baby, ako si umývate okolie klitorisu? usadzujú sa tam výlučky, treba to poriadne čistiť, ale veľmi to bolí. dá sa to umyť aj bezbolestne?
hygiena klitorisu
ika2305 "opat" vystizny a zrozumitelny prispevok k teme a bez urazok a posmechu a kritizovania si spravna prispevatelka.Prajem pekny den.
a jaruška sa neozve a neozve:)
Riadne sa to tu zvrhlo a len málokto odpovedal jaruške na otázku. Jaruška zdravý klitoris by ťa nemal bolieť. Je dosť možné, že tam máš nejaký zápal. Pravidelné umývanie genitálií, čo i len čistou vodou by mal byť základ hygieny. Samozrejme prehnané čistenie a obzvlášť parfémovanými prípravkami môže skôr poškodiť, pretože si odstránime prirodzené baktérie, ktoré musia v pošve byť. Ak máš bolestivý klitoris, zájdi ku ženskej a budeš mať istotu. A ak bude ochotná, tak ti rada vysvetlí ako sa starať o pošvu. Ja sa sprchujem každý deň. Človek však niekedy je tak unavený, že nevládze ísť ani do sprchy. V tom prípade aspoň každý druhý deň by sa žiadalo dať sprchu alebo sa nejakým spôsobom umyť. Závisí aj od podmienok, ktoré jednotliví ľudia čo tu píšu majú. Keď však človek chce a stará sa o seba, nájde si svoj spôsob očisty. Nevadu neodsudzujem, v niečom má pravdu hlavne čo sa týka prehnanej očisty, ale neviem si predstaviť, že by som sa sprchovala raz do týždňa. Keď som osprchovaná, cítim sa čistá a to mi spôsobuje príjemný pocit. Prehnané sprchovanie alebo kúpanie viackrát do dňa je už chorobou.(nejaká známa osobnosť z televíznej obrazovky vravela, že sa sprchuje 7x za deň - to už je choré a nehovoriac o tom, že absolútne egoistické, lebo predsa pitná voda nie je nevyčerpateľný zdroj)Sprchu beriem tak, že zo seba zmijem všetko zlé. Či už pot, kde sú rôzne škodlivé výlučky alebo aj negatívnu energiu. Počas dňa prídeme do kontaktu s mnohými ľudmi, ktorí šíria negatívnu energiu a tá sa zachytáva nielen na oblečení, ale aj na tele. Dalo by sa napísať veľa argumentov prečo sa sprchovať. Každý nech si nájde ten svoj.
Inak nevada vies ako to je citit zo skatule ked sa tyzden alebo aj tri dni neumyjes? To cistotni ludia naokolo pocitia a nehovorim co vtedy ked mas menzes. Tym otravujes aj ludi naokolo. Ozaj a priznala si sa kolegynke ze pri nohavickach koncis tyzdem s "pondelkom".
Presne, ked sa ti nechce sprchovat, aspon si rit oplachni raz za den, uvidis ten pocit blaha.
jaruska: sorry, sme sa pozabudli a neodpovedame na otazku...ani ja celkom nechapem co myslis, okolo klitorisu...ale tam kde myslim ja, kde sa taketo nechutnosti usadzaju, to treba umyvat mydlom na intimnu hygienu alebo cistou vodou NIE obycajnym mydlom alebo sprchacom
tak som nad tym este dnes premyslala aje pravda, ze kazdy ma to svoje...nikomu neberiem jeho nazor, navyky ani presvedcenie...ja tiez nie som za to, aby sme okolo seba utvorili actimelovu bublinku a v nej zili a nestretli sa so ziadnymi bacilmi...ja sa nesprchujem dvakrat do dna, LEN raz a vymenit spodne pradlo kazdy den pokladam za samozrejmost a nevyhnutnost...a desi ma len to, nevada, ze si taka, ani neviem, ako to nazvat...hlupa? kratkozraka? ze ti tu ludia predkladaju ozajstne argumenty a ty ich nevidis...ja som tiez napisala, preco sa umyvam tak,ako sa umyvam a na tvoje argumenty ohladom toho, ze si staci umyvat ruky, lebo len tie prichadzaju do styku so spinou a zadok si po velkej staci utriet ti uz poviem len jedno: skus si jeden den miesto umyvania utierat ruky nasucho toaletakom...ved podla tvojej logiky to co staci na osratu rit musi na relativne ciste ruky stacit tiez...ja nemam nic proti ak nemas potrebu sa SPRCHOVAT alebo nedajboze KUPAT kazdy den, ale aspon oplachnut si podpazie, zadok a predok a tvar by malo byt samozrejme kazdodenne...a nielen pre mojho sedemdesiatrocneho deda, ale aj pre mladu zenu ako si ty...HOWGH!
uff tusim sa prestanem kupat, este z toho chytim nejaku psychicku poruchu :)
fakt vtipne nevada
a este nieco: precitala som si aj temu Bože, prečo? pise tam jedna matka o svojej podivnej dcere. ta sa udajne tiez sprchuje dvakrat za den. ak si to precitate, bude vam hned jasne, ze ta jej dcera je dusevne mimo. takze vidite, ako moze skoncit take caste sprchovanie. dakujem, po tom netuzim.
dakty. ja som si tiez na tvoje odporucanie pozrela temu neporiadok v byte. niektore prispevky su neuveritelne. zaujimalo by ma, ako je to s tymi, ktore tu vcera pisali, ze sa sprchuju dvakrat denne. mozno tiez maju kozicku cistucku a vonavu a okolo nich sa kopi plno spinaveho pradla a neumytych riadov. u mna by ste nieco take nenasli. vsetky veci maju svoje miesto. denne varim a jeme vsetci slusne za prestretym stolom. to je tiez znakom nejakej kultury, nemyslite?