Dobry den, mam 16 rokov a moj problem znie rezanie do krvi... Trva to uz takmer rok. Viem, ze to nesmiem robit, ze je to zle, ale mne to velmi pomaha. Robim to, ked sa citim zle, ked ma nieco trapi, boli, ked mam nejake problemy... atd. Prosim poradte mi co mam robit, ako s tym prestat... Vyzera to hrozne po rukach mam hlboke a velke jazvy. Pokusala som sa s tym uz prestat, ale naozaj to nejde, potrebujem to. Velmi pekne prosim o radu. Vopred dakujem.
Rezanie do krvi - neviem prestat
No a že kto sa rozpísal (ospravedlňujem sa za pradlhý preslov).
No som síce už trošku vyčlenená z kolektívu dobrých ľudí, pretože chodím do školy na sedem hodín a z toho vstanem o šiestej a domov prídem o 5 (presne tak, toto nie je pravých sedem hodín! Asi sa učím nadčasy) ... ale keby prišli mimozemšťania, tak ja by som si s nimi chcela zahrať piškvorky. Keďže by mali byť takí megamúdri, že majú tisíce staníc po vesmíre, tak by som ich možno porazila v tak obyčajných piškvorkách. A možno by ovládali práve telepatiu a presne by vedeli, čo si myslím. to by som si musela dať na hlavu nejakú mysliacu čapičku z alobalu. :-) dosť sci-fi.
Paranoja? Tej nikdy nie je dosť! Mňa ohovárajú všetci! Ale to teraz naozaj. Všetci v škole (čo si už na mňa mohli zvyknúť), plus aj na ulici a určite nie len mladí, ale aj starí ľudia. Ja to vidím, tie pohľady furt. Ma očumujú ako atrakciu. Ale že by ma chcel niekto zabiť, to si zas až nemyslím. Skôr ma majú ako terč zábavy a posmechu (čo síce vytrvalo ignorujem, ale kdesi v hĺbke duše ma to štve).
anjelik - miestami som chytala kŕče do ruky, že rozbijem monitor, hlavne v pasáži, keď si napísala, že nás nechceš urážať (ja viem, ja ti fakt verím, že nechceš, ale to proste tak vyznelo... ale tieto afekty si u mňa nevšímaj, ja som hrozný cholerik :-)). Ty hovoríš, aby sme sa na život pozreli z tej "lepšej" strany (lepšej nie v "" preto, lebo by nebola lepšia, ale preto, že to mala byť parafráza alebo také niečo). A čo keby si sa pozrela ty na život z našej strany? Že sa toho chceme zbaviť (kto by sa dobrovoľne a rád rezal, že, ale fakt, to je ako droga) len nám to akosi nejde. Pretože nemôžeš zmeniť ľudské zmýšľanie. Ja som rodený pesimista, od malička som taká bola, preto som možno prepadla depresiám, čo mi je ľúto, ale ja sa proste neviem pozerať na svet z inej strany. Skúšam, ale nedá sa to. Zatiaľ nie.
Hm... ja som pri mori ešte nikdy nebola /sestra mala to šťastie a išla do Grécka/. Najďalej za hranicami som bola buď v Prahe (ale to si nepamätám, lebo som bola veľmi malá), alebo vo Viedni so školou :-D toť moje výlety po svete.
Nepochodila...váľala som sa pri mori a bojovala s nevoľnosťou..:o)))
Na margo tej druhej debaty, kde ti ktosi povedal, že máš zastaralý názor...Nemáš...skutočne sa vypne mozog. :o)) A pokračuje to ..ale vieš, to sú už záležitosti skôr na súkromnejší rozhovor..je strašne veľa informácií, ktoré sa dajú zdieľať, ale ako to tu tak čítam..tak tu je hodne, ale hodne utrápených ľudí a nemyslím, že by sa tí chceli niečo aj skutočne dozvedieť. Vlastne im ide iba o úľavu, aby sa vyvykladali o svojom probléme, dostali ho tak mimo seba a nedržali ho v sebe..plus tí, čo sa nudia v práci..:o)
:) Práve preto mám radšej takéto komunikácie cez net, rozhovory face to face nie sú mojou silnou stránkou. Ticho, vlastné myšlienky, nikým nerušené, a len trieskanie do klávesnice... :D
Vďaka za tip, kníh o Egypte nikdy nie je dosť - myslím tých dobrých, samozrejme. Jaj, mám sto chutí začať závidieť! Pochodila si všetky tie známe pamiatky?:)
:o)
Ten preklad som si všimla a zaujalo ma to preto, lebo ja osobne tiež milujem ticho :o))
Ak ty chodíš na vysokú, tak ja mám potom dvakrát toľko rokov ako ty..:o))) A mám syna tiež na vysokej..;o))
O Egypte som čítala veľmi milú knihu..Bartimeus..a posledná časť bola venovaná Ptolemaiovi...Egypt som aj navštívila, ale páčilo sa mi tam iba more, ľudia nie...ako žena som sa tam necítila príjemne..:o))
V škole bolo výborne, díky, najmä preto, že som tam nebola :D Prednášajúci dva razy nedošiel na prednášku a ani nám nedal vedieť, tak to môžem kašlať, nebudem tam cestovať ako cvok. Nech žije vysoká škola! :D
Si zatiaľ druhá, ktorá spoznala, že je to egyptská bohyňa a teší ma to, ľudia to zvyčajne nevedia:) Hej, starý Egypt je mojou láskou od detstva, stále chcem naučiť sa čítať hieroglyfy, hádam sa k tomu už raz dostanem:) Ale tiež ma očaril Rím, a aspoň tú latinčinu sa teraz učíme v škole, takže si nesťažujem.
A k úplnému vysvetleniu patrí i to, že preklad tohto mena znie "tá, ktorá miluje ticho", pretože vždy predpokladám, že skôr či neskôr sa na tom-ktorom fóre odmlčím. Tu to tuším nehrozí:)
Ejha, to som sa rozpísala :-[ Mimochodom, anjelik, koľko máš rokov (keď už sme pri otázkach)? :)
Ahoj moja, aký si mala deň v škole?? Prečo práve táto bohyňa...myslím tvoj nick...máš rada Egypt?? :o)
Kriste, neviem písať :D
*...tak to tu bude...
*bola som...
*...totálna...
anjelik: Ale hej, to mi došlo, že myslíš dobu:) Netuším, keď to príde, tak to to bude XD To bola teda hlbokomyseľné :D
Bo ssom bola presvedčená, že na mňa ľudia hrozne čumia, ohovárajú ma, smejú sa na mne, kujú proti mne bohviečo, koluje o mne hafo lží a vôbec, snáď celý svet sa zaoberá len mnou :D A potom mi došlo, že to je totálne volovina :D
J111: Ale hej, z času na čas hej. Pseudohalucinácie, ako som vravela v téme, ktorú som na to založila... kdesi sa tu povaľuje. Prečo sa pýtaš?
Meretseger, ty mas aj halucinacie?