cakam malinke,ale...

Príspevok v téme: cakam malinke,ale...
safa

...ale priatel sa zblaznil. neveri,ze je jeho,pricom za celych tych 5 rokov co sme spolu som nikdy na ineho chalana ani nepomyslela,ani som sa s inymi bez jeho pritomnosti nestykala osamote, chodili sme von spolu a s jeho kamosmi..neviem co robit,on sa musel zblaznit,mozno to je obranna reakcia pred sokom z toho,ze cakam male..ale ako mi to mohol povedat??? =(((((

safa

no asi bude z toho kus zmätena =) nevadi,zvykne si na rodicov =)
tak svokra-asi mas pravdu,neriesit to,aspon kym sa nedeje extra nic vazne a mas klud

dd

:D chuda male, bude z toho asi mierne zmatena v tom brusku :D ked ju volate inymi menami :).my sme Betku oslovovali len babatko(a rozne ine odvodeniny od toho), kedze sme nevedeli, ci bude dievcatko, alebo chlapcek :).a Alzbetku si tiez manzel zmyslel asi tak mesiac pred porodom :D..mali sme povodne pre dievcatko vybrane Monika, ale som aj rada, ze som dala na manzela :), ine meno si pre Betku ani neviem predstavit :D.
svokra by mala mat tusim teraz v januari 50tku..neviem presne, v ktorom roku sa narodila..ja viem, ze si to myslela v dobrom, ja tiez mam niekedy pocit, ze by mohla mat vo svojom veku viac rozumu, ale co uz..ja hovorim, ze kazdy sme nejaky..preto sa uz snazim to neriesit, lebo len ona vie, ako to s nou cele je..co si pamata, co nie, ci sa so mnou len hra, alebo nie, co mysli vazne a co nie..

safa

no matko povedal,ze ak ja ustupim od emy,on ustupi od diany a kedze sa nam obom paci ta Chiara/Kiara,tak ze by mohlo byt to..len neviem.asi moc ustupit necchem..ked ja sa uz s nou rozpravam,ako sa mas emka,emka nevystrajaj tak..vies..pokecam s nou =))
ale to,ze ma meniny 29.10.-to je teda,lebo matko ma narodky 28.10.-to mu asi ani nepoviem,lebo by ma zas presviedcal,ze budu spolu oslavovat =))
no neviem..budem musiet popremyslat.. zas mato jej huci do brucha,ze neboj dianka,nebudes sa volat ema,tolen mama nevie co od radosti =))
kolko ma ta tvoja svokra rokov? obcas by mal mat clovek vyssieho veku viac rozumu,nie? =)) v dobrom samozrejme.. alebo je to ako s detmi-ze detom ani starsim viac nevysvetlis

dd

kukala som to, Chiara tam nie je, ale Kiara je tusim 29.oktobra..chcete dat take meno :)? my sme mali s manzelom vyhliadnute jedno pekne francuzske..ale uz davnejsie som od neho upustila..kedze svokra nevedela prezit slovensku Alzbetu, nechcem vediet, co by robila pri francuzskom mene(aj ked samozrejme sa tymto nechcem podriadovat svokre, len som si zvazila celkove pre a proti a upustila som od toho)..a ked Betku volala od malicka kadejako, len nie menom(akurat poslednu dobu ju tak z polovice oslovuje menom), tak ma to tak znechutilo..proste nechcem, aby moje deticky mali odpor k svojmu menu len preto, ze ich meno nevie niekto prezut(ja som to zazila na vlastnej kozi, ked som bola mala, tak ma moja starka, maminina svokra volala skaredo a preto nemam moc v laske svoje meno, aj ked sa da povedat velmi pekne)..uz som tak par krat nad tym premyslala, ze ake meno by som dala dalsiemu dievcatku, ci chlapcovi..mam aku-taku predstavu, lenze este to nepotrebujeme riesit naostro :D tak ma to zatial nejak extra netrapi..ale asi by som ostala pri slovenskom mene, ked uz prve mame slovenske..

safa

no neviem ci som to prehliadla,alebo v tom co si mi poslala to skutocne nie je - hladala som Chiaru,aspon dufam,ze sa to takto pise =)
tak mas to tazke s tou svokrou..

dd

Safa, skus pohladat tu:
sk.wikipedia.org
je tam celkom dost aj zahranicnych mien..
inak je to od skoly teda riadne svinstvo..toto sa veru nerobi, ze Vam povedia, ze zoberu 100 a nakoniec ubohych 30 zoberu a dalsich 70ludi je v podstate v "nemilosti"..urcite si z toho velmi sklamana, viem a chapem..byt takto hnusne podrazeny, to clovek len tak lahko nerozdycha..
a este si sa tusim pytala na svokru, ci Betke stale nieco kupuje..ano, neustale..skoro zakazdym, ked tam prideme, tak cosi vyhrabe zo skrine a musi jej dat a tipujem, ze ma pre Betku uz nakupene aj na zo 2roky dopredu a ked cosi vidi, tak stale len kupuje..lebo ked sa ma to pytala, ze co sme malej kupili v polsku, tak som to potom hovorila manzelovi a on mi povedal, ze jeho otec mu hovoril, ze svokra zas cosi kupovala v polsku(boli aj oni v sobotu..boli sme my, tak museli ist aj oni..len do ineho mesta) pre Betku, ale ze to je ked bude vacsia..takze podla toho si myslim, ze keby sa jej prehrabeme vo vsetkych skriniach aj v spalni aj v satniku, tak by sme tam nasli kopy veci nakupene uz dlho dopredu..inak by som aj ja s radostou Betke veci kupovala..ved je toho dnes tolko vela a take krasne..lenze..ja som sa za svoj zivot snazila naucit, co ano a co nie..nekupujem jej kazdu somarinu, len preto, ze jeeej, ake je to nadherne..jednak nemame hrby penazi na rozhadzovanie a jednak sa mi to aj nepaci a uz aj tak ma zbytocne vela veci, ktore ani poriadne nevynosi..

safa

neviete mi poradit,kde najdem kalendar na cudzie mena,ze kedy maju cudzie mena meniny? neviem sa tam dogooglovat,stale len nejaku hlupost asi zadavam

safa

fuu moja skola... nakoniec som si vybojovala,aby mi poslali aspon to rozhodnutie..tak ho poslali,poslala som odvolanie a napisal mi,ze "zamietam"
matko ma chcel potesit,psychicky podporit,tak povedal,ze nevadi,ze nebudem rozdelovat cas medzi skolu a babo,ale budem stale s nou doma,ze aj on bude spokojnejsi,ked bude vediet,ze som pri nej stale ja,a nie niekto "cudzi". ale neberiem to tak,ze je rad,ze ma nevzali,po tom co som sa rozplakala,ked ma objal povedal,ze nevadi a ozaj to boli slova na utechu,aby som sa netrapila,ze som mohla skolu dokoncit..tak ma aspon takto podporil,ale pravdupovediac,stale som sa s tym nejako nezmierila,chce to zas cas asi u mna.. =)

dd

teda Vy to mate podstatne blizsie ako my :D..keby to mame blizsie, tak by sme isto chodili aj castejsie, ale takto ozaj len tak raz za cas..inak by sme sli do polskeho tesina, len ze tam opravuju nejaku cestu ci co a ze by to tam trvalo tak isto dlho, ako do targu, tak sme isli radsej tam a su tam aj omnoho vacsie trhy..ale som povedala, ze ked budem mat ist do prace, tak isto este do polska pojdeme co si tam nakupim kostymy, bluzky a take :)..
k tym svetlam - my sme si objednali z internetu zlte xenony, normalne splnaju aj europsku normu, ale ked bol manzel tot pred asi 3tyzdnami na STK, tak sa to tam chlapikovi nevidelo(asi preto, ze nic nedostal do vrecka, alebo ze sme neboli jeho znami :D), ze ma zlte a musel vymenit druhe..jazdili sme na tych zltych dost dlho a aj sa nam viac pacia, ako tie biele alebo take do modra xenony, ta zlta je taka prijemnejsia..ale pokutu sme nedostali, sice nas ani policajti nezastavili este..ale ja som to povedala, ze ked Ta chce na niecom policajt dostat, tak zbuzeruje za kazdu somarinu(my sme raz sli este na tej nasej Tatre, ked bola pojazdna, bez prednej znacky, to sme boli cerstvo zosobaseni a vobec sme nedostali pokutu, aj ked, keby ten policajt chce, tak by si isto nasiel zamienku).
no a s Betkou chodime von, na kolobezke, na ihrisko a tak :)..vzdy ma co robit :D..minuly tyzden sme boli poobede na chvilu aj na kupalisku, bolo fajne, Betke sa teda pacilo riadne :D bola tam taka mala smykacka v detskom bazeniku, tak sa po nej smykala, som ju drzala za ruky a clupla do vody :), tak bola cela nadsena :), len keby tam nebolo tolko vela ludi :D.
a Ty ozaj ako s tou skolou?si ani nenapisala, ako to dopadlo..ozaj Vas nevzali?