tehotenske brusko

mojaeni

Ahojte. ja som mala dcerku v zavinovacke dva mesiace,takmer non stop, ako sa pytas elle. potom mi uz zacala davat najavo, ze sa jej tam nepacia citi sa nesvoja. Vzdy milovala, ked mohla mat rucky volne a sibrinkovat s nimi. Ale pravda je, ze kam bola malinka, tak som jej aj rucky davala dnu, lebo sa nimi rusila, najma pri papani, alebo zaspavani.No po dvoch mesiacoch som zavinovacky odlozila a nini bola tiez v pohode. S rucickami sa sama naucila zabavat,ani pri spinkni nebol problem.

elle

Predpokladam ze 6 mesacne babatko si nemala non-stop v zavinovacke, len ked si ho ulozila spat. Do kolkeho tyzdna by mal byt non-stop v zavinovacke, aj pocas bdenia?

ivanka_83

ja som mla syn 6 mesiacov v zavinovacke a este aj do 8 mesiaca som ho obcas uspala v nej.ked bol rozruseny z objavovania tohotosveta a nemohol zaspat, dala som ho do nej.ono ta zavnovacka je od toho, aby sa dieta nerusilo vlastnymi pohybmi, ktore su trhane.v zavinovacke sa citi ako v delohe.ale lepsie su bez krajek

dd

hmm..ja som mavala dcerku v zavinovacke tak cca do 3.mesiaca, kedy si uz aspon ako tak snazila drzat hlavicku, resp.uz jej zo zavinovacky vytrcali nozicky :)

elle

Ahoj dd mas pravdu, budem uz kupovat len mensie vecicky. Nevies dokedy ma byt dietatko v zavinovacke? Musi v nom byt aj ked je vonku teplo? Pre novorodencov je to asi nevyhnute ze?

dd

ahojte babule...pridam sa do Vasej debaty..ja som vela veciciek vo velkosti 56 nemala, aj manzel co kupil jedny dupacky, tak ich dcerka obliekala 2tyzdne a uz jej boli male(nebola nejaka obrovitanska - pri narodeni mala 3,28kg a 50cm, takze akurat, ale vela priberala, prve mesiace to bolo 1,5kg za 4tyzdne..)..tiez som skor za trosinku vacsie vecicky, potom to tomu dietatku aj dlhsie vydrzi.mala som tiez bavlnene veci, potom neskor a aj dnes sa uz najde obcas aj umelina, ale len tricko, prip.teplaky..priamo na telicko jej davam len cistu bavlnu.min.rok cez zimu som dcerku obliekala tak, ze som jej dala body, tricko, svetrik, tensie dupacky, na to tensie teplacky, topanocky, overal, ciapka, rukavicky..vsetko to vsak vzdy zaviselo od toho, aka zima bola..teraz, poslednych par dni, co boli u nas take priserne mrazy, ze aj cez den bolo tak -10, som jej obliekala body, tricko, sveter, puncochy, teplaky, hrube ponozky, zateplene nohavice, zateplenu bundu, ciapku, rukavice a sal..co som ja pocula, tak v zime sa vraj babatkam ma obliekat o jednu vrstvu viac, ako ma oblecene matka..tak neviem no :).tiez som sa bala, aby malej nebolo niekedy prilis teplo, alebo zase zima.a v lete, ked mala 0-2mesiace som jej obliekala tricko a dupacky, prip.ked boli velke horucavy, tak bavlnenu kosielku, co som mala este po sestre a dupacky(a do zavinovacky, vonku v kociku som ju prikryla niecim tenuckym)..veci jej odjakziva periem raz, samozrejme pred prvym pouzitim ich tiez operiem, zehlila som jej vsetky veci cca do 1.roka, teraz jej uz zehlim len body a nohavicky(a samozrejme take, ktore to zehlenie potrebuju, aby nevyzerali ako pozute :))..a k chorobam v tehu - hmm..nepamatam si uz, ci som mala nadchu, resp.chripku, mozno aj, ale tak max.raz..a raz, v 7.mes.som mala brusnu chripku..inak som bola okej..

lenuliatko

mna pichalo snad vsade:D aj tam ako ty hovoris...to tehotenstvo da riadne zabrat.ja som sa strepala este zo schodov tak som mala obrovsku modrinu na boku aj na brucho som sa udrela.lezala som dost dlho

lenuliatko

ja som inac nato bola tiez taka nachylna.v noci s ami blbo dychalo a mala som tak sucho v nose.suchy vzduch sme mali v splani.kupili sme si zvlhcovac.lebo najskor som len daval mokre utierky na radiator aby sa zvlhcil vzduch.ale zvlhcovac je dobra vec.