Mám síce len 14 rokov, no už veľmi dobre viem čo by som chcela robiť. Určite len medicínu, pretože v iných profesiách nevidím veľmi zmysel. Po prvé medicína je velmi humánne zamastnanie a vyžaduje si chuť pomáhať ľudom a ja ľudom veľmi rada pomáham, potom som i ja šťastná. Po druhé fascinuje ma ľudské telo, orgány, procesy v ňom, ale aj choroby a ich liečba. Najprv som uvažovala len o kardiochirurgii, no usúdila som že je to dosť náročné. Teraz uvažujem o neurologii, klasickej kardiologii. To je z odborov klasickej mediciny. Kedze ma velmi fascinuje srdce ako orgán a aj celý obehový systém a tiež mozog, bude sa mi veľmi zle rozhodovať. Ale ešte uvažujem o klinickej psychologii alebo fyzioterapeutke (masáže, rehabilitácia, aleternatívna medicína) a vôbec sa však neviem rozhodnúť ale uvedomujem si že je to len na mne. Viem že z rozhodovaním aký presne odbor chcem robiť mám ešte čas, lebo viem že najprv sa musí študovať všeobecná medicína a až potom sa tie odbory bližšie určujú. Teda aspoň myslím. Chcem sa však spýtať na viacero vecí: stačí mi matura z chemie, biologie, angličtiny a slovenčiny??? Kedy je najlepšie začať sa učiť latinčinu a je to potrebné??? Aké sú približne príjmačky na medicínu??? Ktorá škola je najlepšia???
Vopred dakujem za odpovede a prajem prijemný deň.
Studium medicíny
O toto som nikdy zaujem nemala a ani mat nebudem, ale drzim vam vsetkym palce, aby ste sa tam dostali a aby ste to uspesne zvladli a prosim vas velmi pekne, ak tu skolu dokoncite, tak vo vlastnom zaujme sa practe do zahranicia!!!
Ahoj, prosím Vás, bol niekto robiť predošlé roky prijímačky v Blave a aj v Martine ???
Do Blavy su podklady k prijimackam tych 3 000 otazok. Ale do Martina nie su. Ale keďže je to jedna univerzita, tak sa chcem opytať, či v Martine na prijimackach boli take iste (prípadne podobné) otázky ake su v tych knihach do Blavy.
Chcem ist do Martina,ale do Blavy nie. Mam doma tie knihy do BA, tak či si ich mam pozrieť. Alebo to je strata času, pretože v Martine sú úplne iné otazky.
Za pravdivé odpovede ĎAKUJEM :))
ahoj, tiez by som rada sla na medicinu, som v 6 rocniku na osemrocnom vseobecnom gymnaziu, takze ucenia je tu viac nez dost :) snazim sa ucit co najlepsie , z vacsiny predmetov mam 1 ... len sa chcem opytat, ci by som sa skor nemala zamerat na tu biologiu a chemiu, teda ucit sa najma na tieto predmety a na ostatne sa vykaslat....urcite by to tak bolo logickejsie, ale zase by som mala vycitky keby som dostavala z ostatnych zle znamky, aj ked take predmety ako noska alebo dejepis mi budu asi tak na prd. Bol tu niekto v podobnej situacii? Ako ste to riesili? Dakujeeem :)
Jeeejjj kleopatrusss takze ty mas testove otazky do prahy???ak ano mam o ne zaujem a velkyyy....lebo som niekde citala ze treba sa z nich pripravovat na studium do prahy...boze uz sa nam to krati coskoro uz prihlasku budeme posielat kam posielate vy???
Ak už strašne chcete ísť študovať medicínu, nebudem Vás odhovárať, hoci robíte najväčšiu chybu vo svojom živote, ale čo už. Ak už teda skončíte, v žiadnom prípade nezostávajte na Slovensku.
U nás zistíte, že ste úplne neschopný, nevzdelaný,lenivý, najhorší tupec a aj to hrozne zle zaplatený.Skrátka nepriateľ tohoto štátu č. 1.Na nič nebudete mať nárok, ale za všetko budete zodpovedný. Najmúdrejší je pacient , ktorý si prečíta na nete a nepotrebuje nič študovať.
A ak Vám môžem poradiť, tak ak tak , len zubarina, medicína ako taká v žiadnom prípade.
Ahojte, ja som teraz druhacka na gympli. tiey by som chcela ist na medinu, len nie na svk, ale do ciech. rozmyslam hlavne nad prahou, pretoze tam z nasej skoly islo velmi vela studentov, tak aspon ake-take znamosti by som mala a bolo by to pre mna ovela lahsie, ako ist napr do martina, kde nikoho nepoznam... je tu niekto kto studuje v prahe? a viete porovnat, ktora z tych troch fakult je najlepsie vybavena atd...? take tie veci ktore by asi chcel vediet kazdy? :))
Inac, neviete aky je system skolstva v CR, co sa tyka polplatkov?? Ak u nas studujem teraz treti rocnik na VS a sla by som potom na medinu do Ciech, musim si tam tiez tri roky odstudovane na Slovenksu platit??? Alebo slovenske skoly sa ceskych v tom zmysle netykaju?? A socialne stipendium?? Ak ho beriem u nas, potom v CR nemam na rok?? Alebo ako to je??