Studium medicíny

Príspevok v téme: Studium medicíny
eliška321

Mám síce len 14 rokov, no už veľmi dobre viem čo by som chcela robiť. Určite len medicínu, pretože v iných profesiách nevidím veľmi zmysel. Po prvé medicína je velmi humánne zamastnanie a vyžaduje si chuť pomáhať ľudom a ja ľudom veľmi rada pomáham, potom som i ja šťastná. Po druhé fascinuje ma ľudské telo, orgány, procesy v ňom, ale aj choroby a ich liečba. Najprv som uvažovala len o kardiochirurgii, no usúdila som že je to dosť náročné. Teraz uvažujem o neurologii, klasickej kardiologii. To je z odborov klasickej mediciny. Kedze ma velmi fascinuje srdce ako orgán a aj celý obehový systém a tiež mozog, bude sa mi veľmi zle rozhodovať. Ale ešte uvažujem o klinickej psychologii alebo fyzioterapeutke (masáže, rehabilitácia, aleternatívna medicína) a vôbec sa však neviem rozhodnúť ale uvedomujem si že je to len na mne. Viem že z rozhodovaním aký presne odbor chcem robiť mám ešte čas, lebo viem že najprv sa musí študovať všeobecná medicína a až potom sa tie odbory bližšie určujú. Teda aspoň myslím. Chcem sa však spýtať na viacero vecí: stačí mi matura z chemie, biologie, angličtiny a slovenčiny??? Kedy je najlepšie začať sa učiť latinčinu a je to potrebné??? Aké sú približne príjmačky na medicínu??? Ktorá škola je najlepšia???
Vopred dakujem za odpovede a prajem prijemný deň.

kleopatra4589

bradvka 669

Nie som si ista, ale tusim mam doma testovnice na 1. LFUK, ak by si chcela.. Ja som si ich zakupila pred dvoma rokmi, ked som este nebola uplne rozhodnuta, na ktoru lekarsku fakultu sa zameriam.. nakoniec som riesila testovnice do plzne :)

bradavka669

a vobec nevadi,ze si oslobodena od telesnej vychovy.....Ved telesna je na medine typu-plavanie.tenis,volejbal...co si vyberiesss

bradavka669

ahoj ja som si ich napriklad zakupila cez martinus.sk,alebo skus zavolat na studijne oddelenie danej skoly tam ti daju kontakt na osobu,ktora vybavuje objednavky na knihy-podklady.Ja napriklad zhanam na 1.LFUK a bezvysledne asi si zbehnem do prahy xiixixiix

:)

zdraviim všetkých ! :) chcem sa vás opýtať,kde by sa dali zohnať podklady na medinu do BA... niejak sa k tomu neviem doklikať.. popriipade ak by mal niekto predať ... ;).. a ešte.. neviete náhodou, či sa od minulého roku zmenili? :)veľká vďaka tomu kto mi odpovie:)

Ellieeee

Prosim vas chcem sa este spytat ze ci vadi ked som oslobodena od telesnej ... ovplyvni to prijimacky na medinu ???

detroomeanne

dakujem, dakujem ..dakujem !! :D
ja sa ucim fyziku tie state co su v podkladoch..chodila som aj nezavazne na seminar ale som pochopila ze to je nanic..ze potrebujem iba to co je v modelovkach .))a hlavne pocitam take druhy prikladov co tam su spomenute...chem. a Bio len z podkladov a to co sme v skole mali si citam..pozicala som si od ucitelov ucebnice z minulych rokov a idem :-D
ja si podavam aj na masaryka a do blavy...sak skusit stastie :Dhej ja mam na 1.LF kamosku..a ze super ona je teraz v 3 rocniku a chysta sa na staz do zahranicia:D ze maju super moznosti..a hlavne ze ta univerzita ma dobre meno vo svete...zeby za nic nemenila :)
fuuha..na zubarinu trazko dostat..beru kolko to 80?? a hlasi sa 2 krat tolko ako na vseobko...ale ze beru bez prijimaciek do 1,06 co ako?
vela zdaru :))

bradavka669

ahoj skus bsm.sk poznam iba to jedine forum medikov a je naozaj dobre....Držkám palčeky na prijimačkach ja sa taktiež snažím dostat na 1.lfuk,,ale chcem zubné lekárstvo....z coho sa učíš fyziku???,a potom samozrejme idem skúšat aj bratislavu...xixixxi ak ma neprimu a primu ma na pravo tak ma asi picne....v 12mi vyvestili,ze budem pravnickou a vtedy som sa tomu smiala jak pojasena...Nosom zvedava fakt .....ale co poznam z pocutia tak si to v prahe dost pochvaluju a vzdy je tam cas aj na brigady...napr cez credit czech agenturu ta ti da aj na 4hodinky a platia niekedy aj 70-90korun na hodku zalezi od profesie ktoru ti ponuknu...

detroomeanne

ahojte ludia ...ked uz tu rozoberate medicinu-univerzity..nepoznate nieco o 1. LF v Prahe?nejake osobne skusenosti...ofic. stranku uz mam presurfovanu milion krat..nemate este nejake odkazy ale poznate nejake fora medikov..potrebovala by som co najviac informácii :) dakujem velmi pekne, buduci kolegovia :)

elodie

a mimochodom okrem tej spominanej stredoskolskej fyziky/cize aj mechanika a podobne veci mame v prvaku aj chemiu co pokial viem v BA nieje a takziez je v prvaku uz histologia