ostala som tehotna.......

Príspevok v téme: ostala som tehotna.......
dominika_

ahojte mam 16v decembri budem mat 17..ani neviem kde zacat...
nasla som si priatela(v oktobri bude mat17),proste strasne sme sa mali radi chodili sme spolu polroka lenze on bol synacik bohatych rodicov ja chudobne dievca..jeho rodicia chodievali na tyzdnovky do BA lenze ked zistili ze ich synator ma vztah s chudobnym dievcatom prestahovali sa tam uplne...
par dni pred ich odchodom sme mali dost viac vasnivejsiu noc,proste vedeli sme ze sa nam to smyklo ale boli sme si isty tym ze naprvykrat sa nemoze nic stat..
kedze som mala stale nepravidelny menzes ako si ma to netrapilo ze neprichadza lenze vcera som sla ku gyn. a ostala som nacisto hotova:podla som nej tehotna v15tzydni:(cizer vychadza to tak ze som tehotna s mojim priatelom...lenze ako mu to povedaT? ako to povedat mojim/jeho rodicom??..bojim sa toho co bude dalej:(nemam sa s tym komu zdoverit..

dominika_

lahko sa povie ze nestresovat..ale tazsie sa to kona..
a dalsim stresom je skola..ved nemam skonceny este ani druhy rocnik a k tomu gymnazia cize nemam nic:(
a ked nebudem stihat skolu potom?:(
idem vonku trochu sa zabavit zatial ahojte

MiracleOfTrue

nikde som nenapisala ze to musi byt katastrofa:))
pride babetko a vsetko bude ine aj dominika zmeni svoj nazor na svet opadne z nej strach a podobne..
a ked uz teraz ma taky strach o svojew babetko urcite bude tou najlepsu maminou

lenuliatko

miracle mas pravdu.kazdy musime niest nasledky svojho lahkovazneho konania.ale nie vsetko musi byt pre nas katastrofou.vsetko zle je na nieco dobre.

MiracleOfTrue

vidis bojis sa ale aspon sa poucis trosku dobuducnosti a budes vediet pred cim vystrihat svoje deti..
spravila si mozno chybu ale uz sa to neodstane....
uz budes musiet niest nasledky aj ty aj tvoj priatel lenze tie nasledky vam mozu priniest bud:
1.vela radosti v podobe krasneho ale HLAVNE ZDRAVEHO dietatka
alebo
2.chore alebo poskodene babetko.-.
a to ake babetko budete mat zalezi len a len na tebe..nesmies sa stresovat nesmies sa namahat povedz si ze to dokazes, ze pro svoje babetko spravis aj nemozne!nerob nic tazke namahave a hlavne nestresuj ak ta to tak trapi s maminkou tak sa s nou pokus porozpravat skus si to s nou vysvelit popros ju o pomoc...
prepac ze ti to pisem tak narovinu vsetko ale musis as zmeirit aj s takouto pravdou

lenuliatko

ja ti poviem taku vec.moja svokra nie je velmi nadsena zomna asi.a odkedy som na rizikovom tvrdi ze som neschopna a neviem udrzat dieta.vcera ma poslala na povalu a znasala som nejake veci.a to som uz na zaciatku 8 mesiaca.mala pocitila ze nieco nie je v poriadku lebo svokra ma stresuje uz ldhsiu dobu a zacala sa obracat,a teraz je tak blbo otocena ze sa mi zabiera do rebier.ona citi vsetko.situacie ktore su premna stresujuce alebo nejake vypatie.zacne kopat a potom mi je zle.preto treba vsetko vzdy predychat.3 krat s anadychni alebo si otvor okno predychaj a povedz si ze si silna a bude vsetko dobre a postaras sa aby tvojmu babu nic nechybalo.netsresuj sa este viac ako to uz stresujuce je.nepotrebujes to.prve tyzdne tehu su velmi take labilne.mozes zacat krvacat ak sa budes stresovat.

lenuliatko

nestresuj.uz len to ze sa bojis o svoje bab je znakom toho ze budes dobra mama.o seba sa vies postarat a tak to casom naucis aj svoje dietatko.ved budes chodit do poradne.poradna je nato aby ta tam naucili vsetko.nebudes nato sama.tvoja mama ta urcite lubi a ziadna mama nie je taka zeby svoje dieta vyhodila na ulicu.pomoze ti urcite.teraz je nahnevana sama na seba urcite a snazi sa najst sposob ako budete teraz fungovat.nemas 13 rokov.budes vediet sa o malinke postarat.neprehanaj to proism ta.este niesi na konci tehotenstva ale len na zaciatku a ak sa budes takto stresovat stane sa nieco zle.tolko stresu babu registruje a neciti sa dobre.musis byt pokojna aby si on neprisla.nemysli teraz nato ci ho budes vediet prebalit.dcera maminej znamej porodila tesne po 18 a o mali sa stara vyborne.zvlada to a este chodi aj do skoly.aj nas sa mozes spytat ak bdues mat s niecim problem a poradime ti.teda ja urcite

dominka_

a ked mi rodicia nepomozu?ked to moju mamu neprejde ptom co bude?!:(
strasne sa bojim predstavy ze budem mat vlastne dieta ze zanho budem zodpovedna za vsetko co sa mu stane atd..co ak budem zla matka??...

miri termin mam podla doktorky cca 16.marca.09

lenuliatko

moja ja mam len o 2 rocky viac ako ty a tiez som mala na zaciatku pocit ze sa nebudem o malu vediet postarat.ale budes chodit do poradne tam ti povedia vsetko.v porodnici ta naucia ako malu kojit ako ju kupat.neboj sa nic.niektore veci su aj instinktivne ktore vychadzaju z teba same.ja mam doma kopu knih o dietatku.kupis si aj ty.zajdes do kniznice vyhrabes vsetko co najdes a budes citat citat a citat.vsetko ta naucia v poradni.s babatkom budete spolu chodit k lekarke a ona vam tiez pomoze.a urcite ti aj mamina pomoze.nepoznam mamu/babku ktora by sa nepostarala oa svoje vnucatko...:) neboj sa