Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Traviace problemy a nafukovanie

Príspevok v téme: Traviace problemy a nafukovanie
danusa

Dobry den,mate tie iste problemy ako ja?
- nafuknute brucho kazdy den
- naduvanie
- bolesti v lavom boku pri vystupe zaludka do criev
- zachyteny vietor v crevach, ktory sa neda dostat vonku a bolesti?

Ked ano, rada by som o Vas vedela, ako to riesite. Ja uz neviem, ako postupovat. Bolo mi povedanie, ze mam zacat s jogou na relaxaciu. Zacala som. Je to super vec, ale nepomaha to na zaludok. Kupovala som drahe traviace enzymy na rozkladanie jedla - nepomaha. Nejem ziadne potraviny, ktore vzbudzuju nafukovanie - strukoviny, jablka, banany, kapustu ... Vzhadom na to, ze pracujem (sedave zamestnanie - co je asi aj problem), tak sa snazim jest co najmenej, lebo nie je to prijemne ked ste v praci. Bola som aj na vysetrenie zaludka - vsetko OK. Bolo mi povedane, ze ma crevne problemy psychosomatickeho povodu a ze sa to neda liecit tabletkami. Tak ako? Uz neviem co mam so sebou robit. Uz sa chcem citit normalne, bez toho, aby som sa obavala nieco jest v praci, alebo ked idem na veceru alebo vonku. Co viac, ked je ten vietor zachyteny v crevach a nemoze sa dost vonku, tak to vydava taky cudny zvuk - a je to dost hlucne, znie to akoby som "vypustala vietor". Je to dost trapne najma v robote, ked tu sedim cely den v kancelarii alebo hocikde inde s cudzimi ludmi. Nemam nadvahu, zdravo jem, cvicim skoro kazdy den. No uz neviem. Pomozte, prosim. Dik.

Danusa

Ahojte,
Petro nepomylil si si nahodou temu?

Babenka, dufam, ze sa dopracujes s vysledku problemov skoro. Milos, neviem, ci je to pecen alebo zlcnik, ale picha ma to na strane, kde je vyvod zo zaludka do criev. Asi tolko. Zatial zlepsenie trosku, ale co clovek moze ocakavat po tyzdni bratia homeopatik, ked mal problemy uz par rokov? Ale som pozitivna. Majte sa. D

sewie

ahojte,bola som anorekticka a potom bulimicka a teraz mam stale nafuknute brucho,jem zdravo,pravidelne a nic mi nepomaha,ani slivky ani voda ani caje...nic...

miloš

babenka ešte si sa pýtala na to mlieko, to sa vylučuje len pri alergii na laktózu, ale všeobecne mlieko zahlieňuje organizmus, takže keď s tým máš problém, potom len kefír ap, nepi ho surové /ale priamo od kravy áno-obsahuje potrebné enzýmy. A tú krv si si dala robiť? Myslím, že sa to volá pečeňový test, mal by tam byť aj ten bilirubín, či ho nemáš zvýšený.
Danuša bolesti vpravo - môže to byť žlčník, alebo pečeň?

miloš

babenka, trochu si asi moja kópia, máš veľmi podobné problémy ako ja. Niekde som sa dočítal, že nesprávnym myslením, prípadne i konaním dochádza k ochoreniu vnútorných orgánov /pečeň, obličky/, tie ďalšie viditeľné zdravotné komplikácie, ktoré sú viditeľné /bolesti brucha, alergie, cievy, kľby.../ sú len dôsledkom ochorenia týchto orgánov. A preto treba najprv nájsť príčinu v tom myslení. Presne ako si napísala, je to ťažké, le keď o tom vieš, treba s tým niečo robiť. Lekári Ti tiež presne nepovedia čo Ti je. Nespoliehaj sa na nich úplne. Moja dcéra mala tiež testy negatívne, ale biopsiu pozitívnu na celiakiu. Nedá sa v tom vôbec vyznať.
Čo sa týka tej stravy, v podstate je to tiež jednoduché - organizmus potrebuje vitamíny, minerály, vlákninu /dôležitá na pohyb potravy v čreve/, bielkoviny v prírodnej forme a TEKUTINY /minimálne 2l denne/ pozor na kávu - dehydratuje. Treba si nájsť nejakú literatúru.Zostaviť si svoj zoznam potravín. Nerobiť nejaké blbé experimenty /5 dní jesť iba jablká, alebo len mlieko .../. Múka a mlieko asi najviac zaťažujú organizmus. Likvidujú trávenie a prechod výživných látok do orgánov. Ja som vylúčil potraviny s lepkom a mlieko obmedzil a cítim asi po roku pozitívnu zmenu, asi po 30.rokoch som nemal prvýkrát angínu, asi sa zlepšila imunita. Teraz sa pokúšam o "očistu"

babenka

milos, pri celiakii treba dodrziavat aj mliecnu dietu? nieco si spominal,ze je to spojene aj s neznasanlivostou mlieka.
inak,vysledky na celiakiu mi vysli negativne. dobre,ale zaroven mam problemy stale neidentifikovane, a najradsej by som vedela,co to je. dufam nie ten crohn.

babenka

silvas,dobabrane pluca??? tak sa mozem na co tesit s mojou imunitou!
ethel,prave som prisla od lekarky,dala mi trojkombinaciu,takze zacinam s liecbou.nespomenula ziadnu dietu,lebo mala fofry,namala sestricku,tak som sa rychlo vyparila. zatial ma neposlala ku gastrosovi,lebo mi navrhla,ci najskor poliecime bez neho.suhlasila som rychlo,ved ako inac...hadica :(( mozno to zaberie.
co sa tyka kombuchy,co tu niekto spominal,tak tu pijem uz roky,a zaludok ma bolieva uz par rokov,takze nezabrala.
Miloš,
test na neznasanlivost muky mi vysiel negativny!!! po tej tyzdnovej skusenosti u kamaratky som si to aj myslela. ale neviem,ked je to vsetko ovplyvnene psychikou,ci v stresovych podmienkach dokaze choroba vzniknut???? lebo stres a depresia dokaze napodobnit priznaky rôznych chorôb,ale mozu aj vzniknut. som doma len 4 dni,ale uz od vcera to nafukovanie a hnacky zacali znovu,pritom stravujem sa zdravsie ako u kamaratky :((((

Danusa

Stresman,dakujem za Tvoj pripevok. Neviem, ake si mal problemy, ked take ako ja, tak neviem ako Ti voda pomohla. Ja pijem strasne vela vody a bylinkovych cajov a vysledok ... ziadny.
Babenka, dufam, ze si OK. Moj stav neviem - asi sa to zlepsuje, uvidime. Musim poklopat. Zacala som brat od utorka homeopatika, cas ukaze. Citala som v novom Zdravi, ze bolesti na pravej strane moze mat na svedomi Dvanastnikovy vred. Skus sa na to pozriet a opytat sa u lekarky. Za vylucovanie pricin to stoji. Drzim palce. Dufam, ze sa z toho kolobehu niekedy dostaneme. Ahojte