ahojte mam 16v decembri budem mat 17..ani neviem kde zacat...
nasla som si priatela(v oktobri bude mat17),proste strasne sme sa mali radi chodili sme spolu polroka lenze on bol synacik bohatych rodicov ja chudobne dievca..jeho rodicia chodievali na tyzdnovky do BA lenze ked zistili ze ich synator ma vztah s chudobnym dievcatom prestahovali sa tam uplne...
par dni pred ich odchodom sme mali dost viac vasnivejsiu noc,proste vedeli sme ze sa nam to smyklo ale boli sme si isty tym ze naprvykrat sa nemoze nic stat..
kedze som mala stale nepravidelny menzes ako si ma to netrapilo ze neprichadza lenze vcera som sla ku gyn. a ostala som nacisto hotova:podla som nej tehotna v15tzydni:(cizer vychadza to tak ze som tehotna s mojim priatelom...lenze ako mu to povedaT? ako to povedat mojim/jeho rodicom??..bojim sa toho co bude dalej:(nemam sa s tym komu zdoverit..
ostala som tehotna.......
v topolcanoch.jednoznacne tam..neviem ci este niekde inde sa da.ale tam je personal uplne suprovy.izby su tam tak ze ste dve na izbe s babatkami s vlastnou kupelnou vanickou prebalovacim kutom.pohodlicko.niezeby som bola rasista ale velmi am netaha predstava ze by som lezala na izbe s 5 cigankami ktore len kricia stale a su neprijemne.
a ako je to s moznostou rodit do vody v tom ktorom meste? asi to este nefunguje vsade..
ak chce zena rodidi do vody nesmie do byt predcasny porod.to viem teda urcite
lenuliatko, dakujem za informacie. Mozno sa mi to tiez este niekedy sikne:o)
zuzanka:ja som spomenula vlastnu skusenost sa tiez som povedala, ze u kazdej zeny je to individualne, predsa lenuliatko moze porod zvladnut lavou zadnou. Ale ak som ta tak velmi poburila, tak sa ti ospravedlnujem. A na ten porod do vody sa pytam cisto zo zvedavosti.
Priebeh pôrodu do vody: rodička rozhodne sama, či a kedy vojde do vane. Môže tak urobiť už od začiatku pôrodných bolestí, alebo až v druhej pôrodnej fáze, keď nastane potreba tlačiť. Tóny srdiečka dieťaťa sa dajú preverovať aj vo vode. Ak je to príjemné obom partnerom, do vody môže vojsť aj otec dieťaťa. Po pôrode môžu rodičia a dieťa ostať sedieť vo vode a v pokoji sa zoznámiť. Až po oddelení placenty je čas vyjsť z vody.Názory proti pôrodu do vody: Nebezpečenstvo utopenia nehrozí, pretože ochranný dýchací reflex dieťaťa zabráni vniknutiu vody do pľúc. Tento prirodzený reflex spôsobí zatvorenie priedušnice dieťaťa, kým je ono obklopené vodou. Novorodeniatko vdýchne až vtedy, keď pokožka jeho tváričky príde do kontaktu so vzduchom. A takisto dieťa neostáva pod vodou dlho, ale iba niekoľko sekúnd, pred tým, než ho pôrodná asistentka položí na brucho matky.
Pre novorodeniatko neexistuje žiadne riziko infekcie. Voda vo vani zmiešaná s plodovou vodou a krvou obsahuje iba látky vlastné telu matky, na ktoré je dieťa zvyknuté po celých deväť mesiacov.
tak uz poom asi vies ze moj manzel je trafeny :D ale v dobrom slova zmysle.chce tam byt jednu dobu mal aj taku ze si to chce natocit ale hodila som nanho vyraz nastvanej tehotnej zeny a uz bolo po kamerovani.on ma take sialene napady.
ale v kazdom pripade tam chce byt aby som nebola sama a aby som vraj vedela ze ma naozaj lubi. :) takze sa tesim ze hned nezutekal.
lenuliatko, ak si ešte nerodila, je normálne, že vieš o tom velky prd. Totižto každý pôrod je individuálny. A odkial si?