Detska astma

Príspevok v téme: Detska astma
0109

Ahojte.Moja 5 rocna dcerka ma podla detskej lekarky po pocuti priedusiek astmu.Od malicka bola stale chora na priedusky.Tento rok jej zistili,ze ma astmu. Mala ju 3 krat.
Lekarka jej urobila krvny test na prach,psy,macky,roztoce,stromy,kvety a plesen,ale na toto alergicka nie je.Robil sa jej rentgen plucci tam nie je infekcia,ale vysledok bol negativny.Na alergologicke testy ju poslat nechcela s tym,ze podla nej budu negatyvne.Ale aj tak som ju presvedcila,ze chcem ist a 3.11.08 sme objednany.Ked je chora pouzivame inhalatory Ventolin a Flexotid.
Mozte mi poradit,aky test mi na 100% potvrdi,ze ide o astmu ked nahodou vyde aj ten test negatyvne.A mozte mi povedat ako vyzeraju astmaticke zachvaty.Este jedna vec byvame v zahranici a je tu more a co ja viem more je prospesne pre astmatikou.A ma niekto skusenost s tym,ze za detstva mal astmu a potom v dospelosti uz nie?Podla nasej lekarky je to mozne tak ja neviem.Dakujem vam za rady.

buduci golem

vera, ano, v pripade alergii pomaha trvale prestahovanie.
ludia z vnutrozemia k moru a ludia od mora do vnutrozemia. ale podla vsetkeho staci hocikam daleko.
viacero ludi mi hovorilo, ze vo vzdialenejsom zahranici im priznaky ustupili.
asi treba ist mimo tej vegetacno-klimatickej oblasti, kde to clovek dostane

buduci golem

ano, presne o to ide, mlieko niektorym ludom skodi, a ak ma casto zapaly, tak do tej skupiny patri.
astma este moze suvisiet s crevom (najma hrubym), takze treba mat zdravu stravu s vlakninou a poriadnu crevnu mikrofloru.

vera03

ked su testy negativne,moze to byt psychika-mam skusenost-nemoct sa nadychnut. inak dcera ma astmu-skoro 10 rokov,predtim mala ekzem-detsky-dcera ma 12 rokov.Chodieva so starymi rodicmi k moru a dlho zachvat nemala,ale je na liekoch-zodac a ditec spray.Takze more pomaha,dokonca tam ani lieky nepotrebuje.Doktorka povedala,ze sa tam mame odstahovat,no ked pisete-,,netreba,,...Tak sa drzte

radana

No ano,to vysvetluje golem preco mas problemy cez to leto..Ja mam smolu,roztoce a prach su vsade okolo nas,a to celorocne :(Ale co je horsie,uz som zistila,ze mam alergiu postupne aj na dalsie potraviny,co som predtym nikdy nemala-napr.sterilizovane uhorky :( Staci,aby som si dala jednu zavaranu uhorku a miesta okolo prstov na rukach si idem rozskriabat :(

radana

No,mne lekarka povedala,ze som sa nemusela dostat do takeho stadia,keby som bola dosla pri prvych priznakoch,ze by som trebars brala len nejaky zodac...,ale nemusela by som inhalovat..Ze sa to malo podchytit skor..

buduci golem

ja som alergicky hlavne na pel

a ano, astma vznika ako nasledok zapalov priedusiek ci vselijak takych chorob, co posobia na dychacie organy v mladom veku

vtedy by malo pomoct aj vynechanie mliecnych vyrobkov zo stravy, ich konzumacia u deti podporuje taketo zapalove ochorenia