ahojte mam 16v decembri budem mat 17..ani neviem kde zacat...
nasla som si priatela(v oktobri bude mat17),proste strasne sme sa mali radi chodili sme spolu polroka lenze on bol synacik bohatych rodicov ja chudobne dievca..jeho rodicia chodievali na tyzdnovky do BA lenze ked zistili ze ich synator ma vztah s chudobnym dievcatom prestahovali sa tam uplne...
par dni pred ich odchodom sme mali dost viac vasnivejsiu noc,proste vedeli sme ze sa nam to smyklo ale boli sme si isty tym ze naprvykrat sa nemoze nic stat..
kedze som mala stale nepravidelny menzes ako si ma to netrapilo ze neprichadza lenze vcera som sla ku gyn. a ostala som nacisto hotova:podla som nej tehotna v15tzydni:(cizer vychadza to tak ze som tehotna s mojim priatelom...lenze ako mu to povedaT? ako to povedat mojim/jeho rodicom??..bojim sa toho co bude dalej:(nemam sa s tym komu zdoverit..
ostala som tehotna.......
ahojte nastastie tie bolesti v podbrusku nic velmi zleho neznamenali..na pohotovodti som bola s ocinom-kedze moja mamina sa zachovala priam "bajecne"(povedala mi na to vcera vecer len tolko ze keby som mala dost rozumu tak by som mala pokoj od vsetkeho a budovat si spokojne karieru)...na pohotovosti mi lekar povedal ze to nie je nic zle ze je to celkom bezne ale ze ked zazivam vela stresu tak mam zajtra(cize to bolo dnes) ist za svojou lekarkou, na prekvapenie chcel ist so mnou aj moj ocino-s lekarkou mal viac nez polhodinovy sukromny rozhovor(netusim vobec o com),potom mi lekarka isla spravit ultrazvuk pre istotu ci je ozaj vsetko v poriadku a skoro som na rit padla ked moj tatko sa jej spytal ci moze vidiet nazivo svoje vnucatko-sice bola dost prekvapena ale nakoniec mu to dovolila..ultrazvukom sa len potvrdilo ze moje babetko je v poriadku,len na nho dost zle vplyva stres ktori zazivam..mam ostat aspon tyzden-dva doma veela oddychovat a potom bude vseko dobre...
cestou od lekarky som to vsetko chcela oznamit v skole..teda povedat to asi najnormalnejsej osobe na nasje skole tj. zastupkyni ale akurat tam nebola tak to skusim este zajtra..
a vlastne ked sme prisli domov ocino si odo mna vypytal cislo na mojho priatela ze mu zavola a poprosi si cislo na jeho rodicov a povie im to on sam aby sa vsetko vyriesilo(to som zvedava co na to povedia oni :/..
teraz ma najjviac stve moja mamka:(to ze sa stale este hneva ale ju to snad prejde casom..
no hej mozno to svihnute je ale ja mam to stastie ze som nemusela utekat na potrat a to babo je vytuzene.pre niekoho je vsihnute ked tu bude 35 rocna ze uz bolo snad aj dobre mat dieta.ja som spokojna tak ako to je.mala bola planovana.na vysku am prijali no posunula som si to o rok vyhoveli mi.gymnazium som ukoncila s maturitou vydata a s jednotkami.vsetko sa da len treba chciet
Ahoj Dominika, ahoj vsetci, co ste tu pisali. Uf, tak som si precitala vsetkych 10 stran tejto temy, teraz, naraz. Teda poviem Vam, stara pravda 100 ludi, 100 chuti... 100 nazorov. Kazdy ma pravo vyjadrit sa. No nenasla som tu nikoho s vlastnou skusenostou.
Ja som mala dietatko v sedemnastich, chodila som na gymnazium a hravala volejbal. Nieco vam to pripomina? Ale kazdy mame svoj zivot a kadzdy je jedinecny. Chcela by som len Dominike povedat, cokolvek teraz citi, ci sa boji, je rozcarovana, sklamana, alebo mozno stastna ci nestastna, vsetko toto pominie. Zivot pojde dalej. Ako to bude pokracovat dalej, to nik nevie. Si tehotna, tesis sa na dietatko? Teraz sa urcite bojis, ale mna zaujima Tvoj vztah k tomu dietatku. Vies je jednoduche plakat, trapit sa nespat, nejest, to vie kazdy. Ale ty si jedinecne mlade dievca, mas svoj zivot vo svojich rukach, tak bojuj. Bojuj za svoje dieta, ak ho lubis, za svojho priatela, ak o neho stojis, takto sama ufnukana nedosiahnes nic, len Ti bude horsie. Zozen si literaturu o tehotenstve, o dietati, odporucam casopis Dieta nielen pre rodicov, poradnu dojcenia. Co vlastne chces, aby sme ta vsetci lutovali? Na 10 stranach diskusie si dostala dostatok ubezpeceni a povzbudivych reakcii. Prepac, ze som taka tvrda, ale mas tu situaciu, ktoru mozes riesit, napriklad tym, ze prestanes mysiet na seba a svoj strach a zacnes mysliet na babatko, konecne sa poriadne najedz a vyspi. Kludne povedz trenerovi, ze teraz nemozes hrat futbal, ked to uz vedia tvoji rodicia, nejaky trener ta nezabije, ze si tehotna, nie je dolezitejsi, ako tvoja mama. Kludne povedz rodicom "mrzi ma, ze som Vas sklamala", podla mna je to lepsie, ako sa hadat. Ked uz prve emocie opadnu,robte nieco, hadanim a nerozpravanim sa nic nezmozete, akurat si pokazite niekolko dni, ktore mozete stravit prijemnejsie.
Pisem to preto, ze ked som bola v 17 tehotna ja a povedala som to rodicom, reakcia bola podobna ako u Vas. Potom to preslo. Pre mna bolo moje dietatko najdolezitejsie, ja som ho uz vtedy chcela. Ked citam co pise Lenuliatko, zda sa mi to trochu svihnute, ale tiez som bola taka ako ona. Asi nam nieco v zivote chybalo, jej mozno surodenci a mne...neviem. Viem len tolko, ze moj syn ma dnes 25 rokov, nelutujem svoj zivot, hoci mohol byt iny, keby som neotehotnela v 17, ale mozno by nebol lepsi ani horsi.
Vsetkym, co maju radi happy and: Zivot nie je film. Gymnazium son nedokoncila ani individualne, skusala som aj chodit na denne studium, maleho som dala do jasli, v skole mi maximalne vychadzali v ustrety, ale nezvladla som to. Ani skolu nemam, ale som tu. Zivot ide dalej.
Dominika, bud si ista, aj Tvoj pojde. Vsetko zalezi na Tebe. Pre zaciatok, prestan sa bat buducnosti. Strach ta moze dokonale znicit, neboj sa.
S tou skolou, to nemal byt navod pre Teba. Vidis, to by si mohla skusit ako prve, povedat to v skole, ak tam mas daku dobru profesorku, ktorej doverujes, alebo to povedzte spolu s mamou, skolu by si mohla poriesit ako prvu, je pre Teba dolezitejsia, mozno viac ako priatelovi rodicia.
Dominika, prajem Ti vela stastia, nebudes to mat lahke, ale kazdy mame nejaky zivot a v nom moze byt clovek stastny, aj ked okolie si predstavuje, ze by si mala robit to alebo to, Ty vsak vies najlepsie, co je pre Teba dobre. Pa.
no trosku to asi bolo na rychlo yb som povedala nie?ked povedali ze sa stahuju.a neviem ci nahodou dominika nepisala ze aj kvoli tomu ze si nieco oni dvaja zacali a ona nie je taka bohacka ako on.
ja z duse nenavidim ludi ktori takto delia ostatnych:bohati a chudobny.ja mam svokru ktora nevie co do rozkose s peniazmi robit a robi mi len problemy.uplne jej preskocilo.proste niektori ludia su fakt ako keby na hlavu padnuti len rpeto ze maju peniaze.nech si ich strcia...
jejda samozrejme mnozne cislo ma byt s makkym i
a ste jeden nazor za ktory ma tu mozna nejaka mama aj ukrizuje :D
Nic v zlom ale mysim ze situacia nastala na zaklade tlaku rodicov priatelovej strany.. keby neboli taky akcny tak mladych by to ani nenapadlo tak skoro podla toho ako mlada pise...
celkom sranda ja tiez mam narodky 26.6. :)
13-teho má narod. moj brat :-)
catherin, mas uplnu pravdu, co sa tyka spravania sa mnohych rodicov. Chyba je v tom, ze mnohokrat si neuvedomuju moment, kedy sa ich dieta stava samostatnou a rozmyslajucou osobou. Casto trpia "zavadou", ze maju pravdu len oni a najradsej by riadili cely zivot svojho decka, pokial s nimi zije. Tu vetu "pokial zijes pod mojou strechou, budes robit, co ti ja kazem" z duse neznasam.
Je to strasne sebectvo od nich a lenivost, ba aj obmedzenost, ze su stredobodom oni a dieta je to, co riadia.
Tym samozrejme nemyslim rodicov Dominiky, ale toto pisem tak vseobecne o niektorych rodicoch, co sa takto spravaju.