Ahojte. Zakladám novú tému ohľadom depresie, panickej poruchy, agorafóbie, sociálnej fóbie a iných psychických porúch. Ako sa vaša choroba prejavuje, kedy ste navštívili lekára, aké užívate lieky a koľko, do akej miery je vaša liečba úspešná, či pracujete, alebo ste na invalidnom dôchodku. Ja trpím ťažkou depresiou, užívam 375 mg venlafaxinu, coaxil, 15 mg abilify a 450 mg Trittica. Môžem povedať, že táto kombinácie liekov mi veľmi pomáha a cítim sa takmer úplne zdravo.
Psychické poruchy
cipka..chapem, ze sa bojis, ale nemala by si mysliet na taketo pocity..skutocne, pretoze Ťa to môže stresovat a to je len a len potom horsie..a vsetko, nielen depresia ako taká..a v tomto zvlast..nema zmysel sa obavat niecoho, co nevies dostatocne ovplyvnit..resp. toto vies..aspon ciastocne..pozitivnymi emociami, relaxom, radostou..o to sa snaz..na to treba mysliet a sustredit sa aj ked viem, že to nie je jednoduche, treba sa snazit svojej psychike davat pozitivne podnety a takyto dlhodoby strach urcite nie je pozitivna emocia..tak hlavu hore a s usmevom hľaď do buducnosti..a potom aj taka buducnost bude..uvidis..:-))
depkar nerozumiem o co Ti ide..resp.co si sa snazil/a tymto prispevkom povedat, pretoze ziadnu zmysluplnu, relevantnu myslienku som tam nezachytila..citim z toho prispevku len frustraciu,závisť a nespokojnosť..ale v kazdom pripade, co som napisala plati..ano, hladat a citat..aby ludia vedeli aspon ako sa depresia prejavuje..a citat, vsetko, co ich zaujima, na nete sa dajú najst skutocne dobre info..treba len hladat..preto o tom treba vediet co najviac..alebo, mozno nam este nieco "zaujimave" a podnetne o depresii napises..,nieco co sa Ti nevoslo do Tvojho posledneho prispevku..pretoze tato tema je o psychickych poruchach..ako si si urcite vsimol/a
filipka ale ako je to mozne ze to tak bolo postupne? nerobili ti hned na zaciatku psychologicke testy na diagnostiku ci mas uzkost alebo depresiu alebo schizofreniu atd atd atd?
máš pravdu maja25,stačí si dať do google,hľadat a čitat.To píšeš ty odborníčka a že vraj lekárka,tak si sa sama nazvala,že?
filipka , no ja tiez neviem ako bude dalej , ak sa mozem opytat ako dlho sa uz liecis ? Prajem ti len vsetko dobre...
Ja som tiez zacala socialnou fobiou, potom generalizovanou uzkostou a postupne to prerastlo do tazkej uzkostnej depresie a napokon bum a je to schiza...
maja25 chcem sa ta spytat , vies bojim sa ze ze vekom sa mi bude stav zhorsovat je mozne ze skoncim aj na invalidke ? alebo to s vekom nesuvisi mam 36 rokov je to individualne ..
dakujem pozriem ju.
Je to dobrá kniha podľa mňa. Tiež som si ju kúpila na odporúčanie jedného človeka z témy úzkosť pred vyše rokom. Mňa zaujalo hlavne aký má vplyv pravidelné cvičenie na zvládanie depresie a úzkosti. Je to tam napísané pekne polopatisticky, takže ak dnes necičím pravidelne, tak sa ani nečudujem, že mi nie je najlepšie.
ahojte, s tou depresiou a uzkostou..ako som pisala, tieto "choroby", resp.príznaky týchto chorôb sa velmi casto vyskytuju spolu..udava sa cca 75% subežný výskyt úzkosti u diagnostikovanej deoresie..a naopka taktiez..diagnostikovana uzkost s príznakmi depresie..tie príznaky sú fakt rôzne, a je ich vela..vratane takých "atypických" príznakov. Inac je o tom popisaného skutocne vela materialu..staci si to zadat do googla a uz len citat..Necitala som si vsetky vase reakcie, ale vsimla som si niekolko posledných reakcií....a velmi sa mi paci postoj cipky..jednak to, aký ma postoj k svojej chorobe-prirodzene racionalny, nepodceňuje, ale zasa ju ani nepreceňuje.. v podstate aj súhlasím s tým čo o depresii pise, je vidno, že si aktivne zistuje info a ma v tom dost jasno.