Mám síce len 14 rokov, no už veľmi dobre viem čo by som chcela robiť. Určite len medicínu, pretože v iných profesiách nevidím veľmi zmysel. Po prvé medicína je velmi humánne zamastnanie a vyžaduje si chuť pomáhať ľudom a ja ľudom veľmi rada pomáham, potom som i ja šťastná. Po druhé fascinuje ma ľudské telo, orgány, procesy v ňom, ale aj choroby a ich liečba. Najprv som uvažovala len o kardiochirurgii, no usúdila som že je to dosť náročné. Teraz uvažujem o neurologii, klasickej kardiologii. To je z odborov klasickej mediciny. Kedze ma velmi fascinuje srdce ako orgán a aj celý obehový systém a tiež mozog, bude sa mi veľmi zle rozhodovať. Ale ešte uvažujem o klinickej psychologii alebo fyzioterapeutke (masáže, rehabilitácia, aleternatívna medicína) a vôbec sa však neviem rozhodnúť ale uvedomujem si že je to len na mne. Viem že z rozhodovaním aký presne odbor chcem robiť mám ešte čas, lebo viem že najprv sa musí študovať všeobecná medicína a až potom sa tie odbory bližšie určujú. Teda aspoň myslím. Chcem sa však spýtať na viacero vecí: stačí mi matura z chemie, biologie, angličtiny a slovenčiny??? Kedy je najlepšie začať sa učiť latinčinu a je to potrebné??? Aké sú približne príjmačky na medicínu??? Ktorá škola je najlepšia???
Vopred dakujem za odpovede a prajem prijemný deň.
Studium medicíny
ale zas treba povedať,e to študium je na velmi vysokej urovni..:D
aduskaa do MT na ošetro je obrovsky natresk a primačky akokeby si šla na medinu. Hlasi sa tam vela ludi a malo beru. Okrem toho v MT je študium dosť ťažke...takže radšej skus ošetro niekde inde...:D
ahojte prosim vas neviete kolko ludi sa hlasi na osetrovatelstvo do Martina?
ale no jajka fr,alebo jani...prosim ťa čo stresuješ,wšak ty si rodena lekarka akurat tie primačky ti nevyšli... nemaj strach ty tu medinu spraviš..neni vela študentov čo školia samotnych profakov:D už sa hrozn tešim na piatok... dufam,že budeš konverzovať aj na medzinarodnych dnoch diabetu:DD... nech sa trochu zasmejem:D a dufam,že ma doučiš ten oše proces:)
a ludia,čo chcete štdovať medinu nevzdavajte sa treba sa riadne učiť, ale často krat su tie skušky aj o šťasti. Pokial to však naozaj chcete chodte si za svojim snom. Osobne odporučam Martin, Je to naozaj škola na urovni. V MT som doma,takže viem o čom hovorim. Vela šťastia:D
ahojte medici
ahoj...som kosicanka,chodim na medicinu, odbor zubne lekarstvo.. a potrebujem..cez letne prazdniny doucko z anatomie....naucit sa by nebol problem ....len na testy to aplikovat ...je hosrie...taze ak niekoho poznate...alebo ste ten vhodny kandidat na doucovanie...tak ta srdcovrucne prosim...napis..dakujem
ja
na slovensku sa skúšky z fyziky nerobia ale v čechách je okrem biológie a chémia aj fyziky, ale stačí ti maturovať iba z jedného z týchto predmetov aspoň takto píše v kritériách... ja som maturovala na zdravotke a bola som na prijímačkách na medine.. záleží od toho čo sa naučíš nie z čoho maturuješ... tak držím palčeky skúšky sú náročné ak chceš študovať medinu treba poriadne zabrať
ja, myslim ze fyzika je do ciech potrebna na prijimacky. sesternica studuje v olomouci a musela robit a kamaratka sa hlasi do brna a tusim sa tiez pripravuje aj na fyziku.