Ahojte.Moja 5 rocna dcerka ma podla detskej lekarky po pocuti priedusiek astmu.Od malicka bola stale chora na priedusky.Tento rok jej zistili,ze ma astmu. Mala ju 3 krat.
Lekarka jej urobila krvny test na prach,psy,macky,roztoce,stromy,kvety a plesen,ale na toto alergicka nie je.Robil sa jej rentgen plucci tam nie je infekcia,ale vysledok bol negativny.Na alergologicke testy ju poslat nechcela s tym,ze podla nej budu negatyvne.Ale aj tak som ju presvedcila,ze chcem ist a 3.11.08 sme objednany.Ked je chora pouzivame inhalatory Ventolin a Flexotid.
Mozte mi poradit,aky test mi na 100% potvrdi,ze ide o astmu ked nahodou vyde aj ten test negatyvne.A mozte mi povedat ako vyzeraju astmaticke zachvaty.Este jedna vec byvame v zahranici a je tu more a co ja viem more je prospesne pre astmatikou.A ma niekto skusenost s tym,ze za detstva mal astmu a potom v dospelosti uz nie?Podla nasej lekarky je to mozne tak ja neviem.Dakujem vam za rady.
Detska astma
Golem:moze byt,ze to tak je.
ked ste pri mori, malo by to vyrazne pomahat.
aj ked, som pocul, ze clovek, co to dostane a trvalo zije pri mori, tak mu to nepomaha tak, ako ten, co k nemu chodieva iba obcas.
Radana aka stresova situacia ti to vyvolala.Diky.
Tu je ten problem,ze mi niesme na slovensku,ale v zahranici.
tam musis ist na vysetrenie, nie len si nieco objednat
stupen astmy? povedal by som, ze stredny az vazny, ale neviem, nepoznam nejaku stupnicu.
teraz to mam tak subjektivne o 60% lepsie, akutne zachvaty nemavam, chronicke problemy mam celkom lahko zvladnutelne.
Zaujimalo by ma co si si s tamat vybral a aky si mal stupen astmy a ako ti bolo v tedy a ako to je teraz.Diky.
0109 na astmu velmi vplyva stresova situacia.Oredtym som mavala dost casto astmaticke zachvaty,no casom som sa naucila rozpoznat,kedy sa mi zacina astmaticky zachvat a doslovne som ho v klude pomalicky rozdychala.No nie vzdy sa to da bez pouzitia pohotovostneho spreja.
ano, mam astmu odmalicka
posledne roky sa mi dost zmiernila, kedze som k nej zacal pristupovat aktivne
velmi mi pomohli tu
-odkaz odstránený-
Dakujem za radu.Cize ti mas ties astmu?
Aka je ta alternativna liecba.
v pripade zachvatu ako pomocne opatrenie dobre ucinkuje
- kupel ci sprcha v studenej vode
- masaz isteho akupresurneho bodu na hrudnej kosti (v strede hrudnej kosti je taka jamka, ktora je citlivejsia nez okolie)
- sustredenie postihnuteho na VYDYCH, nie na nadych. tomu napomahaju napr. pomale nafukovanie nafukovacej lopty, vydych cez naspulene pery ci akakolvek technika, vyzadujuca pozornost pri vydychu
finta je v tom, aby ten vydych bol relativne dlhy, plynuly a proti miernemu odporu
dobre su aj jogove dychacie cvicenia
- klasicka liecba je dost neucinna, ovela lepsie vysledky (aspon u mna) mala alternativna liecba, napriek tomu spreje typu ventolin su naozaj ucinne, aj ked liecia len priznaky