Velmi ma trapi moj menstruacny cyklus. Mesiaciky mi niekedy meskaju aj dva tyzdne. Okrem toho mavam stale vytok (ktory sa v priebehu cyklu meni). Mamina vravi, ze to nie je normalne a mala by som ist ku gynekologovi, ale ja sa strasne hanbim a bojim. Poradite prosim? Dakujem
-----------------------
Článok na tému "Menštruácia" www.zdravie.sk
Sekcia "Antikoncepcia" www.zdravie.sk
Článok na tému "Tehotenstvo" www.zdravie.sk
Nepravidelná menštruácia
caute caute...volam sa: nechcem sa vijadrit a mam LEN 12 ROKOV!!!! dneska je 16.12.05 a uz som dostala menzes...konkretne som ho dostala 14.12.05...no idem k veci...1.Je to normalne ze mam 12 a uz mam menzes??
2.Co mam robit ked to mame nechcem povedat a nema mi kto kupovat vlozky? ( iba ak by som si ich musela kupovat sama!) 3.Čo mi pomoze ked mam bolesti? prosim odpovedzte.
Ahoj Kessi. Ono to bolo tak. Mala som bolesti brucha a tak ma poslali na mnohe vysetrenia a jednym z nich bolo aj gynekologicke. Ale ako hovorim, prebiehalo asi tak: od pasa dole som sa mala vyzliect, lahnut si a potom mi skontrolovala brucho z vnutra. Ale rozpravala som sa tu aj na fore, ze gynekologicke vysetrenie by malo prebiehat asi tak, ze by aj vysetrenie prsnikov a odber krvi by nemali chybat. No a kedze na "mojom" gynekologickom vysetreni chybalo, trvalo to mozno 2 minutky. No a aj tak to bolo na nic, lebo nic sa nezistilo a nedavno ma chytili take krce v bruchu (v noci), ze som myslela, ze pojdem na pohotovost. Ale ked som bola v detskej nemocnici (17 r.), tak tam som dostala bolesti brucha. Ale nic nezistili a tak ma vyhlasili za simulantku a klamarku (povedal to do oci psychiater). Pricom ja vobec nepatrim k ludom, ktori by uputavali pozornost alebo ju chceli uputat. K lekarom idem fakt len vtedy, ked ma nieco boli a neda sa to uz fakticky vydrzat. Takze tak. Pa.
mam 11 rokov a mam krami
Chcem sa spyta, mozu kramy meskat kvoli prechladnutiu? plus navyse mam problemy s cukrovkou a stitnou zlazou. Doktor mi dal nové lieky, po ktorých mi je zle. Moze sa k meskajucim kramom podpisat aj stres?Choroba?
ahoj sasena,
menštruácia môže meškať aj keď berieš nejaké lieky alebo si nachladnutá. Týždeň síce nie je veľa, ale keď chceš mať úplnu istotu, že nečakáš bábo, určite navštív svojho gynekológa, pretože neistota ti na psychike nepridá.
Vôbec sa nemusíš báť prehliadky, my baby to proste absolvovať musíme. Skôr či neskôr. A čím to budeš stále odkladať, tým sa ti tam pôjde horšie. čo ti môžem poradiť z vlastnej skúsenosti, popros nejakú kamošku, ktorá pôjde s tebou /môže ísť aj ona napr. na prehliaku alebo pôjde len tak ako opora/ a uvidíš, že to nie je také strašné. Ver mi. Je jasné, že záleží to aj na doktorovi,takže si vyber toho správneho. A keď ti nebude vyhovovať, vždy je možnosť vybrať si ďalšieho!
Ja som mala šťastie - moja gynekologička je úplne super a to som sa chystala na gynekológiu päť rokov.
tak sa drž
Mala som pohlavny styk a meskaju mi krami. iked sme si davali pozor a mali sme ochranu. uz som si aj robila test a to 3krát-negativny. meskaju mi tyžden. (este som nebola u gyn.)BABY radte.