ostala som tehotna.......

Príspevok v téme: ostala som tehotna.......
dominika_

ahojte mam 16v decembri budem mat 17..ani neviem kde zacat...
nasla som si priatela(v oktobri bude mat17),proste strasne sme sa mali radi chodili sme spolu polroka lenze on bol synacik bohatych rodicov ja chudobne dievca..jeho rodicia chodievali na tyzdnovky do BA lenze ked zistili ze ich synator ma vztah s chudobnym dievcatom prestahovali sa tam uplne...
par dni pred ich odchodom sme mali dost viac vasnivejsiu noc,proste vedeli sme ze sa nam to smyklo ale boli sme si isty tym ze naprvykrat sa nemoze nic stat..
kedze som mala stale nepravidelny menzes ako si ma to netrapilo ze neprichadza lenze vcera som sla ku gyn. a ostala som nacisto hotova:podla som nej tehotna v15tzydni:(cizer vychadza to tak ze som tehotna s mojim priatelom...lenze ako mu to povedaT? ako to povedat mojim/jeho rodicom??..bojim sa toho co bude dalej:(nemam sa s tym komu zdoverit..

lenuliatko

ja mam tiez haldu knih a priruciek ale viem ze mozem mat toho hocikolko nacitaneho v skutocnosti v tej chvili nato mozno zabudnem alebo budem musiet robit nieco ine ak sa nieco skomplikuje alebo tak.
to sa len smejem stale vravim manzelovi ze nemam ani sajnu ako porodim.a ako to je s epiduralkou?kedy sa dava alebo tak?

ele

Ahojte, ja by som tiez mala rodit okolo 22.4.09, velmi sa toho obavam. Ked som pozerala tie videa, riadne ma to vystrasilo. Je to fakt take hrozne-bolestive, alebo sa neoplati na to mysliet....

mojaeni

inak ja neviem ako vy, ale dost som si o tom citala a j o tych fazach dychania pocas porodnej doby, kedy dychat zhlboka a pokojne, kedy rychlo, ale priamo v akcii som si ani neuvedomila co amm ako robit, az ked ma an to upzornila sestra.

mojaeni

mj003: mas zatial jedno dietatko?Tak to je fajn, ze si sa velmi nenatrapila pri porode.
Mne plodova voda odtiekla tesne pred narodenim malej, asi tak 20min . pred.A potom s a uz len tlacilo:o)
No, teraz ma znova postupne chyta tuzba po druhom dietatku prejst si tym obdobim poporodneho hojenia sa:o)

mj003

ja som tiež veľa čítala o dojčení, ale teoria je teoria a prax sa musíš naučiť. Ak sú v tej nemocnici kde budeš rodiť dobré sestričky, určite ti pomôžu a poradia.Mne dokonca jedna odstrekávala mlieko ručne, lebo s odsávačkou mi to nešlo a rukou ma to strašne bolelo, tak som ju poprosila, nech mi to urobí ona, lebo ja som hneď pri malinkej bolesti prestala. Tiež som presne vedela, ako má dcérka vziať prsník do pusy aby to nebolelo, ano, dojčenie nemá bolieť inak to robíš nesprávne. Ale prvé 2 týždne, kým si bradavky nezvykli to bolelo a dosť. Vravela som si, že radšej pojdem ešte raz rodiť, jak také bolestivé kojenie. Teraz si to vychutnávam ako nikdy.(mojaeni, tak ja tiež patrím do tej "tvojej" skupinky UH, UH, dcerka sa narodila na tretie zatlačenie a od odtečenia plodovej vody to bolo presne o 3 hod. a 42 min :D)

lenuliatko

mam kamosku ktora prave porodila ta mi urcite pomoze.uz sme s aotom aj bavili davala mi nejake rady a slubila ze ak budem mat s kojenim nejake problemy ze mi pomoze.ze budeme kojit naraz :D

zuzanka65

Lenuliatko, daj si do googla -technika dojcenia-, postuduj, dojcenie by nemalo boliet, trhlinky na bradavkach, ktore vznikaju pri dojceni a su velmi bolestive, vznikaju nespravnou technikou. Mozes sa tomu vyhnut.
Ziadna mamicka si nepraje prezivat este aj po porode bolest, niekedy si to ani neuvedomi, ze nieco nerobi dobre. Ide o to, ze babatko musi okrem bradavky zachytit do ustociek aj cast dvorca, potom by trhlinky nemali vzniknut. Je to tazke, ked je prsnik naliaty, preto je dobe byt na to pripravena a vzdy pred dojcenim si trochu mliecka odstriekat a ak babatko nechce spravne chytit dvorec, jednoducho mu s tym pomoct.
Mas este cas tak si to pozri. Ja som ti to napisala tak, ako som sa to naucila ja a to je uz viac ako sedem rokov. Dojcila som rok. Je to pre dietatko to najlepsie, co mu mozes okrem lasky dat.
Ak by si mala pochybnosti, ci budes moct vobec dojcit, citala som, ze kazda zena vraj moze, az na vynimky a to ze moja mama nedojcila, mame to v rodine, vraj nie je pravda. Nie kazdej sa to podari, ale ak ti ma kto poradit a podporit ta, je tu velka sanca. Drzte sa aj s malickou.