Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Traviace problemy a nafukovanie

Príspevok v téme: Traviace problemy a nafukovanie
danusa

Dobry den,mate tie iste problemy ako ja?
- nafuknute brucho kazdy den
- naduvanie
- bolesti v lavom boku pri vystupe zaludka do criev
- zachyteny vietor v crevach, ktory sa neda dostat vonku a bolesti?

Ked ano, rada by som o Vas vedela, ako to riesite. Ja uz neviem, ako postupovat. Bolo mi povedanie, ze mam zacat s jogou na relaxaciu. Zacala som. Je to super vec, ale nepomaha to na zaludok. Kupovala som drahe traviace enzymy na rozkladanie jedla - nepomaha. Nejem ziadne potraviny, ktore vzbudzuju nafukovanie - strukoviny, jablka, banany, kapustu ... Vzhadom na to, ze pracujem (sedave zamestnanie - co je asi aj problem), tak sa snazim jest co najmenej, lebo nie je to prijemne ked ste v praci. Bola som aj na vysetrenie zaludka - vsetko OK. Bolo mi povedane, ze ma crevne problemy psychosomatickeho povodu a ze sa to neda liecit tabletkami. Tak ako? Uz neviem co mam so sebou robit. Uz sa chcem citit normalne, bez toho, aby som sa obavala nieco jest v praci, alebo ked idem na veceru alebo vonku. Co viac, ked je ten vietor zachyteny v crevach a nemoze sa dost vonku, tak to vydava taky cudny zvuk - a je to dost hlucne, znie to akoby som "vypustala vietor". Je to dost trapne najma v robote, ked tu sedim cely den v kancelarii alebo hocikde inde s cudzimi ludmi. Nemam nadvahu, zdravo jem, cvicim skoro kazdy den. No uz neviem. Pomozte, prosim. Dik.

babenka

aj teraz ta krv. taka len akoby som si zodrala kožu. neviem ci s tym nieco robit alebo nie.(este aj odpisujem pismena z obrazku vlavo: KRV F !)
:-)

babenka

miloško, ahoj! uz davno som ta tu nevidela. vdaka za tvoje rady. to mlieko sa budem snazit vylucit, ako pises, na mesiac a uvidim potom. len tie kapucina nestastne. aj v nich je smotana a pijem ich stale. minule si napisal toto:
"Moja dcéra mala tiež testy negatívne, ale biopsiu pozitívnu na celiakiu."
co je to biopsia? to je ten odstik zo zaludka??? moze byt taky rozdiel vo vysledkoch z krvi a zo zaludka?
a ta psychika...:( ja sa mozem snazit mysliet inak, kolko len chcem, ale dari sa mi to len ked som prec z domu. vtedy som zdrava, citim sa dobre aj telesne aj dusevne. ale doma ma aj to crevo boli stale. a toho sa najviac bojim. kamaratka to mala, podobne priznaky ako ja, a bola na kolonoskopii a tam jej nasli ranu v creve, a lekarka jej povedala, ze je to nejaka autoimunna reakcia tela na stresy a uzkosti (mala pravdu,lebo kamaratka zije v domacnosti s otcom alkoholikom a casto ide cela zostresovana domov a poplace si casto od strachu,co bude doma) mala aj krv v stolici, preto isla na vysetrenia. preliecili to nejakymi liekmi na baze chemoterapie. a ja, fakt neviem,ci si to vsetko sama nevyvolam...asi pred dvoma dnami som mala pocit, ze ta krv tam tiez bola. ale odvtedy nic,tak sa snazim na to nemysliet, a mozno to bude vporiadku. stale ma tam bolieva...dokonca aj som si svietila biolampou a na druhy den velke bolesti v tom pravom podbrusku. moze to byt kvoli pruhu? niekedy tam mam taku vydut, ked si lahnem, akoby crevo, a ked na to zatlacim,tak sa to vyrovna a uz to tam nie je. budem chodit k hocijakym lekarom, len so zaludkom na gastroskopiu a kolonoskopiu ma asi nik nedostane.
:((
milos, si mi napisal:
trochu si asi moja kópia, máš veľmi podobné problémy ako ja. Niekde som sa dočítal, že nesprávnym myslením, prípadne i konaním dochádza k ochoreniu vnútorných orgánov /pečeň, obličky/, tie ďalšie viditeľné zdravotné komplikácie, ktoré sú viditeľné /bolesti brucha, alergie, cievy, kľby.../ sú len dôsledkom ochorenia týchto orgánov. A preto treba najprv nájsť príčinu v tom myslení.
to ma trochu upokojuje, ze aj iny ma take problemy, a ze je to len myslenim, dufam, a tak sa to upavi,ak zmenim myslenie...hoci prave to je najtazsie.
vdaka vam vsetkym za rady a prepacte, ze tu stale obtazujem...mozno si hovorite: co nebezis k lekarom na vysetrenia, ked mas toho tolko vela a stale tu len vypisujes! och, presne tak to robim...zrejme zle. ale dakujem za rady a pomoc. kopirujem si to, co musim pouzit.

miloš

Ahoj babenka, na tie obličkové kamene pi čaj z zlatobyľa, dostaneš ho v lekárni, alebo si ho nazbieraj. Treba veľa piť. S tým mliekom, keď Ti vyšli zlé výsledky, skús ho úplne vynechať vo všetkom, aj keď to bude asi ťažké, mesiac to vydrž a uvidíš čo sa zmenilo, potom skús nejaký kefír, smotanu v jedle ap., len nie surové mlieko! a uvidíš znovu, či to môžeš, alebo nie, kávu vynechaj, alebo len raz za čas. A nemysli na to stále, ty si to asi privolávaš.

babenka

samko, vdaka. este dobre,ze to dodrzat nie je pre mna problem. sterilizovane ovocie nejedavam,iba cerstve. zaludok ma znovu prestal bolievat,este musim na kontrolu. na gastro som nebola,neviem teda,ci vredy mam alebo nie. ale dnes ma cely den bolelo v tom pravom podbrusku :( asi to crevo alebo co to bude. vdaka, algifen mam v kvapkach doma kvoli oblickovym kamenom,ked mi pojdu von. zatial sa ma drzia ako kliest. myslite,ze sa daju dajako podomacky rozbit? napr biolampou alebo nejakymi potrevinami? napr.som pocula,ze zlcnikove sa daju ciernou redkovkou alebo pupavou. neviete,co pomaha na oblickove? vdaka!

samko

Babenka, začas nejedz k jedlu kompóty so šupkou ako napríklad marhuľový kompót, lebo môžeš z toho dostať ukrutné bolesti hlavy, vracanie, nevolnosť a slabosť. Táto liečba Ti veľmi otupí trávenie a bude sa prejavovať ako žlčníkový záchvat. Mne pri žlčníkovom záchvate pomáha jedine Algifen v kvapkách, ale to zdôrazňujem a opakujem, že len v kvapky, lebo tabletkový sa nesmie používať pri akútnom, ani chronickom vredovom ochorení žalúdka, dvanástnika a pod. Gastritída je už vlastne nábeh na vredy. Keď Ti lekárka povie, že pri týchto bolestiach hlavy od žlčníka, alebo spolu v kombinácii máš piť 15 kvapiek, upozorni ju, nech si prečíta návod! To si oni neprečítajú, že sa dávkujú od 25 do 54 kvapiek. Neviem, či som Ti to náhodou už aj nepísal. Papapá.

Dee

Moja mam mala tiez problemy s nafukovanim a bala sa hocikam chodit. Jej pomohla delena strava.
Inak, ked ti lekar povedal, ze je to psychosomatickeho povodu, tak chod za psychologom. Mam nejake materialy o psychosomatickych poruchach, ak chces poslem ti ich mailom. Radsej chod k psychologovi a nepapaj vselijake lieky.

jaja

Mne poradila kolegyňa Super acidophilus. Nafukovanie onedlho zmizlo a zlepšilo sa mi vylučovanie.Možno to pomôže aj tebe každý sme iný.