Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Traviace problemy a nafukovanie

Príspevok v téme: Traviace problemy a nafukovanie
danusa

Dobry den,mate tie iste problemy ako ja?
- nafuknute brucho kazdy den
- naduvanie
- bolesti v lavom boku pri vystupe zaludka do criev
- zachyteny vietor v crevach, ktory sa neda dostat vonku a bolesti?

Ked ano, rada by som o Vas vedela, ako to riesite. Ja uz neviem, ako postupovat. Bolo mi povedanie, ze mam zacat s jogou na relaxaciu. Zacala som. Je to super vec, ale nepomaha to na zaludok. Kupovala som drahe traviace enzymy na rozkladanie jedla - nepomaha. Nejem ziadne potraviny, ktore vzbudzuju nafukovanie - strukoviny, jablka, banany, kapustu ... Vzhadom na to, ze pracujem (sedave zamestnanie - co je asi aj problem), tak sa snazim jest co najmenej, lebo nie je to prijemne ked ste v praci. Bola som aj na vysetrenie zaludka - vsetko OK. Bolo mi povedane, ze ma crevne problemy psychosomatickeho povodu a ze sa to neda liecit tabletkami. Tak ako? Uz neviem co mam so sebou robit. Uz sa chcem citit normalne, bez toho, aby som sa obavala nieco jest v praci, alebo ked idem na veceru alebo vonku. Co viac, ked je ten vietor zachyteny v crevach a nemoze sa dost vonku, tak to vydava taky cudny zvuk - a je to dost hlucne, znie to akoby som "vypustala vietor". Je to dost trapne najma v robote, ked tu sedim cely den v kancelarii alebo hocikde inde s cudzimi ludmi. Nemam nadvahu, zdravo jem, cvicim skoro kazdy den. No uz neviem. Pomozte, prosim. Dik.

STRESMAN

KAZDE RANO MUSIS PIT LITER VODY, AJ POCAS DNA VELA A ZABERIE TO NA 100%...JA SOM BOL V TEJ ISTEJ SITUACII A TA VODA MI POMOHLA Z DNA NA DEN

ethel

Nechce sa mi čítať všetky príspevky, ale vyhľadala si už aj GASTROENTEROLÓGA? Skús si lahnť na chrbát,pokrč nohy a postískaj oblasť pupka.Predpokladám,že to bude bolieť-vyhľadaj gastroenterológa.

babenka

ahojte vsetci!! danuska,som rada,ze je ti lepsie,homeopat mozno nieco pomoze.
ako sa mam ja??
miloš,ty mas jeden najpohlad na problem a to je psychika. casto ju spominas,a ja som asi zivy priklad toho,ze to vsetko premeni aj zo psychiky.
bola som tyzden odcestovana u mojich znamych. za cely tyzden ma ani raz nebolelo na pravej strane podbruska, nafukovanie takmer ziadne a hnacky neexistovali pocas celeho tyzdna,hoci som u nej jedla kolace a chlieb a tiez cestoviny!!!!! citila som sa dobre,aj som pribrala to pol kilko. nechapem to uz vôbec. doma strasne priznaky a prejavy takmer vsetkych moznych zazivacich a crevnych chorôb,a tam ziadny problem. naozaj som zjedla chlieb, chodili sme na zakusky do cukrarne....za jedno som rada,ale neviem,ako sa k tomu postavit dalej. doma mam vela psych.tlakov a uzkosti...nezmenim to.iba ak tak,ze sa odstahujem,co moment.nie je mozne. a zda sa mi uzasne,ze psychika moze mat az taky vplyv!!
danuska,ty necitis zlepsenie,ked sa ti zmenilo prostredie a ludia? milos,ty to mas dobre prestudovane o psychike a celiakii?(alebo inych metab.ochoreniach)
dakujem vam vsetkym! ahooojte a tesim sa na vas postreh, mozno radu ako dalej.

Danusa

Ahojte vsetci, nemala som cas nejako velmi odpisovat, lebo momentalne som na Slovensku a nahanam veci. Bola som u homeopata vcera, takze skoro zacnem brat homeopatika, uvidim ci pomozu. Ked nie, tak neviem, co uz robit. Ako sa dari Tebe Babenka? Citis sa lepsie? Dufam, ze ano. Tak sa maj. Danusa

miloš

Ahoj babenka, prajem Ti všetko dobré do nového roku, aby sme sa poisilnili na svojich slabostiach. Myslím, že na to ideš dobre, postupne tak zistíš, čo je pre Teba vhodné a čo nie. Ale rob to takisto aj pri tej psychike. Nezabúdaj, že tá je predsa len na 1.mieste. Takisto aj tu hľadaj to dobré pre Teba. Neboj sa toho.Si super baba dokonca babenka, tak dotoho!
Chcel by som ešte napísať, čo sa týka lekárskych vyšetrení. Myslím si podľa vlastných skúseností, že tieto sú veľmi dôležité, ale lekári majú dosť úzky pohľad na veci a liečia chemickými liekmi jeden problém, pričom sa tento môže odstrániť alebo obmedziť, ale môžu vzniknúť dva ďalšie problémy atď. Samozrejme pri akútnych stavoch je zrejme lekárska pomoc nevyhnutná. Ale žiadny lekár Ti nepovie, aká je príčina Tvojho problému.Okrem tých vyšetrení, čo si spomínala, by som Ti ja odporúčal napr. vyšetrenie krvi, napr. či nemáš zvýšený bilirubín. Najpodstatnejšie bude nájsť duševnú a telesnú potravu.
Ako sviatky? podarilo sa Ti čosi pribrať?

babenka

fakt chlieb a pecivo nemozem,je mi velmi zle.aj cestovinam a inym mucnym sa vyhybam. ale uvidime,co este vysledky...skoda,ze to trva tak dlho. vraj 3 mesiace :( dakujem vsetkym za rady a tipy.

tereza1

Mne veľmi pomohla kombinácia LKVB6 a Super acidophilus z -odkaz odstránený- Zlepšilo sa mi vylučovanie a úplne zmizlo nafukovanie. Brala som ich s cieľom obnoviť flóru čreva a detoxikovať ho, pomohlo.

babenka

miliš, dakujem za dlhy prispevok...jedno zatial mozem povedat, teda okrem ineho, ale nie je cas.
"Pri riešení tejto detektívky by som dal na prvé miesto psychiku. Skús sa na seba pozrieť očami niekoho iného a nájsť si chyby, uznať si ich a niečo s nimi urobiť. Toto je veľmi dôležité. Niekde v kľude pouvažuj. Psychika môže oslabovať telo a to potom reaguje veľmi citlivo, úzkostlivo, nemá jednoducho tú silu normálne fungovať."
toto je na prvom mieste, ale je to to najkomplikovanejsie,co mozem robit. moja psychika je na dne,neverim si a najradsej by som nebola. len tolko, nedokazem tento krok. skusim zacat od tej stravy. Kapucino...kazdy den mam cca 3 ks. tie potraviny asi zacnem skusat vylucovacou metodou.kazdy den si mam napisat,co som jedla a potom sledovat, aky to bude mat dopad? tak si to predstavujem.a posledujem pri tom zlozenie,lebo vazne, muka moze byt vo vsetkom.
dakujem za rady a uvitam dalsie.