Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Rodina ano/nie

Príspevok v téme: Rodina ano/nie
fgf

Preco tolko ludi chce zakladat rodinu? Staranie sa o deti je castokrat nevdacna robota, tak preco si nicit nervy tolkymi povinnostami, co sa tyka ci uz vychovy deti, alebo zabezpecovania financii atd.? Viem si predstavit pekny vztah 2 ludi, kde nie su ziadne deti, zda sa mi to ovela lepsie a clovek ma aj viac casu na seba.
Ale predpokladam, ze vacsina ludi nedokaze potlacit pud "zachovania druhu" tak preto vsetci zakladaju rodiny, ale mna osobne tato myslienka nelaka.

lea

tinka, ja ked som videla tu kamosku v tych strasnych teplakoch, tak som trosku toho jej odisleho muza chapala.. ale na druhej strane jej jeho odchod prospel, aj ked sa strasne naplakala, ale zhodila od zialu 20 kil a teraz uz randi s nejakym doktorom

mrvulka

hm,hm,hm,to je čo za debilina?v prvom rade manželka...to ke´d je dieťa hladné,alebo spadlo a udrelo si napr.nôžku,tak si ho nebudeš všímať,lebo manžel potrebuje napr.ožehliť košeľu,v lepšom prípade?

tinka228

každý rodič asi dúfa, že to svoje dieťa vychová tak, aby ho "neopustilo". poznám rodinu kde rodičia sú obaja jedináčikovia a majú dve dcéry. celý život ich viedli k tomu, že vzdelanie je to najdôležitejšie v živote a že treba byť ambiciózny. teraz keď im jedna dcéra žije v Prahe a druhá cestuje po svete, tak im to vadí. ostali sami.
ja by som svojich rodičov nedokázala opustiť za nič na svete. a dúfam, že moje deti mi to tiež raz oplatia.

a k tomu zanedbávaniu. som matkou 16 mes. a veru len nedávno som si uvedomila, kedy som bola poslednýkrát namaľovaná. pred tým som bez kompletného nalíčenia ani päty z domu nevytiahla. tak teraz sa snažím v rámci možností aspoň špirálu a ceruzku. je to o tom, ako veľmi sa žena "spustí" a či jej to vadí.

a ak by ma mal kvôli tomu, že som "zanedbaná" opustiť manžel, tak nech si ide. veď "zanedbaná" som kvôli dieťaťu, ktoré je aj jeho, tak ak to nepochopil tak nie je o čom.

hmmmm

Ja zase poznam zeny, ktore mali sucasne s cisarskym rezom robenu liposukciu...Otras, no nie? Postava zalezi aj od genov, ja napriklad mozem zjest co chcem a nepriberam, a to som 30tnicka.
jajka001 presne, tam, kde su deti sa uz vsetko toci okolo nich, je dolezite, aby partneri boli komopatibilni, aby mali rovnake nazory na vychovu a tak sa predide treniciam...Myslim, ze ked deti pridu do dlhorocneho vztahu, kde si dvaja spolu vselico odskakali, je to lepsie ako ked sa deti podaria hned a uz sa spolu zit ucia az traja...Samozrejme, su vynimky. Ja sa na tehotenstvo tesim, ze priberiem:)
lea, jasne, zena by sa o seba mala starat, lebo v prvom rade je manzelka, az potom matka...ked sa cely den kritu 3 roky len okolo dietata, ani nevie s muzom konverzovat a furt ju vidi v teplakoch, tak castokrat hlada muz potom inde.

nellka

odpoveď pre fgf- no, myslím, že si dvojitá postava. Najlepšie bude sa zaregistrovať a hneď budem vedieť, s kým komunikujem.

vierka

manžel je za dva ďalšie deti .Tiež potrebuje takú istú lásku,takže popri deťoch netreba naňho zabúdať.

nellka

Lea, ale to je potom chyba niekde inde, nie v deťoch...ale v samotnej výchove, prílišnej obetavosti, až škodlivej...Ja nemám pocit obety, mám aj čas na seba, na kamarátov, môj život sa neskončil narodením detí...Zmenil sa, ale neskončil.Jasné, že už nie som voľná ako vták, ale vždy sa to dá zariadiť tak, aby som nemusela mať ten pocit obety. Nechcem, aby sa zo mňa stala stará zatrpknutá baba:)
Ozaj, dúfam, že svoje deti vychovám dobre a vôbec za to nečakám, že mi budú ruky, nohy bozkávať. Dúfam, že to, čo robím ja pre ne, budú raz oni robiť zase pre svoje deti. Lebo ich budú ľúbiť tak, ako ja ich:)