 7.mes.tehotenstva..ze preco som si nemohla vybrat nejake take smotanove, nie cisto biele..tak som musela rucne strucne mamke vysvetlovat, ze smotanove saty by ma pozicanie stalo min.9000sk a ze hentie biele boli za 4000sk aj s doplnkami..tiez sme to mali dost tazke obdobie vsetci, lebo otec zrovna v tom case dostal padaka v praci, ja tehotna so skolou na krku, manzel tiez so skolou na krku, nervy zo svokrovcov sme mali vsetci..ale pomaly sa to celkom utriaslo..
a co sa tyka Tvojich zdrav.problemov..Safa, ja to nechcem teraz nejak zlahcovat, robit z Tvojich zdrav.problemov nejake malickosti, pretoze to urcite malickosti nie su..ale moj nazor je taky, ze Ta lekarka kvoli tomu nemusela hned tak na smrt vystrasit, akoby si uz mala "podpisany"ortiel smrti a uz sa len cakalo na presny datum, kedy Ta popravia..co sa tyka RH faktoru, to nie si prva, ani posledna s tymto "problemom"..ja a aj mnohe ine sme si tym presli v pohodicke..pokial mas sledovane protilatky a je to v poriadku, tak si myslim, ze sa nemas coho bat..je to v dnesnej dobe si myslim dost taky velky strasiak, aj ked to uz az taky strasny problem nie je..hlavne, aby Ti po porode tusim do 48hod.pichli taku injekciu a malo by byt aj do buducna vsetko ok..arytmia - no s tym sranda veru asi nie je..predpokladam, ze Tvoja gynekologicka o tom vie..si aj niekde "sledovana"?v nejakej kardiologickaj ambulancii?poslala Ta gynekologicka na nejake vysetrenie kardiologicke?lebo ja mam selest na srdci, ked som mala ist do skoly mi ho zistili..niektorym sa to v dospievani upravi, mne sa to neupravilo a ked som bola tehotna a povedala som to gynekologicke, hned mi vravela, ze budem musiet ist na kard.vysetrenie a potom podla toho, ze sa uvidi, v akom to je stave a ci budem moct rodit prirodzene, alebo na cisarsky..nastastie som to mala relativne ok, takze mi kardiolog odobril prirodzeny porod..a este ked mas aj tie dychacie problemy..mozno by bola skor na mieste sekcia(cisarsky)..ze by to mozno obnieslo menej rizik, ako prirodzeny porod..ale to su len moje domnienky, skor by Ti na to asi odpovedali odbornici..hlavne sa toho tak neboj, mozno to nebude az take zle, ako to vyzera a ako Ta gynekologicka vystrasila..drzim prsteky, krasne promocie a prijemny vikend Vam zelam vsetkym! :)
kočky, ja sa zapletiem medzi vás. Vy mi budete vedieť poradiť. Lenka teda určite. Ona je v tomto šikovná. Prosím pozrite si témy nesúvisiace so zdravím, tam mám tému ako dať foto na internet. / len sa mi nechcelo prihlásiť, tak pod prezývkou/. Potrebujem to dosť súrne. Ak mi pomôžete budete zlaté. Dííík.
no a uz som tu..ste ma tu akosi donutili sa prihlasit =) a som si aj myslela,ze ked ma to nechcelo pustit pisat,ze to bude potrebne,ale ani som moc nemala cas byt na nete,tak som to riesila az dnes
no mam problemy s tym Rh faktorom,ale vratil sa mi problem s dychanim-par rokov som chodila na vysetrenia,co mi vlastne je,do minuleho roku sa ziaden lekar nezhodol s inym na niecom rovnakom,tak som to enchala..teda pri nervovych situaciach,napäti,strese,vycerpani,dlhsej chodzi prestavam akoby dychat.. proste nemozem sa nadychnut,a to bude pri porode dalsi problem, a taktiez aj to moje srdiecko a problem s arytmiou... neviem,ale prestala som to riesit,pretoze ma to unavuje
zajtra mam promocie,v nedelu take mensie posedenie,volame mojich aj matkovych surodencov s rodinami,tak nas bude okolo 20 =),ale bude aspon veselo.. dnes soms a vratila domov,bola som pri matovi,lebo siel doprace este dnes,zajtra rano docestuje,a o 2 hodinky potom zas cestujeme na tie promocie, a som sa dost nepekne pohadala s mamou..take enrvy som chytila,az mi zle prislo.. teraz by som tu niekoho potrebovala,len tak sa pritulit.. uz ma to vsetko nebavi,mam toho akurat dost
neviem ci som zatrpkla,ci co,alebo je toho fakt vela...
jedna pozitivna sprava je,ze ma prijalai na Mgr.studium,som 35.v poradi zo 120 hlasiacich sa, mala som dobre vysledky pcoas 3 rokov a statnice na A,takze dobre to dopadlo,len potom uvidime,ci to budem zvladat od oktobra,uz ked budeme mat to male drobco
a vo stvrtok ma mato zobral na taku veceru, a bolo nam fajn..tak sme sa v klude porozpravali,posmiali..ako niekedy..
skoda len,ze vzdy,ked je nieco fajn,ked som uz konecne stastna,tak sa nieco po*ere..
a vy baby vsetky,ako sa mate,co nove? zazitky? deti kolena pobite?
nicto,koncim ja,bo mama dosla domov,a nemam teraz naladu sa zas natahovat,idem sa zvriet do izby,knizku si precitam..a potom uz pojdem spat...
tak pekny vikend vam prajem...
no