Mam dotaz, co je to za diagnoza
M359? je to z reumatologie
dik
Co je to za diagnoza? M359?
Anetka, ja som zlé výsledky proste odignorovala, dopĺňam si jód v prírodnej forme-ryby(ale morské, nie sladkovodné), doplnok Kelp-morské riasy a pramenitá voda s obsahom prírodného jódu IODICA (z ložísk jódov.miner.vody na Morave-pozostatku prehistorických morí. Kupujem ju v Terne(Jednota)v potravinách, LKVB6-pomáha regulovať metabolizmus a ak by to nestačilo dá sa používať transdermálne( pôsobením cez kožu) i jódová tinktúra, pár kvapiek denne aplikovať do podbrušia, či podpazušia ako doporučuje RNG(ja som osobne tinktúru neskúšala, výsledky ukázali, že hormóny som už mala v norme).Napriek tomu autoimunitný zápal ŠŽ mi potvrdili i v Ľubochni, ale moja žľaza napriek tomu produkuje dostatok hormónov, takže syntetickú liečbu nepotrebujem.
Na alergie beriem Pycnogenol, ale na alergológiu chodím na kontrolu 2x ročne, občas mi tam napíšu Xyzal a tiež pohotovostný balíček, keby ma náhodou na dovolenke poštípal hmyz(včela,osa)pretože som mala v minulosti veľmi búrlivú reakciu.Teraz trošku študujem homeopatiu, pretože tento rok sa naraz oteplilo a vzniklo množsvo peľov a môj organizmus je na tom hošie ako po iné roky.Tak vyskúšam a dám potom vedieť, či homeo zaberá.
ahoj vsevedka, zaujimalo by ma, ako to zvladas, ked neberies lieky. ja mam tiez autoimunne ochorenie stitnej zlazy - hypotyreozu, beriem euthyrox a lieky na pelove alergie. tymi liekmi sa asi budem napchavat do konca zivota. tiez sa mi to nepaci, ale neviem ake by to bolo bez nich. tiez sa citim stale unavena, mam suchu kozu a ine priznaky. mam 25 a neviem, ci dojde este niekedy ku zmene k lepsiemu...
dik vsevedka
tu depersonalizaciu som hodila len tak, naozaj sa v takychto diagnozach nevyznam a dufam, ze ani nikdy to nebudem potrebovat :)
dik za rady, skusim sa popytat co treba robit po zakroku, len dufam ze si na take veci spomeniem, bojim sa toho, ale zas ziadna panika, len som trochu nervozna, nevies v ktorych meistach sa ta vzorka odobera?
uz mam za sebou par operacii pri plnom vedomi, na ocnom asi 6x a tiez priamo na krcnom vypalovanie sliznic v dutinach, ked som toto prezila, snad to prezijem aj v utorok. Aj ked je fakt, ze lahsie znasam veci, ked viem co ma presne caka. Pri prvej operacii na ocnom som sa tak bala a aj to dost bolelo, ze som im tam odpadla :) ale tie dalsie operacie uz boli uplne v pohode, lebo som vedela co ma presne caka.
vsak v utorok sa ozvem...
...tiez citam horoskop len tak na pobavenie,ale niekedy vyjde aj horoskop,tak co ty vies,mozno ta caka nieco prijemne...:0)))...
tak sa drz,budem na teba mysliet...
joni, tak v utorok držím palec, mne síce robili len biopsiu kože, podkožia a svalu, ale sa to dalo vydržať, postup bude určite obdobný-opichnú ti to injekciou, to budeš spočiatku cítiť, za chvíľu je to umrtvené a potom samotný zákrok som cítila nie ako bolesť ale len ako taký zvlátny tlak, tiež som sa strašne bála, ale úplne v pohode.No, veď mi napíšeš, keď budeš mať po tom.Nezabudni sa v tom strese potom opýtať ako si to máš ošetrovať-či môžeš kloktať a čím bude lepšie-harmanček, repík, šalvia a pod.či studenším, alebo vlažným, teplým a pod., odkodedy možeš jesť, či netreba v lekárni kúpiť nejaké dezinfekčné cmúľacie tablety, možno ti i oni predpíšu niečo.Tak ešte raz veľa zdaru!
Júj Joni, nie, PDD je niečo úplne iné ako derealizácia a depersonalizácia.Tieto 2 tebou uvedené sú ako súčasť psychiatrického ochorenia napr. pri schiz.poruche, uvažuje sa, že zmena myslenia môže byť aj následkom intoxikácie ťažkými kovmi(amalgám, ortuť).
PDD patrí skôr medzi neurol.ochorenia, proprioreceptorov, telo je akoby odpojené od mysle, napr. pac. je neschopný prejsť po nakreslenej čiare(test na alkohol často vidiaci v USA filmoch) či trafiť si na špičku nosa.Pacientovi robí problém napr."rozkázať ruke" aby sa natiahla za šálkou kávy a pod. Je veľmi zriedkavým ochorením.
dik mariaa
v kutiku duse som dufala, ze mi to hned dnes urobia, nech to mam za sebou, ale objednali ma na utorok rano, mam prist na lacno, nebudu ma uspavat len umrtvovat - to je vsetko co viem, inak netusim co ma caka
hi hi, s mamou si obcas citame horoskopy aby sme sa mali na com zasmiat, dnes som citala, ze na buduci tyzden je moj stastny den utorok - ha ha, no to urcite, tolke stastie nechat si brat vzorky slinnej zlazy :)))
JONI_
tak nech ti to vsetko dobre dopadne...
pekny den a drz sa...
ahoj,
tak sa konecne zas nieco pohlo. Endokrinologiu mam az 11.5., skorsi termin nie je mozny :( reumatologia az 26.5. :(
ale aspom som sa konecne dopatrala k tej biopsii slinnej zlazy, budu mi to robit na krcnom ale na lozkovom, zajtra sa tam idem objednat, neviete ako vyzera taky zakrok?
uz by som mala rada tie vysetrenia za sebou, konecne chcem pocut nejaky zaver, vyslednu diagnozu a nech mi uz daju vsetci doktori pokoj...