Ahojte.Moja 5 rocna dcerka ma podla detskej lekarky po pocuti priedusiek astmu.Od malicka bola stale chora na priedusky.Tento rok jej zistili,ze ma astmu. Mala ju 3 krat.
Lekarka jej urobila krvny test na prach,psy,macky,roztoce,stromy,kvety a plesen,ale na toto alergicka nie je.Robil sa jej rentgen plucci tam nie je infekcia,ale vysledok bol negativny.Na alergologicke testy ju poslat nechcela s tym,ze podla nej budu negatyvne.Ale aj tak som ju presvedcila,ze chcem ist a 3.11.08 sme objednany.Ked je chora pouzivame inhalatory Ventolin a Flexotid.
Mozte mi poradit,aky test mi na 100% potvrdi,ze ide o astmu ked nahodou vyde aj ten test negatyvne.A mozte mi povedat ako vyzeraju astmaticke zachvaty.Este jedna vec byvame v zahranici a je tu more a co ja viem more je prospesne pre astmatikou.A ma niekto skusenost s tym,ze za detstva mal astmu a potom v dospelosti uz nie?Podla nasej lekarky je to mozne tak ja neviem.Dakujem vam za rady.
Detska astma
A ako sa daju zvladnut astmaticke problemy.
astmaticky zachvat vyzera tak, ze opuchne sliznica priedusiek a zhorsi sa jej priechodnost a tym aj dychanie u postihnuteho. navonok sa to prejavuje dychavicnostou, u postihnuteho prevlada pocit, ze sa nemoze poriadne nadychnut.
problemom (najma u malych deti) je to, ze s tym je spojena psychicka uzkost, ktora situaciu este zhorsuje, kedze sposobuje napatie v dychacich svaloch, ktore nasledne problemy este zhorsia.
astmaticke problemy sa daju zvladnut, okrem liekov su na to rozne pomocne techniky.
ak este odpises, napisem ti viac