Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Studium medicíny

Príspevok v téme: Studium medicíny
eliška321

Mám síce len 14 rokov, no už veľmi dobre viem čo by som chcela robiť. Určite len medicínu, pretože v iných profesiách nevidím veľmi zmysel. Po prvé medicína je velmi humánne zamastnanie a vyžaduje si chuť pomáhať ľudom a ja ľudom veľmi rada pomáham, potom som i ja šťastná. Po druhé fascinuje ma ľudské telo, orgány, procesy v ňom, ale aj choroby a ich liečba. Najprv som uvažovala len o kardiochirurgii, no usúdila som že je to dosť náročné. Teraz uvažujem o neurologii, klasickej kardiologii. To je z odborov klasickej mediciny. Kedze ma velmi fascinuje srdce ako orgán a aj celý obehový systém a tiež mozog, bude sa mi veľmi zle rozhodovať. Ale ešte uvažujem o klinickej psychologii alebo fyzioterapeutke (masáže, rehabilitácia, aleternatívna medicína) a vôbec sa však neviem rozhodnúť ale uvedomujem si že je to len na mne. Viem že z rozhodovaním aký presne odbor chcem robiť mám ešte čas, lebo viem že najprv sa musí študovať všeobecná medicína a až potom sa tie odbory bližšie určujú. Teda aspoň myslím. Chcem sa však spýtať na viacero vecí: stačí mi matura z chemie, biologie, angličtiny a slovenčiny??? Kedy je najlepšie začať sa učiť latinčinu a je to potrebné??? Aké sú približne príjmačky na medicínu??? Ktorá škola je najlepšia???
Vopred dakujem za odpovede a prajem prijemný deň.

kleopatra4589

eugenika

Vies, ja ratam s tym, ze tiez mozno nevyjde a nejaky ten rocnik zopakujem :)ale konieckoncov mas pravdu...bud do toho clovek pojde, alebo az bude stary bude lutovat, ze to neskusil...

elodie

a este chcem dodat jednu vec, ak vas seru roky, ze budem stary a blabla tak to ani enhcodte studovat...to nieje pravo to nieje ekonomicka, to je medicina a je to celozitvotne poslanie!! vo vyssich rocnikoch uz praxujete a naberate rutinu tak si treba uvedomit, ze rok , dva tri hore dole v studiu niesu oproti celozivotnemu tomuto poslaniu NIC!! mimochodom niektorych ani an prvykrat neprijmu, prijimu ich az na 2, 3x!! ja to beriem tak ze do 30s nejakym atestom vystudujem a basta!! ak chcete zarabat velke love chodte podnikat, ale ak chcete celozivotne pomahat ludom a bude vas to naplnat, tak sa vytrapite a zvladnete to

kleopatra4589

eugenika

Prosim ta, ak tomu spravne chapem, ty teraz koncis siesty rocnik na veterine a chces pokracovat v studiu mediciny?? Lebo ja taktiez studujem na vyske, momentalne si robim bakalara.. a az tu skoncim , tiez by som rada na medinu.. Medicina bola vzdy mojim snom, ale po strednej ma naprijali, tak som sla na inu skolu.. Teraz nad tym uvazujem..ale taktiez sa zamyslam, ci to bude mat vobec zmysel.. ci nebudem prilis stara, ked skoncim :)

alodie

odvazna baba, drzim palce...obdivujem, ze veterina, ktomu treba mat vazne vztah a motivaciu,,no cize rozvrh je jkatastrofalny,,,od 7:30 do 17:30 plus este dojst domov:( hrozne diery v rozvrhu a tak.,studium mediciny je financne urocte narocne, za knihy mi dali rodicia cca aj viac ako 350 eur teraz/atlasy, anatomie, hocjake male pracovne zosity a dristy, plaste, rukavice, skalpel, pinzety) si sikovna, ze poúpritom brigadujes, ja som taka mrtva, ze si to neviem predstavit, clovek fakt nema cas ani na jedlo..ja len do seba rano nalejem kavu a vecer jem prve jedlo,,skus si ist v lete zarobit niekam do zahranicia a vyser sa na kosice,.,,je iluzia , ze tam tu skolu plynule dokoncis...ono ju dokoncis, ale za aku cenu, 2x prerusenie studia, pretoze ti nedaju prejst a znicene nervy..odporucam ti MT, je to male mesto, kludne domacke prostredie a z tej skoly nevyhadzuju...inak a ty uz musis mat slusne zaklady, kedze uz studujes veterinu, tak snad nebudes mat problem..:)

eugenika

Elodie

No ja áno ešte študujem. Bude to znieť trochu divne, ale práve končím šiesty ročník veteriny v košiciach.
No a rozhodnutie ísť na medicínu, to je proste môj sen. Nemohla som si ho splniť hneď, musela som čakať, lebo "rodičia". Proste mi nedovolili ani prestúpiť, ani odísť a vtedy som sa nechala prehovoriť, aby som si tú školu dokončila. Takže škola čoskoro dokončená a pochytil ma šialený nápad ísť ešte na medicínu. Viem čo to obnáša, len ma zaujímal ten váš systém. Tá anatómia je fakt trochu na hlavu, no, asi im to tak vyhovuje.
Mňa priznám sa trochu zaskočili tieto informácie o Košickej medine, zvlášť preto, lebo ja si ani inú školu dovoliť nemôžem, lebo tu je najnižšie školné.
A je aj otázka či si to vôbec dovolím, lebo je to ozaj šialené. Musela by som popri tom pracovať, alebo aspoň brigádovať, čo som teda zvládala aj na veterine, neviem ako vy máte robené rozvrhy.
Ale tak je to ešte ďaleko a možno zmením rozhodnutie a pôjdem niekde inde.
Uvidíme. V každom prípade ďakujem veľmi pekne za informácie a fakt držím prsty !!!

elodie

sa posunula, ale povodne prva hranica bola tolko...nemozes sa spoliehat, ez sa furt posunie aj ekd ona sa asi furt posunie :D no ale fakt my mame na chemii tiez magorizmus...ja uz enriesim.,prestupim inam, medicina je moj zivot a nenecham sa znicit a znechutit takymi magormi..

levanderka

ak chcete studovat medicinu urcite nie kosice. pridete o psychicke zdravie :) a poznam osobne jednu nemenovanu osobu co je Mgr, z prirodovedeckej, prednasa na LF, mne sa zda fajn, len pred zapoctom nam vravela veci typu, toto vam netreba, toto sa neucte, aaa prisiel zapocet a bum presne toto :D nerozumela som o co jej ide, ale ja som s ucila pre istotu vsetko:D proste asi to je uz v tom charaktere cloveka, ze urobit co najhorsie studentovi, psychicky ho udeptat alebo co. kebyze mam to znasat sama sa spacifikujem. ako uprimne super je Blava alebo martin:)ale kosice EE.

elodie

inak na prijimackach je najotrasnejsia anorganika, treba tomu poriadne rozumiet aby ste sa nepomotali, organika je v pohode taka lahka a biochemia je skor o pamatI/vela vzorcov/ a co sa tyka biologie ta je lahucka, oproti tomu co sa berie v provom rocniku su tie rpijimacky nic..a treba poriadne namakat genetiku tie priklady, ale tiez to je lahke,,ak as chytsate do KE mate co robit, pretoze minuly rok bolo na prijarie kriterium 709 bodov a teraz ma byt vraj este vyssie, cize musite ten test fakt napisat aspon na 95% ak chcete ratat s prijatim..a na prijiamckach sa pripravte este na priklady..bez kalkulacky!! takze ziadne rozmyslacky, musite vediet ako tie priklady ratat a nechavajte si to na koniec , ked uz mate urobeny vsetku teoreticku cast testu..