ahojte mam 16v decembri budem mat 17..ani neviem kde zacat...
nasla som si priatela(v oktobri bude mat17),proste strasne sme sa mali radi chodili sme spolu polroka lenze on bol synacik bohatych rodicov ja chudobne dievca..jeho rodicia chodievali na tyzdnovky do BA lenze ked zistili ze ich synator ma vztah s chudobnym dievcatom prestahovali sa tam uplne...
par dni pred ich odchodom sme mali dost viac vasnivejsiu noc,proste vedeli sme ze sa nam to smyklo ale boli sme si isty tym ze naprvykrat sa nemoze nic stat..
kedze som mala stale nepravidelny menzes ako si ma to netrapilo ze neprichadza lenze vcera som sla ku gyn. a ostala som nacisto hotova:podla som nej tehotna v15tzydni:(cizer vychadza to tak ze som tehotna s mojim priatelom...lenze ako mu to povedaT? ako to povedat mojim/jeho rodicom??..bojim sa toho co bude dalej:(nemam sa s tym komu zdoverit..
ostala som tehotna.......
Mojaeni, prestan s tym, ak mas problem, ze si mala tazky porod, tak to vyventiluj niekde inde. Tehotna zena - kazda- nepotrebuje viest taketo debaty. Pri porode je najdolezitejsia psychicka pohoda, tak Lenuliatko zbytocne nestresuj. Kazdy porod je iny a aj to kazda zena inac preziva. Co sa jednej zda priserne, to ina oznaci za neprijemne.
Lenuliatko, pokoj, uz ste sa dohodli s manzelom, ci bude pri porode? Urcite bude, ako ta "poznam" z tohto fora.
Ale tak vseobecne vzato,nie je pri tom porode vo vode vyssie to riziko nejakej infekcie? ked si predstavim, ze ta zena tam lezi, prebieha tam cely porod, dietatko vyklzne primao do vody..Ako to vobec je?
hm, ale zase ono je aj dobre tie bolesti citit, aby si vedela kedy prichadza kontrakcia a kedy mas tlacit. Bez bolesti by si to nerozoznala.
Nemam skusenost s epiduralkou, ale tak asi je to len take jemne zmiernenie bolesti.
no ved nad epiduralkou neuvazujem ked budem rodit do vody.ale ak by som rodila normalne tak yb som si ju mozno dala.uvidime.ja sa bojim bolesti.
chcela by som to.je to menej bolestive aj pre dietatko prijemnejsie a menej stresujuce.zda sa mi to celkom dobry sposob porodu
a budes rodit do vody? Vraj je to menej bolestive.
Tak ja si myslim, ze ak mala zenska zly den, nemala si ho vybijat na ubolenej rodicke:o) alebo ak ma takyto pristup ku vsetkym, tak tam nema co robit.A to nevravim preto, ze by som bola nejak precitlivela, ale som nevedela, ze i bude zakazane co i len muknut. esteze som mohla vydavat zvuky pri samotnom tlaceni:o)
no tak to je hrozne!taky pristup.panecku.fuuuha tak to by som teda nechcela.aj ja som citala o vselijakych polohach...chcela som vsak rodit do vody..
ja som tiez nepozerala videa, videla som len jedn televizny porod, co raz vysielali tusim vo Vilomeninach, ale tak to bolo take esteticke.Strasne je dolezite, aby si tam mala personal ktory sa k rodicke sprava zodpovedne a s pristupom, pomaha ti, presne povedia aco a ako robit.
Moj lekar bol skvely, ale napr. sjednou porodnou asistentkou som nebola spokojna, v kuse ma gezovala, nedovoliala mi ani povedat slovo,a lebo sa pohnut.telo sa mi zvyjalo bolestami a ona aby ma ukludnila m a len ohriakovala, ze pani co to tu vystrajate, vy sa nemozte opret na lakte, vy si mozete len hlavu dvihnut..potom zaujimave, ze som tolkokrat citala, ze porod je lahsi napr. v sede alebo ked zena kvoci. A nakoniec som sa dozvedela, ze ona este nikdy nerodila, tak asi preto bola taka necitliva.
uvazujem nad epiduralkou.viem co vsetko prinasa len chcem vediet ci ste si ju niektora dala a ake to bolo?