Ahojte. Zakladám novú tému ohľadom depresie, panickej poruchy, agorafóbie, sociálnej fóbie a iných psychických porúch. Ako sa vaša choroba prejavuje, kedy ste navštívili lekára, aké užívate lieky a koľko, do akej miery je vaša liečba úspešná, či pracujete, alebo ste na invalidnom dôchodku. Ja trpím ťažkou depresiou, užívam 375 mg venlafaxinu, coaxil, 15 mg abilify a 450 mg Trittica. Môžem povedať, že táto kombinácie liekov mi veľmi pomáha a cítim sa takmer úplne zdravo.
Psychické poruchy
Mozem vas ubezpecit, ze ja nie som maja25, nechapem, ako vas nieco take mohlo napadnut?
ahoj Borka.to co si napisala,je nieco uzasne.vo vsetkom mas pravdu.aj ja prechadzam tazkim obdobim,ale dopomohol mi k tomu priatel.som koli nemu na psychiatrii,ale zaroven som si tak trochu aj sama na vine,lebo zotrvavam v takom vztahu,ktoty nema ziadnu buducnost.ale rozhodla som sa to vyriesit raz a navzdy a to rozchodom.myslim si ze potom mi bude aj po tejto stranke lepsie.dost mi pomohlo aj precitanie tvojho prispevku.s pozdravom Dada.nech sa nam vsetkym dari!!!
Borka, velmi krasny prispevok, to o ochrannom systeme v mozgu som nevedela. zase viem nieco nove :)
raz bude z teba uzasna pani doktorka, a kto vie, mozno psychiatricka :)
drzim palce
Pre cipku: lieky uz neberiem a citim sa dobre. Vies, velmi dolezite je uverit ze ta ten liek naozaj lieci, pretoze ide o tvoju mysel a ak tomu budes neustale nedoverovat, nepohnes sa dalej. Telo aj mysel sa dokaze neuveritelne zregenerovat len im treba dat sancu a nie sa neustale umarat otazkami "co ak.." Dostatocnym dokazom ze to funguje Vam musi byt predsa uz aj fakt,ze zazivate alebo ste zazivali ten pocit kedy Vam bolo lepsie...
to písal niekto iný,nie ja,o filipke.
ja mam dve deticky a lieky som zacala uzivat az ked ten mladsi mal 3 roky , tak v tomto ti neviem poradit
co sa tyka skodlivosti AD uz to tak neriesim , ked som ich mala prvy krat velmi som sa ich bala aj som si ich sama vysadila ale choroba sa mi vratila tak uz nespekulujem ... ale verim ze budem aj bez nich .. teraz je tolko chorob a ludia uzivaju tolko liekov , neviem som rada ze mi je dobre .. moja doktorka mi vie povedat ked spekulujem o liekoch ,, ze ci mi je luto ze mi je dobre,,
prosim ta ..........,,,... ci co za uzasny nick to mas, co stale chces? co mas za problem?
myslim si ze pani doktorka maja25 je filipka scizofrenicka a zevraj doktorka doteraz nenapisala aka
a nebojite sa ze z tie AD mozu aj uskodit? Teda mozu vyliecit depresiu a pod, ale co tak vedlajsie ucinky? Mozno ani doposial niesu zname... akurat som mala s kamoskou minule o tom temu... napr ci to moze ovplyvnit v buducnosti moje dieta, ktora sa mi narodi. Co ked z toho dlhodobeho uzivania liekov sa to prejavi na mojom babetku? Co ked bude kvoli tomu nedajboze postihnute? To boli len take uvahy, no neviem ci je to mozne? Aky je Vas nazor na to?
Samozrejme, ze som od zaciatku bojovala s nazorom, ze mam schizofreniu, vtedy som bola v stave, kedy som sa necitila chora. Zila som v inom svete, ktory bol pre mna ozajstny. Nejdem pisat, ako sa to prejavuje, dopodrobna, ale napriklad mam take zvyskove priznaky, kedy mam pocit, ze mi ludia budu citat myslienky, ked sa na mna pozru a podobne. Jeden cas som bola silne paranoidna. Okrem toho som mala silny pocit prazdnoty a nepritomnosti citov a bola som na 100% presvedcena, ze to je z depresie. Lenze zvysovanie AD tomu vobec nepomahalo a az ked sa zvysila davka antipsychotik, tak sa zrazu emocie obnovili. Psychiater tvrdi, ze to, co som ja vnimala ako depresiu, boli negativne (alebo minusove) priznaky schizofrenie, kedy je v popredi citova otupenost, nedostatok vole, strata pocitov radosti aj negativnych, nezaujem o vsetko.