neporiadok v byte

Príspevok v téme: neporiadok v byte
kolegyna

kolegyna mala uraz, musela som s nou ist k lekarovi a potom ju zaviezt do jej bytu. zije sama. pri vstupe do bytu ma oblial studeny pot: taky strasny neporiadok a spinu som v zivote nevidela. nemozem pochopit, ako moze niekto zit v takom bordeli. kupelna, kuchyna a wc - to si nedokazete predstavit. pracujem v banke a kolegyna ma pomerne vysoke postavenie. dba o seba a posobi dojmom elegantnej a upravenej zeny. to, ako vyzera jej byt, mi k nej vobec nepasuje. nie je to kratkodoby neporiadok, je to spina a hnus. na tejto adrese byva uz niekolko rokov. vzdy dbala o to, aby za nijakych okolnosti sa nikto z kolegov nedostal do jej bytu, teraz sa to nedalo obist. poznate niekto takyto pripad? je vobec mozne, aby dospela zena takto existovala? nie je to nejaka porucha?

maruška

no, ten problem s bordelom v byte ma aj moja mladsia sestra. rok uz byva vo svojom byte a za cely rok tam urcite ani raz neumyla zachodovu misu ani drez v kuchyni a vanu. je tam strasna spina a bordel. ked som jej raz vynadala ako moze tak zit, povedala, ze nema cas to upratat, lebo by to dlho trvalo keby chcela vsetko vycistit. to verim, to by trvalo aj mesiac vsetko to zoskrabat. ked sa tam nastahovala dala to vymalovat a neumyla to este ani po maliaroch. odkazy alebo dolezite veci si pise perom na steny, takze to ma tam uz ako v tlaciarni dopisane. a na zemi vselijake odpadky. tiez nikomu neotvara, len vystrci hlavu a drzi dvere tak, aby nikto nic nevidel. ked toho cloveka ktory jej zazvoni pozna, tak ho vpusti. ale len dobrych znamych a rodinu. asi si mysli, ze tym to nevadi, ale nasi rodicia su z toho hotovi, otec tam odmieta chodit. mama by jej to aj upratala, ale to by sestra zase nezniesla. mozno je to fakt nejaka uchylka alebo choroba. inak v ostatnych veciach je prima. a o seba tiez dost dba. tiez by nikto neveril ked ju vidi na ulici ako to vyzera u nej doma.

marcela78

peres a nemyslis si ze by ste to tej kolegyni mali povedat? mozno by troska stupila do seba a snazila sa troska hm? A inak nezavidim ti ...

peres

na upratovanie majú ľudia rozdielne názory, podobne ako aj na osobnú hygienu. aj ja mám kolegyňu, ktorá je vegetariánka, naturistka, ezoterička a neviem čo všetko dohromady. nemaľuje sa, veľmi nenápadne sa oblieka, vlasy nosí neupravené. je však prirodzene pekná, to sa musí uznať. žiaľ, asi nie príliš často sa umýva a čo je ešte horšie - nosí prepotené oblečenie. keďže nepoužíva žiadne spraye, samozrejme páchne od štipľavého potu. v dnešnej dobe je to tiež skôr výnimka. všetkým to v práci prekáža, vedúca ju preto doslova neznáša, ale nikto jej nič nepovie. ona sama vôbec netuší v čom je problém. stále sa čuduje, čo na nej vedúcej vadí, keď si prácu robí najlepšie ako vie. ale sedieť pri nej v miestnosti je doslova utrpenie. myslím si, že by mali existovať nejaké oddelenia, kde povedia ľuďom aj takéto veci. zatiaľ je to totiž stále tabu. nikto nikomu nepovie že smrdí od potu, alebo mu páchne z úst, alebo si neumýva ruky po wc. zvykli sme si skôr sa ohovárať než si otvorene povedať čo nám prekáža. škoda. ohováraním predsa nikoho nezmeníme.

eulalia

osobne si myslim, ze poriadok sa ma aj doma aj v praci dodrziavat priebezne. teda nemam na mysli nejake chorobne cistenie a vyrovnavanie deciek na stolikoch, ale davat veci na svoje miesto a pravidelne vysavat, umyvat podlahy atd. ked sa clovek o byt stara pravidelne a vlastne kazdy den, neprekvapi ho ziadna navsteva. raz za cas sa mozes mimoriadne ponahlat a nechat napr. neustlanu postel, ale mala by to byt skor vynimka. kde maju veci svoje miesto a davaju sa tam, tam nie je neporiadok.

kolegyna

dakty. prepac mi to, isla som ta oslovit do textu a omylom som napisala tvoj nick do kolonky meno. nechcela som sa za teba schovat. bol to omyl. sorry.

dakty.

no len ona praveze vobec neposobi ako humusacka. ked sa na nu pozries je uplne tip-top. ja som o tom nehovorila v praci nikomu, ani to nikomu nebudem hovorit. ale aspon sem som to napisala, lebo ma to naozaj vyhodilo - ako si sa vyjadril. a rada by som vedela, ci sa taky clovek nemoze zmenit. ona napr. chodi s jednym chlapikom, ktory tiez u nej este nikdy nebol. je to kanadan a ked sem pride vzdy su spolu v tatrach alebo v rakusku a tak. neviem, ci sa planuju zobrat, ale ak by mu takto viedla domacnost, tak je chudak.

dakty.

no - zda sa sa ozvala druha taka ako ta tvoja kolegyna. ale suhlasim, ze je to jej vec. chapem vsak, ze ta to vyhodilo, lebo to nie je zas az take bezne. aj ja som mal svojho casu priatelku, ktora ma dlho nechcela pustit k nim domov, vzdy sme sa lucili par metrov od ich bytu. potom raz som prisiel pre nu skor a ona este nebola doma. brat ma pustil a tiez som skoro skolaboval. asi nieco podobne ako si videla ty. rozisli sme sa aj kvoli tomu. nech si hovori kto chce co chce, ale zit v takom hnoji moze len humusak.