Ahojte.Moja 5 rocna dcerka ma podla detskej lekarky po pocuti priedusiek astmu.Od malicka bola stale chora na priedusky.Tento rok jej zistili,ze ma astmu. Mala ju 3 krat.
Lekarka jej urobila krvny test na prach,psy,macky,roztoce,stromy,kvety a plesen,ale na toto alergicka nie je.Robil sa jej rentgen plucci tam nie je infekcia,ale vysledok bol negativny.Na alergologicke testy ju poslat nechcela s tym,ze podla nej budu negatyvne.Ale aj tak som ju presvedcila,ze chcem ist a 3.11.08 sme objednany.Ked je chora pouzivame inhalatory Ventolin a Flexotid.
Mozte mi poradit,aky test mi na 100% potvrdi,ze ide o astmu ked nahodou vyde aj ten test negatyvne.A mozte mi povedat ako vyzeraju astmaticke zachvaty.Este jedna vec byvame v zahranici a je tu more a co ja viem more je prospesne pre astmatikou.A ma niekto skusenost s tym,ze za detstva mal astmu a potom v dospelosti uz nie?Podla nasej lekarky je to mozne tak ja neviem.Dakujem vam za rady.
Detska astma
inac kurkuma je bezne korenie, v indii ju pouzivaju v zmesi kari korenia(curry) napr do ryze, ktoru zafarbi na zlto.
Ja osobne pouzivam cistu kyselinu askorbovu do caju ako kyslidlo miesto citronu. Mozno to by bola vhodna forma aj pre deti."Malinovka", caj z malinovych listov alebo hlychavky a materiny dusky okysleny vitaminom C(askorbova kyselina) a spravne osladeny, napr medom.
kEDZE JE VYSOLA PRTAVDEPODOBNOST, ZE OKREM DEHYDROVANIA TIE PROBLEMY MOHLI byt sposobene ockovanim (ortut vo vakcinach), daval by som dcere vyssie davky vitaminu C (bez umelych prisad a umelych sladidiel!!!). Dvojnasobny nositel Nobelovej dcery odporuca 3000 mg vitaminu C denne. To plati aj pre 5 rocne dieta. Treba tak detoxikovat tazke kovy z tela, hlavne ortut.
Len ona mi to urcite nevipije a salaty ona velmi neje a v jedle je vyberava asi budem musiet nieco vymysliet.
0109, kurkuma (turmeric) je niekolko krat silnejsi antioxidant, nez vitamin C. Je to tiez prirodzene jedlo. Ja to pouzivam dennodenne v surovom stave - pridavam to do salatov spolu s chilli. Este som sa nepredavkoval :-) Skus aspon 2-3 x denne vypit 100ml teplej vody s lyzickou kurkumy. Dobre je dat aj pol lyzicky chilli prasku (nie pre dcerku). Dobre je to pit pomaly, aby sa to co najdlhsie zdrzalo v ustach.
RNG a ako casto jej to mozem davat a kedy.Funguje to naozaj?
curcuma(turmeric) je silne protizapalovy prostriedok, podobne ako dumbier a quercitin(z cibule)
aha. Tak to nie je asi tak zle, ako som si myslel. nemam cas citat vsetko a neviem, preco som si myslel, ze aj Ty mas astmu. Ak je tak, na zastavenie tychjto stavov pomaha to, co skor spominal RNG, ale aj lyzicka turmetic (kurkuma - prasok) rozmiesana v 100 - 200 ml prevarenej teplej vody. Osobne miesam kurkumu z chilli praskom a alkoholom, ak ma zacina prepadavat kasel. Doposial to fungovalo vynikajuco.
Damian: ja astmu nemam.A dcera ma astmu ked chyti nejaky vyrus alebo infekciu.Zachvaty podla mna nema.Tasko sa jej dycha a velmi vela kasle niekedy nevie prestat kaslat as ma prosi aby som jej pomohla lebo nevie prestat.