Detska astma

Príspevok v téme: Detska astma
0109

Ahojte.Moja 5 rocna dcerka ma podla detskej lekarky po pocuti priedusiek astmu.Od malicka bola stale chora na priedusky.Tento rok jej zistili,ze ma astmu. Mala ju 3 krat.
Lekarka jej urobila krvny test na prach,psy,macky,roztoce,stromy,kvety a plesen,ale na toto alergicka nie je.Robil sa jej rentgen plucci tam nie je infekcia,ale vysledok bol negativny.Na alergologicke testy ju poslat nechcela s tym,ze podla nej budu negatyvne.Ale aj tak som ju presvedcila,ze chcem ist a 3.11.08 sme objednany.Ked je chora pouzivame inhalatory Ventolin a Flexotid.
Mozte mi poradit,aky test mi na 100% potvrdi,ze ide o astmu ked nahodou vyde aj ten test negatyvne.A mozte mi povedat ako vyzeraju astmaticke zachvaty.Este jedna vec byvame v zahranici a je tu more a co ja viem more je prospesne pre astmatikou.A ma niekto skusenost s tym,ze za detstva mal astmu a potom v dospelosti uz nie?Podla nasej lekarky je to mozne tak ja neviem.Dakujem vam za rady.

0109

Radana:o tom som pocula aj ja,ze antibiotika vyvolavaju astmaticky zachvat.Niekto je alergicky aj na niektore antibiotika.

radana

0109,na to ti naozaj neviem odpovedat,ale jednu skusenost,co mam,vala druhov antibiotik mi vyvolava astmaticke zachvaty.Takze uz po nejakych 1-2 dnoch po zaciatku uzivania antibiotik mi zacne stahovat priedusky a astmaticky zachvat je na svete.Ked ich vysadim,stav sa znova zlepsi.Neviem,ci je to u vsetkych tak,ale je to podobne ako ked zoberem ibalgin,alebo detralex mi nerobil dobre..

radana

Ja neviem,bolo mi to tak lekarkou povedane.Je pravda,ze asi rok pred prvym astmatickym zachvatom som mala v kuse silnu nadchu a celu noc som nic ine nerobila len smrkala a smrkala.Nesla som k lekarke,az mi to preslo do stadia astmy :(

vera03

radana,to sa mi moc nezda,ze keby si prisla skor-moja dcera chodi po doktoroch od 2 mesiacov-kedy by som mala ja s nou potom prist skor. Podla mna,ked ma byt,tak je a hotovo.Dcera je tiez alerg. na prach a roztoce.Liecia ju odmalicka a ma aj zodac aj spray.Tak nevim