Ahojte. Zakladám novú tému ohľadom depresie, panickej poruchy, agorafóbie, sociálnej fóbie a iných psychických porúch. Ako sa vaša choroba prejavuje, kedy ste navštívili lekára, aké užívate lieky a koľko, do akej miery je vaša liečba úspešná, či pracujete, alebo ste na invalidnom dôchodku. Ja trpím ťažkou depresiou, užívam 375 mg venlafaxinu, coaxil, 15 mg abilify a 450 mg Trittica. Môžem povedať, že táto kombinácie liekov mi veľmi pomáha a cítim sa takmer úplne zdravo.
Psychické poruchy
cipka asi viem o com hovoris.. ja mam uzkost a vdaka nej som vela veci v zivote pochopila a bude to zniet paradoxne, ale urobila v podstate zo mna lepsieho cloveka.. drzim ti palce.
zuzanka 65 je dobra ta kniha ? mam taky pocit ze som ju uz drzala v ruke , neviem nie som si ista .. aj ja by som si ju rada kupila ... vies ja mam uz tolko knih o tejto problematike ... tie knihy su aj dost drahe a mojmu muzovi sa preto oci pretacaju... ale co ma po nom kupim si ju!
katka xxx ano su tam take cierne myslienky , musim sa priznat ze hej , ale ta choroba ma naucila aj velkej trpezlivosti vzdy si poviem ze to vsetko prejde a bude zase dobre i ked je tazke , mam dve deti a oni ma potrebuju ...ono musim povedat a povedal by to asi kazdy kto zazil depresiu ze ten pohlad na svet sa mi uplne zmenil ... myslim v dobrom
Čokoládka, asi máš na mysli knihu David Servan-Schreiber: Ako sa zbaviť stresu a depresie bez liekov. Ak ju nenájdeš v kníhkupectve, tak si to daj do googla, ja som ju kúpila cez internet.
cipka mozem sa nieco spytat? pocitujes pri depresii aj nechut do zivota, myslienky na smrt a pod? pytam sa preto, lebo vsade takto opisuju depresiu, ale podla toho co pises, ju prezivas asi trochu inak..ak o tom nechces hovorit, tak chapem.
cokoladka u mna je to z uzkostou a depresiou tak ... depresia sa u mna prejavuje takto teda myslim v akutnej faze : problem so spankom , nemozem spat co je priserne a na depresii pre mna to najhorsie , stratim uplne chut do jedla /aspon schudnej jedina vyhoda/ som napata ako keby som sa nevedela vobec uvolnit a na siji na krku pocitujem palenie , citim aj neznesitelnu uzkost ... Ked depresia odoznie a toto vsetko zase ako keby do popredia sa predierala uzkost u mna je to v kontakte s ludmi cize soc. uzkost , musim povedat ze ale tie lieky tieto priznaky zlepsuju , musim vsak aj sama na sebe pracovat a vystavovat sa tym situaciam v ktorych sa citim neisto len tak ten strach odide ... u mna je to asi tak , dost zle sa mi o tom pise
no myslim ze urcite negativny
a aký je váš názor na kávu v kombinácií s liekmi?
Emotional symptoms of anxiety
In addition to the primary symptoms of irrational and excessive fear and worry, other common emotional symptoms of anxiety include:
* Feelings of apprehension or dread
* Trouble concentrating
* Feeling tense and jumpy
* Anticipating the worst
* Irritability
* Restlessness
* Watching for signs of danger
* Feeling like your mind’s gone blank
Common physical symptoms of anxiety include:
* Pounding heart
* Sweating
* Stomach upset or dizziness
* Frequent urination or diarrhea
* Shortness of breath
* Tremors and twitches
* Muscle tension
* Headaches
* Fatigue
* Insomnia
ospravedlnujem sa ale ked som pisala tie doplnky aj ked som mala odstavec medzi slovami citronovy balzam - kava kava /kazde oznacene je iny doplnok/ neviem preco mi to spojilo spolu dakujem