Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nepravidelná menštruácia

Príspevok v téme: Nepravidelná menštruácia
Zuzana19

Velmi ma trapi moj menstruacny cyklus. Mesiaciky mi niekedy meskaju aj dva tyzdne. Okrem toho mavam stale vytok (ktory sa v priebehu cyklu meni). Mamina vravi, ze to nie je normalne a mala by som ist ku gynekologovi, ale ja sa strasne hanbim a bojim. Poradite prosim? Dakujem
-----------------------
Článok na tému "Menštruácia" www.zdravie.sk
Sekcia "Antikoncepcia" www.zdravie.sk
Článok na tému "Tehotenstvo" www.zdravie.sk

mimuska

aj ja mam jeden problem bla som s chalanom nebol sex ale vyp..... no a teraz mi meskaju mesiac prosim poradte mi !!!

Janulka

Milá Fiorela, skús pozrieť do ženských chorôb-téma Nepravidelná menštruácia? (aj keď menštruácia nie je choroba) tam som Daduške21 písala o tom ako to je s tou dĺžkou menštruačného cylku. Pa!

apple

Aj ja som mala podobný problém, menzes aj každé 2 týždne a k tomu hrozné bolesti, úúú - ani pomyslieť. Potom som ale zmenila stravu a upravilo sa to. No popľa všetkého to dosť závisí aj od psychiky, ako sa príjímaš ako žena a tak.

Janulka

Vikina 5, neviem koľko máš rokov, ale ten výtok je predzvesťou menzesu. No kedy ho dostaneš neviem s určitosťou povedať. Je to v poriadku za predpokladu, že nemáš výtok žlto-zelený sprevádzaný pocitom pálenia a svrbenia. Hlavu hore, nie je sa čoho báť!

janulka

Ahojte!
Čítam, že veľa z vás má nepravidelnú menštruáciu. Je to prirodzené, lebo menštruačné cykly sa ustália až po 8 rokoch po menarché (prvé menštruačné krvácanie). Takže nechránený pohlavný styk by mal byť pre každú tabu (mali by ste začať sexovať až po tých 8 rokoch po menarché). Prečo? Aby ste sa stále nestresovali prečo mi stále meškajú. Aj z hľadiska vývoja rodidiel je lepšie počkať kým nie je všetko vyzreté tak ako má byť.
A ešte k tomu hlienu, ten sa tvorí v krčku maternice a počas menštruačného cyklu je rôzny. Závisí to od hormonálnej sitácie. Po krvácaní zvyčajne nebýva žiadny, potom však za pocitu vlhka má vzhľad hustého nažltlého hlienu. Potom prechádza do fáze keď za pocitu mokra sa hlien stáva elastický, sklovitý (vaječný bielok), a následne zas je to ten hustý, lepkavý. Je to prirodzený jav, ktorý nemá vyvolávať žiadne pochybnosti. Horšie je keď pretrváva dlhšiu dobu žlto-zelený cervikálny hlien a je sprevádzaný svrbivým pocitom. To už nie je v poriadku a s tým už neporadím,vtedy treba ísť za lekárom.

cica

no ja mam ako tak pravidelny len niekedy sa objavi ista vynimka ako minule ze mi meskali asi 3tyzdne ale prisli..hmm:)