Mam dotaz, co je to za diagnoza
M359? je to z reumatologie
dik
Co je to za diagnoza? M359?
ahoj, tak mam konecne vysledky, do nemocnice nemusim ist
Sjs sa na 100% nepotvrdil, ale musi sa to sedovat, o pol roka zas do Piestan na testy. Teraz mi napisali pozit. Schirmerov test 0mm, sialometria 1/12ml - to netusim ci je dobre alebo zle, hypergamaglobulinemia - to tiez netusim co je, a nariadili mi este endokrinologa, biopsiu slinnej zlazy z dolnej pery a nejaku liecbu NSA a samozrejme liecbu od ocneho. No a este ma caka navsetva imunologa... tak sa este nabeham. Len hlavne nech mi pomozu, momentalne fakt nevladzem chodit do prace, stale mi je zle, snad sa to raz zlepsi :(
fuj, dnes som mala zacvik na sondu, bola som u krcneho a prezeral mi nosne dutiny, este teraz ma z toho umrtvenia boli hrdlo. Ale to bolo to jednoduhsie, buducu stredu frcim na sondu do zaludka, uz sa "tesim" uz teraz mi vlasy vstavaju, ale doktorka neustupila, tak musim ist...
dostala som dnes nejaky sprej do nosa, aby sa mi stale neupchaval, nemam nadchu, len sa mi tazko dycha nosom, zacne ma palit a za chvilu sa mi upcha. Tak uvidim ci to pomoze, a hlavne som zvedava na tie vysledky z NURCH, som zvedava co mi napisu.
milady ty beries natrvalo nejake lieky? pisala si, ze Sjogren sa neda vyliecit, tak asi sa to nejak udrzuje, potlacaju sa priznaky. Ja beriem stale nieco do oci a teraz sprej do nosa. Brala som aj antimalarika, ale momentalne neberiem, kym nebudu vysledky.
joni, ja nič také nepoužívam, zatiaľ nemusím, ale niektorým to odporúčali a pretože to bolo drahé, nekupovali to. Jedna pani stále so sebou nosila fľaštičku so sprejovým uzáverom a v nej mala vodu s citrónom. To si striekala do úst. Ja stále pijem aloe vera gél, ale posledné mesiace si robím čaj zo zázvoru a ten mi pomáha, akokeby nútilo tie sliny produkovať, veď vlastne zápalom slinných žliaz sa znižuje ich produkcia. Skús, pomáha to aj na bolesti kĺbov. Tam ti nepovedia, že tam budeš ležať. Až keď budú mať všetky výsledky, podľa toho, ako je choroba aktívna, posielajú domov oznámenie o nástupe na hospitalizáciu.
tak to mam za sebou, pobrali mi krv a ine tekutiny :) robili testy na sliny a slzy a vela sa povypytovali. Ale vobec nic som sa nedozvedela. Budem dalsie 2-3 tyzdne cakat na odpoved. To ma netesi, uz som od septembra PN a okrem toho teraz od Vianoc som celkom bez liekov a je mi dost blbo. Ale nemam na vyber.
Poradili mi akurat sprej ked mam sucho v ustach Salivanatura, poznas to milady? Pomaha to a kolko to vlastne stoji?
A ozaj o nemocnici nepadla rec, tak myslis, ze este mi moze prist pozvanka aj na hospitalizaciu?
Takze teraz budem cakat a ten cas si este mam sprijemnit navstevou na gastro kvoli traviacim problemom, zase hadicka :/ uz piaty krat, ale nepomohli mi ziadne vyhovorky, takze sa tam musim objednat.
dik milady, ja nemyslim, ze by zabudli, len ma napadlo aby nezlyhala posta, ci tu moju ziadost dostali. Posielala som to 12.1. tak snad sa coskoro ozvu. Ide o to ze som uz dlho PN a mam problemy, tak by som uz bola rada, keby ma cim skor zobrali, lebo moja reumatologicka bez vyjadrenia z NURCH nic nechce robit...
Joni, ja som čakala asi 2 týždne odo dňa odoslania podkladov od reum. ( povedala mi, ktorý deň to odoslala). No tá čakacia doba môže byť aj dlhšia ako mesiac, niektorí čakali aj dva, veď sa tam objednávajú ľudia z celého Slovenska. A zrejme nejaké zavolanie na informácie, ale mail to neurýchli. Ak tam Tvoja reum. žiadosť poslala, určite na Teba nezabudli.