Psychické poruchy

Príspevok v téme: Psychické poruchy
luciano

Ahojte. Zakladám novú tému ohľadom depresie, panickej poruchy, agorafóbie, sociálnej fóbie a iných psychických porúch. Ako sa vaša choroba prejavuje, kedy ste navštívili lekára, aké užívate lieky a koľko, do akej miery je vaša liečba úspešná, či pracujete, alebo ste na invalidnom dôchodku. Ja trpím ťažkou depresiou, užívam 375 mg venlafaxinu, coaxil, 15 mg abilify a 450 mg Trittica. Môžem povedať, že táto kombinácie liekov mi veľmi pomáha a cítim sa takmer úplne zdravo.

filipka

Ahoj cipka, ja sa liecim asi 11 rokov, ale problemy som mala uz davno predtym-uzkost, socialnu fobiu. Potom som dostala tazku depresiu a vtedy som sa dostala k psychiatrovi. A napokon sa to vyvinulo postupne do schizofrenie, ale depresia neustupila uplne, ale vracia sa, aj ked beriem trvale AD, ale nebyva taka tazka. Lekar mi povedal, ze proste tie diagnozy mozu (ale nemusia) sa tak vyvijat, ale tiez mi povedal, ze u mna uz ked som prisla s depresiou, videl naznaky, ze pod tym moze byt hlbsi problem s psychikou, nielen depresia. Testy som nikdy ziadne nerobila. Ani neviem o nikom, co by ich robil, mam pocit, ze to nie je standard robit tie testy.

cipka

chcem sa s vami podelit o jeden na pohlad banalny poznatok...
Ked boi dni dus. zdravia konala sa v nasom meste beseda pre verejnost na temu DEPRESIA. Viedol ju primar psych. oddelenia a bol na nej pritomny aj primar neurologie a ten ma dostal jednym prispevkom... o tom ze preco v Amerike uz velmi skoro pred vianocami vysvedcuju domy, ulice , proste vsetko co sa len vysvietit da ... povedal ze to robia aj z psychologickeho hladiska , v ludoch to vyvolava pocit stasia , radosti, zvysuje tvorbu hormonov stastia ...ako keby boli tie ulice tmave ,pochmurne a depresivne... a ze to fakt funguje..
Vzdy ked som videla v tych americkych filmoch tie vysvietene domy a sobov - zdalo sa mi to take prilis gycove , prehnate , ale teraz si to uz nemyslim , ma to nieco do seba /ved aj sezonne depresie sa liecia svetlo/

luciano

stalo sa vám, že vám lieky zmenili určité povahové črty? Mne liek Abilify spôsobil, že mám viac rád ľudí a som viac spoločenský

cipka

ahoj Filipka ako sa ti mohla tak zmenit diagnoza , trosku si aj mna vystrasila , ci to aj mna necaka .. napisem ti co sa mi pred niakym casom prihodilo .. Bola som u kamaratky a ked som tam prisla bolo tam take super mlade dievca : rozpravala ako krasne maluje , ake basne pise , ktore jej aj vydavaju , a tiez povedala ze prisla z nemocnice kde lezala lebo je schizofrenicka , bola som prekvapena lebo fakt super dievca - inteligentne .. povedala mi ze najkor trpela depresiou a potom dostala schizu .. No mne dala hned chrobaka do hlavy a pri prvej navsteve psychiatricky som jej povedala ze ci po depresii aj mna caka sfizofrenia .. No ta mi teda dala ze to je nieco take ako keby som porovnala chripku s infarktom dobre ma vyhresila aj sa dobre rozculila , ale mne to pomohlo lebo ma ukludnila aby som tieto dve choroby nespajala .. tolko moj pribeh , dufam ze som sa ta nedotkla a prajem ti vsetko dobre

ejmy

Chcela by som len reagovať na tie doplnky výživy. Pokiaľ viem veľmi veľa liekov obsahuje aj výťažky z rastlín. Tiež pri ľahších formách neuróz, ale aj depresiach treba skúsiť siahnuť aj po takýchto prípravkoch. Doplnky výživy sú tiež nezanedbateľné, napr. vitamíny skupiny B, magnézium a omega3. Všetko zo všetkým súvisí a preto v liečbe psychických porúch majú svoje miesto nielen AD, ale aj doplnková výživa a môže to byť aj homeopatia, ale všetko závisí od závažnosti choroby.

...,....,............

Zdravím ťa RNG
takže postupne:antidepresiva nie su navykove..vyprosim si argumenty typu, to Ti lekar nepovie, pretože som sama jednym z nich..Vieš treba rozlišovať stadium resp. stupen depresie, na ľahky stupeň resp. sa depresívne príznaky môže skutočne pomôcť do istej miery aj zmena životospravy napr. rôzne relaxačné techniky atď. Ťažšie stupne depresívnych porúch zivot skutočne výrazne obmedzujú,je pri nich preukázateľne narušená hladina neurotransmiterov a túto hladinu čajíkom z ľubovníka, alebo niečoho podobného jednoducho neupravíš. Vieš čo sa vo veľmi veľkej miere využíva pri rastlinných a iných doplnkových prípravkoch, aj homeopatikách ? placebo efekt..ktorý funguje až u 33% ľudí..slušné číslo, nie ? Takže zdôrazňujem, že treba pri liečbe do úvahy zobrať stupeň depresívnej poruchy.
Vieš lekári si asi viac uvedomujú význam prevencie..a prevencia pred rôznymi chorobami spočíva aj v dostatočnom príjme vitamínov, antioxidantov, minerálnych prvkov, vláknine, probitikách, prebiotikách ale aj szmbiotikách..Toľko reklamuješ doplnky výživyt, ale vieš, že zo všetkých stopových prvkov, ktoré sú bežne v doplnkoch ( a sú ich desiatky) potrebuje naše telopale, resp. ich vie využiť asi tak 9 ? Podľa mňa je toto veľký klam doplnkov potravy..buď ich ani nepotrebujeme, alebo sú tam dodané vo forme, ktorú naše telo nevie využiť..

b-livia

aj ja by som nieco rada zoseba dostala.mam dve male deti a odkedy sa my narodil prvi sin moje myslienky sa zmenyli .myslela somm na zle veci a dost tasko som znasala nejaku chorobu.aj ked to bola len nadcha .zacala som sa bat vsetkeho.tmy,,nejakych zvukov..a hoči čoho.proste cele moje zmyslanie.nemala som sa komu zdoverovat tak som vsetko dusila vsebe. chcela som navstivyt nejakeho psichiatra,ale nemala som odvahu.a tak som sa trapila velmi dlhy cas. narodil sa mi druhi syn a uz to take nieje. satrosti pripubly.a to zmyslanie uz nieje take . ale pravdu povediac,,ten strach zo vsetkeho je stale vomne.