ahojte babule...pridam sa do Vasej debaty..ja som vela veciciek vo velkosti 56 nemala, aj manzel co kupil jedny dupacky, tak ich dcerka obliekala 2tyzdne a uz jej boli male(nebola nejaka obrovitanska - pri narodeni mala 3,28kg a 50cm, takze akurat, ale vela priberala, prve mesiace to bolo 1,5kg za 4tyzdne..)..tiez som skor za trosinku vacsie vecicky, potom to tomu dietatku aj dlhsie vydrzi.mala som tiez bavlnene veci, potom neskor a aj dnes sa uz najde obcas aj umelina, ale len tricko, prip.teplaky..priamo na telicko jej davam len cistu bavlnu.min.rok cez zimu som dcerku obliekala tak, ze som jej dala body, tricko, svetrik, tensie dupacky, na to tensie teplacky, topanocky, overal, ciapka, rukavicky..vsetko to vsak vzdy zaviselo od toho, aka zima bola..teraz, poslednych par dni, co boli u nas take priserne mrazy, ze aj cez den bolo tak -10, som jej obliekala body, tricko, sveter, puncochy, teplaky, hrube ponozky, zateplene nohavice, zateplenu bundu, ciapku, rukavice a sal..co som ja pocula, tak v zime sa vraj babatkam ma obliekat o jednu vrstvu viac, ako ma oblecene matka..tak neviem no :).tiez som sa bala, aby malej nebolo niekedy prilis teplo, alebo zase zima.a v lete, ked mala 0-2mesiace som jej obliekala tricko a dupacky, prip.ked boli velke horucavy, tak bavlnenu kosielku, co som mala este po sestre a dupacky(a do zavinovacky, vonku v kociku som ju prikryla niecim tenuckym)..veci jej odjakziva periem raz, samozrejme pred prvym pouzitim ich tiez operiem, zehlila som jej vsetky veci cca do 1.roka, teraz jej uz zehlim len body a nohavicky(a samozrejme take, ktore to zehlenie potrebuju, aby nevyzerali ako pozute :))..a k chorobam v tehu - hmm..nepamatam si uz, ci som mala nadchu, resp.chripku, mozno aj, ale tak max.raz..a raz, v 7.mes.som mala brusnu chripku..inak som bola okej..