ostala som tehotna.......

Príspevok v téme: ostala som tehotna.......
dominika_

ahojte mam 16v decembri budem mat 17..ani neviem kde zacat...
nasla som si priatela(v oktobri bude mat17),proste strasne sme sa mali radi chodili sme spolu polroka lenze on bol synacik bohatych rodicov ja chudobne dievca..jeho rodicia chodievali na tyzdnovky do BA lenze ked zistili ze ich synator ma vztah s chudobnym dievcatom prestahovali sa tam uplne...
par dni pred ich odchodom sme mali dost viac vasnivejsiu noc,proste vedeli sme ze sa nam to smyklo ale boli sme si isty tym ze naprvykrat sa nemoze nic stat..
kedze som mala stale nepravidelny menzes ako si ma to netrapilo ze neprichadza lenze vcera som sla ku gyn. a ostala som nacisto hotova:podla som nej tehotna v15tzydni:(cizer vychadza to tak ze som tehotna s mojim priatelom...lenze ako mu to povedaT? ako to povedat mojim/jeho rodicom??..bojim sa toho co bude dalej:(nemam sa s tym komu zdoverit..

mj003

a tiež ja som veľmi využila aj vložky do podprsenky, lebo mi strašne tieklo mlieko. Nohavičky kupuj radšej len čierne, alebo proste tmavšie, ak by si zašpinila. Odsávačku som mala Avent, a je super. Kojím ešte stále a musím aj niekedy poodsávať, lebo mám veľa. Mne pre malú stačili tiež len plienky a mastička na riťku, inak všetko oblečenie bolo nemocničné, ale vzala som sebou 2-3 látkové plienky, na odgrgnutie.

mojaeni

ja neviem ti poradit, co s tymi nohami, jedine, ze si ich vykladaj na stolicku, fotelu.Odsavacku som mala aj ja kupenu, aj sa mi sikla, inak tie nasadky na prsniky su tiez dobre pre zaciatok, hoci je to niekedy take nemotorne. Ale ja som ich pouzivala, lebo ked som si prvy krat prilozila k malu k prsniku a ona sa zahryzla tymi dasienkami, tak ma oblial studeny pot, skoro som hodila som na postel a trielila som na zachod, lebo som sa skoro pos...:o)

lenuliatko

minulu stredu som bola na prehliadke a mala bola v poriadku aj ja.este som nemala opuchnute nohy.a o mam akoze robit aby mi odpuchli??
vacsinu veci mam kupenych okrem odsavacky akurat sa s dd otom bavime a nejaku nocnu koseli si musim kupit a nohavicky

mojaeni

hm, moze byt, alebo mozno mas v tele zadrzanej viac vody. no tie vysoke opatky su sice pekne, ale v tehotenstve priam nezdrave, takze radsej to este vydrz a potom uz mozes nosit aj steklicky.som si citala na inej temy, ze co si mas pobalit do porodnice. Teda tie kosele si kup na gombicky, aby sa ti dali v poho vyberat prsniky, ked budes malu skusat kojit. A ja som vela veciciek u malej nevyuzila, lebo bola stale v tej nemocnicnej kosielocke brusko a nozky mala len zavinute v plienke. Ale pr istotu si vezmi 2 kosielky, nejay svetrik, ciapocku, aby jej nebolo chladno na hlavicku. Dudlik keby daco a vela vloziek a plienky stacia pampersky. A keby ti nieco aj chybalo, to ti manzel casom prinesie.

mj003

ahojky lenuliatko. Čítam že ti opúchajú nôžky, no pamatám si na tie moje "nožiská", asi posledný mesiac pred porodom. Opuchli mi už asi po dvoch hodinách, odkedy som vstala z postele. Na štátnice som sa učila poležiačky. A posledné dva týždne som už ráno vstávala s opuchnutými nohami. Pribrala som posledný mesiac 5 kíl, ale to bolo očivedne z tej zadržanej vody v tele. Po porode som hneď bola ľahšia o 12 kg. Kúpila som si za ten mesiac 3 nové sandále (bol jún) a na promócie som aj tak nešla lebo som ráno zistila, že sa do nich nevtrepem. Manželove sandále mi tiež boli malé, tak som sa na promocie vykašlala a celý deň som doma prerevala :-( Tiež mi trošku stúpol tlak. Držím pršteky, aby si to dobre zvládala. To posledné obdobie je to už veru na "rozpadnutie"

lenuliatko

raz mi uz takto nohy opuchali ale potom to rpestalo.tlak mam vraj v poriadku.neviem.ale to len asi posledne tri dni snad to prejde...ale v pohode.mozno to bude aj tym ze nedavno sme boli na jednej veceri a mala som vysoke topanky.no nie uuuplne vysoke ale proste vyssie take sandalky.no chcela som vyzerat eno nuno-vecerne saty topanocky a dopadla som takto.no co uz.nechodim casto v takych topankach odkedy som tehotna.

mojaeni

a tlak mas v poriadku, ked ti opuchaju nohy? toto som ja nemala,ale neprijemne bolo, ked ma uz tak asi 2mesiace pred palila zaha,a v jednom kuse.