Rezanie do krvi - neviem prestat

Príspevok v téme: Rezanie do krvi - neviem prestat
anonym_1756

Dobry den, mam 16 rokov a moj problem znie rezanie do krvi... Trva to uz takmer rok. Viem, ze to nesmiem robit, ze je to zle, ale mne to velmi pomaha. Robim to, ked sa citim zle, ked ma nieco trapi, boli, ked mam nejake problemy... atd. Prosim poradte mi co mam robit, ako s tym prestat... Vyzera to hrozne po rukach mam hlboke a velke jazvy. Pokusala som sa s tym uz prestat, ale naozaj to nejde, potrebujem to. Velmi pekne prosim o radu. Vopred dakujem.

kiri

....aj Ty si jedným z ľudí, ktorí trpia praobyčajnou depresiou. Každý to rieši po svojom. Niekto plače, niekto kričí, iní sa prejedajú a mnohí mlčia. Niekto zas berie drogy a niekto si reže ruky - to si Ty. Nemysli si, že o tom nič neviem, viackrát som to spravila, ale už je to za mnou. Niekedy si na to spomeniem a rozmýšľam, aké to bolo celé zbytočné. Táto obsesia ma stála dve jazvy na ľavej ruke,kt. nikdy nezmiznú, no dnes viem jednu najdôležitejšiu vec. Rezanie sa je len spôsob úniku pred depkou. Za to všetko môže depresia sama. A čo je vlastne depresia? Číra sebaľútosť. Takéto tvrdé slová sa ťažko prijímajú, ale žiaľ je to tak a čím skôr to prijmeš, tým skôr to skončí. Nehľadaj pomoc u druhých! Ty chceš, aby Ťa poľutovali, aby si v tom nebola akože sama. Ak si nechceš pomôcť sama, ak sa NAOZAJ nechceš zmeniť, nikto Ťa nezmení. Viem, že v TEJ chvíli sa Ti to rezanie vlastne páči ,a ľutuješ to až vtedy, keď je TEN stav za Tebou...
Preč so sebaľutovaním, rozmaznávaj sa predsa a prestaň sa nezmyselne trestať za osoby okolo teba,(rozčuľovanie je pomsta na vlastnom zdraví za cudziu blbosť)lebo sa Ti to raz, napriek opatreniam, pekne zapáli a môžeš kľudne prísť o ruku, alebo to raz s hĺbkou rezu prešvihneš a my si tu na fóre založíme novú tému: Nechcená a pomalá samovražda...

nurse

Miska je to hrozné čo tu píšeš a som prekvapená, že takéto veci robia aj iné osoby. Tvoj problém spočíva v tom ,že Ťa niekto strašne zranil, možno vychádza z detstva, alebo z obdobia pred narodením. Musíš sa naučiť milovať samu seba a netrestať sa.Si jedinečná a skús sa pozrieť do zrkadla a povedať si milujem ťa si úžasná.Ak ti to nestačí tak Ti poviem,že Boh Ťa miluje takú aká si a že nepotrebuje aby si sa trestala skôr tu ide o iného kto to chce .Vedela by som Ti poradiť, ale takto sa mi to nedá.

nika

ahoj miska

prepac ze som sa ti tak dlho neozvala,ale az teraz som bola schopna sadnut si k pocitacu, stalo sa nieco strasne a neviem to rozdychat, zomrel mi manzel v madarsku v Antonove 24 a vsetko sa zmenilo problemy ktore som mala uz niesu problemi je mi strasne tazko a aj teraz placem...drz sa

Zora

kamaratka mala v skole casopis Prebudte sa! januar a februar 2006. Tam som vydela rozobraty tento problem. Skus zohnat a precitaj si tie clanky.Mozno pomozu.

Miška

Už som sa od vtedy nerezala,mala som nutkania,ale boli slabe a podarilo sa mi to prekonať.Kamaratka ma podobne problemi s rezanim,je na tom horšie ako ja.Ruky ma strašne dojazvene a vlete nemôže nosiť trička.Už som sa jej všeliako pokušala pomôcť a neišlo to.Nevedia jej pomôcť na to ani lekari už dosť dlho sa na to lieči a neviem či sa stoho dakedy dostane.Chcela by som jej pomôcť a neviem ako.Ked mi povie že sa ide rezať tak už jej neviem čo nato povedať a stalo sa že to na nas prišlo naraz a rezali sme sa spolu.Ja viem je to strašne čo som teraz napisala,spadla som do toho a neviem sa stoho dostať.Mame to obidve už roky a stale sme sa stoho nedostali.Už si nevieme jedna druhej navzajom pomocť.Mame obydve psychiatra už dosť dlho a takto vyzera,že ani psychiatri nevedia pomocť.Viem,že sa ešte budem rezať možno o tyžden,zajtra dnes to dopredu neviem a ona tak isto.Tak tolko zatial a dufam,že sa raz z toho víru dostaneme.

evik

V ziadnom pripade ti nechcem robit nejake kazania, mna napadla len jedna vec: raz stretnes muza, s ktorym si zalozis rodinu a on to mozno pochopi. Ale co tvoje deti, ked sa budu pytat na vsetky jazvy-co im povies? Rozmyslala si uz nad tym? Please, drz sa a uvedom si, ze mnohym zenam ublizuju ini a trpia tym, tak naco takyto masochizmus? Inak nic v zlom, je to len moj nazor, drzim ti vsetky palce!

Alternativa

Dievcata, skoda rokov, ktore prezijete s tymito problemami a vierou, ze to samo prejde... Neprejde, moze sa to zhorsovat alebo to bude prilis dlho trvat...Vyhladajte psychiatra v dobromn tandeme so psychologom. Aj tak to bude beh na dlhe trate, ale s odbornym trenerom. Verte mi, da sa to zvladnut, potrebna je odborna pomoc a laska Vasich najblizsich. Pricinu tohto stavu musite hladat s odbornikom. Drzim palce.