Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Traviace problemy a nafukovanie

Príspevok v téme: Traviace problemy a nafukovanie
danusa

Dobry den,mate tie iste problemy ako ja?
- nafuknute brucho kazdy den
- naduvanie
- bolesti v lavom boku pri vystupe zaludka do criev
- zachyteny vietor v crevach, ktory sa neda dostat vonku a bolesti?

Ked ano, rada by som o Vas vedela, ako to riesite. Ja uz neviem, ako postupovat. Bolo mi povedanie, ze mam zacat s jogou na relaxaciu. Zacala som. Je to super vec, ale nepomaha to na zaludok. Kupovala som drahe traviace enzymy na rozkladanie jedla - nepomaha. Nejem ziadne potraviny, ktore vzbudzuju nafukovanie - strukoviny, jablka, banany, kapustu ... Vzhadom na to, ze pracujem (sedave zamestnanie - co je asi aj problem), tak sa snazim jest co najmenej, lebo nie je to prijemne ked ste v praci. Bola som aj na vysetrenie zaludka - vsetko OK. Bolo mi povedane, ze ma crevne problemy psychosomatickeho povodu a ze sa to neda liecit tabletkami. Tak ako? Uz neviem co mam so sebou robit. Uz sa chcem citit normalne, bez toho, aby som sa obavala nieco jest v praci, alebo ked idem na veceru alebo vonku. Co viac, ked je ten vietor zachyteny v crevach a nemoze sa dost vonku, tak to vydava taky cudny zvuk - a je to dost hlucne, znie to akoby som "vypustala vietor". Je to dost trapne najma v robote, ked tu sedim cely den v kancelarii alebo hocikde inde s cudzimi ludmi. Nemam nadvahu, zdravo jem, cvicim skoro kazdy den. No uz neviem. Pomozte, prosim. Dik.

iveta

danusa, velmi dobre poznam tvoje problemy, bojovala som s podobnymi... presne poznam ten pocit nafuknuteho brucha, casto spojeny s hroznou bolestou, ktora ustupila az vecer, ked som sa dostala do vodorovnej polohy...
skusila som vselico, od psychotronika cez poriadne precistenie criev, lekarov ani nehovorim - na nic neprisli, len ze mam zvysene vylucovanie zlce do zaludka, to by nemalo sposobovat problemy. Nechcem robit reklamu, ale po mnohych pripravkoch som konecne nasla sposob, ako sa daneho problemu zbavit. Samozrejme sa snazim jest zdravsie, viac pohybovat, ale najma zacala som uzivat prirodneho pomocnika nielen na dane problemy. Uz rok nemam problemy s nafukovanim (okrem obcasneho, zo strukovin, resp. i.). Okrem nafukovania som si poriesila a riesim aj ine problemy. Nie su to ziadne lieky, cisto prirodne a efektivne prostriedky. Treba vyskusat, najlepsia referencia. Pre viac info iweta@t-zones.sk

miloš

Babenka, v tejto diskusii je veľa informácií, takže možno budem opakovať.
Ja by som pomenoval takéto zdravotné problémy ako osobný problém, nejakú danosť, alebo slabosť organizmu, ktorej človek podľahne, alebo sa snaží s ňou bojovať, prípadne ju poraziť.
Podľa toho čo som skúsil, je to taká veľká životná detektívka, pretože tu neplatí jednoduchá rovnica, že lekár Ti povie máte toto berte takéto lieky a ty budeš zdravá. Je to zložitejšie, a všetko tu súvisí navzájom, preto sa Ti zdá že máš všetky choroby.
Pri riešení tejto detektívky by som dal na prvé miesto psychiku. Skús sa na seba pozrieť očami niekoho iného a nájsť si chyby, uznať si ich aniečo s nimi urobiť. Toto je veľmi dôležité. Teraz budú Vianoce, tak si na to nájdi čas. Niekde v kľude pouvažuj. Psychika môže oslabovať telo a to potom reaguje veľmi citlivo, úzkostlivo, nemá jednoducho tú silu normálne fungovať.
Potom tá strava. Aj preto, že si citlivá, reaguješ na každé zlé jedlo, preto si jednoducho pozháňaj, napíš zoznam potravín, ktoré sú pre Teba vhodné. Pri každej potravine si prečítaj drobné údaje o zložení. Pochúťky áno, ale nie 5x denne, ináč si všimni, že do kapučína pridávajú rastlinný tuk, v tých lacných je vraj sušená smotana pochybnej kvality, do jogurtov pridávajú škrob, do čokolády takisto, arómy a farbivá ďalšie svinstvá... Mlieko treba obmedziť - zahlieňuje organizmus. Už som toho napísal veľa, neskôr ešte niečo dopíšem
Ešte pre Danušu - plne súhlasím s pištom, potraviny ti hnijú v črevách, pretože máš zlikvidovanú mikroflóru, myslím, neživíš sa cukríkmi a chipsami?

babenka

pista,dakujem za rady.este raz si ich idem precitat,aby som sa zorientovala. tu chrbticu som mala vzdy v poriadku, mam lekarku a chodim k nej obcas...ale moze byt,ze sa tam nieco zhorsilo,tak pojdem na prehliadku.
napisem vsetko,co urobim....aj vysledok mojej snahy.
dakujem!

pista

Sústreď sa preto na stravu ála www.candida.cz a primeraný pohyb. POHYB na čerstvom vzduchu.
Pouvažuj o kyseline kaprylovej, ktoré ničí premnožené kvasinky.
Tak či tak si kus prečisti pečeň, napr. čaj zo sylimarínu.
Daj si pozor na pravidelnú stolicu, treba vhodnú vlákninu, napr. celozrnné obiloviny, ale nie za tým ovocie alebo čaj s medom a citrónom, lebo to bude parádne kvasiť.

pista

Danuska,
Vetry sú prejavom hnilobných a najmä kvasných procesov, začínajúcich v žalúdku, ale odohrávajúcich sa najmä v tenkom a hrubom čreve.
Je len niekoľko dôvodov takéhoto stavu – všeobecne zlá (nesprávanstrava), zlé zloženie enzýmov najmä v žalúdku a v tenkom čreve a premnoženie kvasiniek. Ku tomu treba ešte prirátať atb, stres, nedostatok pohybu a všeobecné prekyslenie organizmu.
Toto všetko sa dá ale riešiť.

pista

Tie odporučenia s kandida.cz + okysličovanie + ďalšie začni realizovať, TY SAMA. Nemusíš sa bezhlavo vrhnúť na žiadnu bláznivú diétu, ale postupovať pomaly, kus premyslene. Neboj sa sviatkov, voľ kompromisy a potom na plný plyn!
Inak, celkom potešíš asi aj druhých, ak napíšeš (o pár dní) čo si nové pozitívne urobila pre zmenu svojho stavu. Napíšeš ? :))

pista

Urob si malý test:
Vyzleč sa do podprsenky, zavolaj druhú osobu, ktorej takýto pohľad umožníš :) a potom sa predklon ako sa ti dá – ruky voľne visia dole, kolená vystreté a brada pritiahnutá k hrudi.
Druhá osoba ti pozrie zakrivenie chrbta – mal by to byť pekný, rovnomerný oblúk. Ak nie je, v tej oblasti, kde je krivka rovnejšia, je stuhnuté svalstvo, treba ho uvoľniť (napr. masáže) a potom natiahnuť – krokodílie cviky alebo jemný strečing.

pista

Babenka, daj si vyšetriť, čo treba, nezistia ti aj tak viac, ako ti je. A to čo ti je, sa dá postupne riešiť. Toto sa dá skoro vždy, kým nedôjde k bodu zlomu, keď sa už nedá nič, ale v tvojom prípade ani nemá význam o ňom hovoriť.
Lekári ti môžu pomôcť, ale najviac si aj tak môžeš pomôcť sama.
Oblasť slepého čreva ťa môže pobolievať aj priamo od „slepáku“, aj kvôli gynekologickým problémom, no a samozrejme čriev. Často sa ale zabúda na chrbticu, cez ktorú idú nervy a cez ne mozog ovláda „chod“ celého organizmu. Ak sú pricviknuté alebo slabo vyživované, riadenie nie je celkom ok. Potom trpia aj vnútorné orgány.

babenka

neviem,
ked si taky aktivny,ako vidim aj na ostatnych temach, tak mi napis,ako presne ju pri tychto problemoch pouzivat?!