Ahojte.Moja 5 rocna dcerka ma podla detskej lekarky po pocuti priedusiek astmu.Od malicka bola stale chora na priedusky.Tento rok jej zistili,ze ma astmu. Mala ju 3 krat.
Lekarka jej urobila krvny test na prach,psy,macky,roztoce,stromy,kvety a plesen,ale na toto alergicka nie je.Robil sa jej rentgen plucci tam nie je infekcia,ale vysledok bol negativny.Na alergologicke testy ju poslat nechcela s tym,ze podla nej budu negatyvne.Ale aj tak som ju presvedcila,ze chcem ist a 3.11.08 sme objednany.Ked je chora pouzivame inhalatory Ventolin a Flexotid.
Mozte mi poradit,aky test mi na 100% potvrdi,ze ide o astmu ked nahodou vyde aj ten test negatyvne.A mozte mi povedat ako vyzeraju astmaticke zachvaty.Este jedna vec byvame v zahranici a je tu more a co ja viem more je prospesne pre astmatikou.A ma niekto skusenost s tym,ze za detstva mal astmu a potom v dospelosti uz nie?Podla nasej lekarky je to mozne tak ja neviem.Dakujem vam za rady.
Detska astma
0109: astma moze mat rozne prejavy, niekedy moze byt samostatnym prejavom len drazdivy kasel. Astmaticky zachvat vacsinou vyzera tak, ze pacient nemoze lahko vydychnut, hoci nadychnut sa mu da. Casto pocut pri vydychu jemny alebo silnejsi piskot iduci z priedusiek. Casto je sprevadzany kaslom, vydych je namahavy, pacient sa snazi vydychnut svalovym usilim. Ale niekedy pacient, ktory trpi astmou, nemusi mat tieto priznaky, ale len kasel.
co sa tyka astmy a veku, tak je pravda, ze astma sa moze vyskytnut v detstve a potom vymiznut. lekarka mala pravdu.
More je pre astmatikov velmi vhodne, podobne ako pobyt vo vysokohorskom prostredi, pretoze v morskom ovzdusi je nizka koncentracia alergenov a prianivy pomer ionizovanych castic vo vzduchu.
To, ze mala tvoja dcera prejavy astmy trikrat, neznamena, ze mala astmu trikrat, astma je ochorenie dlhodobe. V ziadnom pripade nestaci pouzivat lieky iba v pripade akutnych prejavov, je potrebna dlhodoba liecba, tzv. udrziavacia. lieky pri astme sa delia na dva druhy-udrziavacie a uvolnovacie. medzi udrziavacie, ktore sa uzivaju i pocas obdobia bez priznakov, patri napr. Flixotide. medzi uvolnovace patri ventolin, ktory sa podava podla potreby pri dusnosti alebo silnom drazdivom kasli. treba si uvedomit, ze astma je ochorenie zapalove, preto je nutna dlhodoba protizapalova liecba inhalacnymi liekmi. V pociatkoch astmy je velmi dobre ucinny aj pripravok na baze montelukastu, co je antagonista leukotrienovych receptorov.
Ta Dada to som ja 0109
ale ja som v zahranici a tu si to zohnat asi nebudem vediet
este raz spomeniem prostriedky proti vzdusnym alergiam:
quercitin, bromelain, vitamin c, boswelin a na odhlienovanie NAC a oreganovy olej, ktory je zaroven silne antimikrobialny hlavne na rozne plucne infekcie.
su sirokospektralne antimikrobialne latky so schopnostou potlacit zaroven bakterialne infekcie a zaroven plesne a kvasinky.
Casto som tu pre to odporucal GSE a oreganovy olej, oba silne antibakterialne a zaroven antimykoticke. Ked sa jedna aj o virusy, tak by som to adresoval skor extraktom z olivovych listov, ktory je zaroven aj silne antiviralny a antimykoplazmicky.
Proti virusom je hromada prostriedkov, ktore som menoval na roznych viralnych temach(hpv, herpesy, opary...)
Najsilnejsi, co poznam je chaparal.
A zasadne kazdemu, ci zdravemu ci choremu odporucam brat zinok, selen a obcas probiotika na doplnenie spravnej crevnej flory, ktora vie vyrobit okrem roznych vitaminov aj velke mnozstva protilatok voci skodlivym mikrobom(patogenom)
Ospravedlnujem sa za preklepy,ale maly sa tu pri mne motka,dobiedza do mna,tak pisem tak narychlo,..
Presne tak.Lenze minule mi nasla lekarka nejaky latky v moci,co bolo nutne preliecit antibiotikami a problem bol na svete.Lekarka mi predpisala antibiotika so slovami a pokuste sa ich dobrat.Tak som jej povedala,ze ked sa nezadusim,tak ich urcite doberiem.Jasne,ze mi musela ATB menit,lebo to sa nedalo ich dobrat..
Rozumiem.
pretoze antibiotika narusaju prirodzenu rovnovahu tela a jeho schopnost vysporiadat sa s problemami
ak bude tvoja dcera brat casto atb, astmu jej to zhorsi.
Golem:nerozumiem,preco mi je zbytocne vsetko co si mi pisal?