Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Rodina ano/nie

Príspevok v téme: Rodina ano/nie
fgf

Preco tolko ludi chce zakladat rodinu? Staranie sa o deti je castokrat nevdacna robota, tak preco si nicit nervy tolkymi povinnostami, co sa tyka ci uz vychovy deti, alebo zabezpecovania financii atd.? Viem si predstavit pekny vztah 2 ludi, kde nie su ziadne deti, zda sa mi to ovela lepsie a clovek ma aj viac casu na seba.
Ale predpokladam, ze vacsina ludi nedokaze potlacit pud "zachovania druhu" tak preto vsetci zakladaju rodiny, ale mna osobne tato myslienka nelaka.

nellka

Zase "schíza?":)
Poprosím ťa, aby si si môj príspevok prečítal ešte raz, viem, že sa sem chodia ľudia niekedy len dobre odventilovať/t.j. pohádať/, ale v mojom príspevku nie je nič urážlivé, či áno?
Rozmyslieť si to v každom prípade treba, písala som niekde, že nie? Že by podľa mňa mali všetci do jedného mať deti? Neštvi ma. Znova opakujem, ak niekto deti mať nechce, nech ich nemá. Ale nech mi nepodsúva svoj názor ako ten najlogickejší a najsprávnejší, lebo ja to vidím inak. A chvalabohu to tak vidí väčšina ľudí.

1xy

fgf, nedaj sa vyprovokovať od nellky, ona sa asi chce len hádať. Je pekné, že takto logicky uvažuješ. Keby sa aj ostatní najprv zamysleli, či vôbec chcú mať deti a rodinu, možno by bolo na svete menej nechcených a nešťastných detí. A vôbec, život bez detí je úžasný, to hovorím z vlastnej skúsenosti.

nellka

Ok. A teraz chceš počuť, že tá tvoja pochybná logika je podľa nás naozaj taký dobrý nápad a že máš vlastne pravdu? Sorry, to nejde. Ty budeš tvrdiť, že máš pravdu a ja zasa, že ju mám ja. Nech si každý robí ako je mu po vôli. Možno sa ti podarí nájsť partnerku, ktorá tiež nebude chcieť mať deti a takto si spolu budete spokojne nažívať, až kým nepomriete...

fgf

tak v prvom rade som ziskal nazory ludi na rodinu(sice skoda, ze len nazory zien) a dalej som dokazal ostatnym aj sam sebe, ze to nie preto nechcem rodinu, lebo mam 17, ale preto, ze som si logicky zvazil za a proti.

nellka

Fgf, o akej úlohe to hovoríš? Ty si si dal za cieľ presviedčať ľudí, aby nemali deti, či ako?! Nerozumiem...
Hádam si si nemyslel, že si jediný, kto nechce mať deti. Vždy sa nájde niekto, kto má taký názor ako ty. Vždy sa nájde niekto, kto ťa podporí, kvôli tomu si tu nemusel zakladať tému. Chcel si sa uistiť, či si normálny?

fgf

no vidite, nakoniec nie som jediny co nechce deti, su tu aj dospelejsi ludia s rovnakym nazorom. cize z mojej strany uloha v tejto teme splnena.

karen

zbytočne márnite čas, aj tak sa nikdy nezhodnete, každý si tu bude obhajovať svoje názory. Nechápem, ako vás môže tak pobúriť, že nejaký 17-ročný nechce mať deti. Vždy je lepšie takto sa rozhodnúť ako mať deti len preto, že sa to zvyklo a patrí sa to a čo si ľudia o mne pomyslia keď by som nemal/a deti atď., veď preto je toľko problémových a nechcených deciek, že málo ľudí sa skutočne zamyslí nad tým, či im to naozaj za to stojí a či zvládnu všetko okolo toho. Ja osobne deti tiež nechcem mať (áno, čítate dobre), pretože som si uvážila všetky ZA a PROTI - a tých dôvodov PROTI je v mojom prípade oveľa viac. Takže už niet o čom rozmýšľať. Len sa tu pekne hádajte a dohadujte.

lea

a je inak smiesne sa domnievat, ze to, ze budem mat deti, znamena, ze sa bude o mna mat kto v zivote postarat. to vobec nie je zaruka. kolke deti sa rodicom v dospelosti odcudzia, odstahuju sa do ineho statu atd. mnohi rodicia svoje deti dokonca preziju. takze ani z tohto pohladu to nie je dobra investicia. viem, ze zeny v domacnosti taketo uvahy nepochopia, ale pisem to z pozicie nezainteresovaneho pozorovatela. ja osobne chcem mat deti.

lea

ja to vidim na kolegyniach, co maju deti a v 30-tke vyzeraju na 50, a vsetky ich reci v praci sa tocia okolo deti. pritom spomente si, ked ste boli tinedzeri, kolko ste sa v skole s kamosmi rozpravali o svojich rodicoch? ak 1 vetu za den, tak je vela. je to skratka asi tak dane, lebo matersky pud je velmi silny, aj ked zvacsa tieto city byvaju velmi nedostatocne opatovane, vacsinou az v dospelom veku. a aj to mnohi rodicia v starsom veku skoncia ako nechcene bremeno niekde v ustave.. holt realita