ostala som tehotna.......

Príspevok v téme: ostala som tehotna.......
dominika_

ahojte mam 16v decembri budem mat 17..ani neviem kde zacat...
nasla som si priatela(v oktobri bude mat17),proste strasne sme sa mali radi chodili sme spolu polroka lenze on bol synacik bohatych rodicov ja chudobne dievca..jeho rodicia chodievali na tyzdnovky do BA lenze ked zistili ze ich synator ma vztah s chudobnym dievcatom prestahovali sa tam uplne...
par dni pred ich odchodom sme mali dost viac vasnivejsiu noc,proste vedeli sme ze sa nam to smyklo ale boli sme si isty tym ze naprvykrat sa nemoze nic stat..
kedze som mala stale nepravidelny menzes ako si ma to netrapilo ze neprichadza lenze vcera som sla ku gyn. a ostala som nacisto hotova:podla som nej tehotna v15tzydni:(cizer vychadza to tak ze som tehotna s mojim priatelom...lenze ako mu to povedaT? ako to povedat mojim/jeho rodicom??..bojim sa toho co bude dalej:(nemam sa s tym komu zdoverit..

MiracleOfTrue

dominika zvysoka kasli teraz na rodicov kasli na to ze ako sa spravaju k tebe ich to prejde...a ked nie teraz tak potom ked sa narodi vnucatko ich to istotne prejde...hlavne mysli na seba a drobceka tolko stresu tehotenstvu vobec neprospieva prave naopak skodi!!!snaz sa byt co najviac kludna...priatelovi povedz nech to svojim rodicov povie cim skor pretozepotrebujete pomoc aspon z jednej strany od rodicov..samy to isto nezvladnete, kedze nie ste ani ejden plnoleti..a co sa tyka vychovy dietatka starania sa o nho mas casu este dost si o tom nastudovat toho vela...

radana

Dominika,urcite to bolo tazke to oznamit rodicom,ale urobila si velmi dobre.Rodicov to teraz este trosku boli,ale nenechaju ta v tom samu a pomozu ti.Casom ich to prejde a urcite sa ulavilo aj tebe.Tvoj priatel by to mal tiez svojim rodicom povedat,nemoze sa predsa hrat na mrtveho chrobaka..Take veci sa stavaju.Drzim ti palce Dominika,hlavne sa nestresuj,mysli na to,ze tym mozes ublizit svojmu babatku..

dominika_

dufam ze to mojich rodicov prejde..lenze kedy..terza to vyzera u nas tak akokeby ich to nechcelo nikdy prejst..
a on neviem dokedy chce cakat..mozno chce pockat aspon do svojich 17narodiek jaataki m to povedat..ja nema ako ho k tomu donutit aby to povedal..
odkedy to vie co sme spolu pisali/telefonovali tak stale vravel ze vinu na tom nesie aj on..ze ma v tom nenecha samu..
lenze co z toho mam?! ani ja ani on nemame tusenia o tom ze ako sa starat o deti proste nic..

lenuliatko

tvoj vztah sa neznicil len to snimi otriaslo.prejde ich to.je to urcite sok.radsej by asi prezili 5 z matiky ako tehotenstvo.ale to neznamnea ze teraz he vas vztah uplne zniceny.to je len momentalny stav a dojem tvoj.bude to lepsie.moja mamina sa namna tiez trosku hnevala.ja som jej dala dva soky svadba a potom dieta.hnevala sa ze taka mlada a robim take veci.
no a tvoj priatel to proste musi povedat a basta.bude cakat kym ti nenarastie brusko?cim skor tym lepsie.cim dlhsie to dochadza tym to bude tazsie im to povedat.a bude mat aj stale menej a menej odvahy.chce byt stebou vsak?

dominika_

lenze zariadit to aby sa nasi rodicia stretli je nemozne kym to on nepovie svojim rodicom.a ja ho k tomu nemozem donutit aby im to povedal ked nevie nabrat odvahu...mam strach ze ked ho k tomu donutim znicim mu vztah z jeho rodicmi tak ako je nateraz zniceny moj vztah s mojimi rodicmi

lenuliatko

to je dominika sice pravda lenze ak im to nepovie tak ho za tebou nepustia.takto yb si snad uvedomili ze az taki uzasni rodicia nie su a teraz vam budu musiet pomoct a budu ho musiet za tebou pustit.a bolo by dobre keby sa tvoji a jeho rodicia stretli a porozpravalis asvami ze ako si to dalej predstavujete.vies radsej nech vedia vsetko aj rodicia potom vam budu moct pomoct..

dominika_

moj priatel sa hnevu svojich rodicov boji este asi aj viac ako ja,jeho rodicia su omnoho prisnejsi nez moji raz im to bude musiet povedat lenze asi to budem musiet nechat na nom aby sa rozhodol kedy bude pre neho ten spravny cas..

neva

Tiež si myslím, že Tvoja nevoľnosť je skôr psychického pôvodu po tých udalostiach čo teraz prežívaš.
Dominika myslím si, že je na čase, aby to aj Tvoj priateľ povedal svojim rodičom. To že chce prísť je pekné, ale že mu to nechcú dovoliť, znamená, že o tom nevedia. Je potrebné riešiť situáciu nie len v Tvojej rodine. Predsa jeho rodiny sa to tiež týka. Dosť bude záležať na tom, ako sa postavia k tomu jeho rodičia. Ešte nie je plnoletý, takže sám sa síce môže rozhodnúť avšak konať veľmi nemôže.

lenuliatko

dominika podla mna tebe je zle aj ztoho stesu.ale skus sa venovat babu,hovor snim ak to ale naozaj chces.musi citit ze ho lubis aj keby ci bolo.je to nieco z teba..nie je hriech mat babu v takom veku.nikoho si nezabila niekomu vsak darujes zivot :)

dd

dominika, v zasade musim suhlasit so vsetkymi, co Ti tu pisu, ze vsetko to zle aj hnev prejde..bola tu taka tema raz, tiez mlada holka, 18.rocna otehotnela s priatelom, ktory sa na nu vykaslal, este jej neveril, ze to je jeho dieta..tajila tehotenstvo do 5.mes.potom to povedala rodicom a dlho s nou ani neprehovorili a stale jej to vycitali..potom sa jej stala taka "nehoda", ze ju ten jej expriatel udrel, ona spadla, zlomila si nejake rebra a zacala krvacat.bohuzial az vtedy jej mamke doslo, co a ako..dievcina sa zo vsetkeho pozbierala, dietatko donosila, rodicia jej odvtedy pomahali a stali pri nej, atd.(akurat bolo smutne, ze sa jej nieco muselo stat, aby sa jej rodicia spamatali).je to pravda, ze sa nemozes vela stresovat a plakat!ja som vzdy tej dievcine radila, ze ked takto place, alebo sa trapi, aby si hladkala brusko a rozpravala malickemu, ze ho velmi lubi, ze sa nan tesi a ze to nie je jeho vina, ze sa tak trapi, ze ono za to nemoze..atd..ja som sa tiez dost natrapila cez tehu, vzdy som to takto robila a mam taky pocit, ze to pomohlo, pretoze dcerka je uplne zlatucke dieta.davaj na seba pozor hlavne!inak ja som tiez otehotnela troska neplanovane, sice uz v 4.roc.na VS a este pred otehotnenim sme povedali, ze sa ideme s manzelom brat..mali sme sceny(jeho rodicia su tiez prijmovo v uplne inej, vyssej kategorii ako moji..), odhovaranie, vyhrazanie..ked si spominam na svadbu, tak z dvoch hladisk - najstastnejsi den v zivote, pretoze som sa vydala za muza, ktoreho milujem a ako na najhorsi den v zivote - pretoze dopadla tak, ako dopadla..moji rodicia mi tiez vyhadzovali dlho na oci, ako som ich sklamala, ze som otehotnela pred dokoncenim skoly, otec sa so mnou mesiac pomaly nerozpraval, lebo si myslel, ze skolu necham(a aj manzel, lebo sme boli obaja este studenti, myslenim vsak uz niekde inde..), no ja som sa zatala, pokracovala dalej v skole, moji rodicia nam velmi pomohli, hlavne ked sa dcerka narodila, a ked sme dorabali skoly(ja som v maji zostatnicovala a som Ing.a manzel v juni tiez koncil, ale len Bc. a teraz pokracuje dalej na Ing.).vsetko sa otocilo, malej sa nevedia nabazit a svokrovci ani nehovorim..ti by ju chceli len pre seba, ako keby existovali len oni a nikto iny..takze tak..len aby Tvoji potencialni svokrovci este neboli na babatku zavisli, lebo to bude ich jedinke vnucatko..:)
mj003 - hi, aka srandovna zhoda nahod,tiez mam 23 a nasa dcerka ma 15.mes. :D