Ahojte. Zakladám novú tému ohľadom depresie, panickej poruchy, agorafóbie, sociálnej fóbie a iných psychických porúch. Ako sa vaša choroba prejavuje, kedy ste navštívili lekára, aké užívate lieky a koľko, do akej miery je vaša liečba úspešná, či pracujete, alebo ste na invalidnom dôchodku. Ja trpím ťažkou depresiou, užívam 375 mg venlafaxinu, coaxil, 15 mg abilify a 450 mg Trittica. Môžem povedať, že táto kombinácie liekov mi veľmi pomáha a cítim sa takmer úplne zdravo.
Psychické poruchy
maja 25 RNG je spat a tebe akosi dosli mudre rady pani doktorky !
dakujem vam baby..chcela by som to radsej najskor vyskusat takto..k lekarovi nechcem ist, lebo ani neviem co by som mu povedala..
Tiež by som chcela poradiť, pokiaľ by niekto chcel vyskúšať niečo bez liekov, bachove kvety. Niektoré pôsobia proti strachu a úzkosti a úzkosť s depresiu súvisí, v tom musím súhlasiť s majou25.
smuth skus si kupit PERSEN, to su bylinkove tabletky na miernu uzkost a nervozitu, mozno pomoze. kazdopadne, k lekarovi by som na tvojom mieste skocila - neznamena to ze hned musis brat tabletky, ale mozno napr. psychoterapia by ti prospela
prosim vas a da sa dako predist uzkosti? myslim aby som nemusela navstivit dakeho doktora...aby som neak mysel presvedcila ze si nahovara niekedy hluposti..alebo neake take "babske" recepty na nervy, lebo v poslednej dobe som aj troska nervozna, ci existuje cosi prirodne na ukludnenie..dakujem
Pre evelin99:
Konkretne na toto som sa pytala svojej doktorky - "co by sa stalo keby som otehotnela pocas liecby?" povedala mi ze by mi to rozhodne neodporucala, pretoze je iste riziko ze lieky mozu ovplyvnit plod. Co je celkom logicke, pretoze v prvych mesiacoch tehotenstva sa intenzivne vyvija aj centralna nervova sustava babetka a su to lieky, ktore su urcene prave na ovplyvneneie CNS. Ale v pripade ze otehotniete po liecbe - ked uz neberiete lieky vobec, tak to Vase babetko neovplyvni, avsak ja osobne si myslim ze nic nie je na 100%, a tak by som tomu dala nejaky ten cas aj po liecbe, a myslim ze to by Vam urcite odporucil aj doktor.
Dakujem vam Kachitaa a Dada, neexistuje lepsie ocenenie pre mna ako to, ked niekomu pomozem :-)
Dada podla toho co si napisala, to najhorsie mas uz za sebou...uvedomila si si co ti ublizuje...
aj ja sa pridavam. musim sa vam priznat ze uz par dni mi nebolo zle, co sa moc tesim a dufam ze to neprerieknem...tak radsej klop klop klop.
prajem vam vsetkym pekny nedelny vecer ...
ja samozrejme nie som filipka, aj ked proti nej nic nemam..:-))
na mna sa totiz "nalepila" nejaka osoba este v teme depresia..pouziva viac nickov..samozrejme nic konstruktivne a k teme tato osoba zo seba nedostala,len uraza a utoci..neviem o co jej ide..ja som sa jasne vyjadrila, že nevidim dôvod, aby som pisala nejake osobné údaje..neviem, preco to tato osoba ma problem respektovat,neviem, co ma za problem..asi len robit zlo..lebo ako vidim, ked nikto nereaguje na urazlive poznamky o mne, tak skusa ďalej..bohuzial, su aj takíto nestastní ludia..:-(( pekný vecer vsetkým