ahojte mam 16v decembri budem mat 17..ani neviem kde zacat...
nasla som si priatela(v oktobri bude mat17),proste strasne sme sa mali radi chodili sme spolu polroka lenze on bol synacik bohatych rodicov ja chudobne dievca..jeho rodicia chodievali na tyzdnovky do BA lenze ked zistili ze ich synator ma vztah s chudobnym dievcatom prestahovali sa tam uplne...
par dni pred ich odchodom sme mali dost viac vasnivejsiu noc,proste vedeli sme ze sa nam to smyklo ale boli sme si isty tym ze naprvykrat sa nemoze nic stat..
kedze som mala stale nepravidelny menzes ako si ma to netrapilo ze neprichadza lenze vcera som sla ku gyn. a ostala som nacisto hotova:podla som nej tehotna v15tzydni:(cizer vychadza to tak ze som tehotna s mojim priatelom...lenze ako mu to povedaT? ako to povedat mojim/jeho rodicom??..bojim sa toho co bude dalej:(nemam sa s tym komu zdoverit..
ostala som tehotna.......
neboj sa uz dopredu.Ja som mala dost tazky porod, vyvolany a o to bolestivejsi, ty kokso, ale preziala som to a aj teraz mam este zimomriavky, ked si spomeniem:o) a potom ti dam doviezli jednu, co urobila tri krat "UH, UH" a bolo po porode...je to strasne indivindi, ale z osobnej skusenosti by som uz a vyvolavacku nesla.
ja mam taky prah bolesti ze ked mi idu vrtat zub hned si davam injekciu.neznesiem ani ten zvuk tisicotackovej vrtacky.ved je to hrozne.ja som velmi citliva.ale je pravda ze co sa tyka menstruacnych bolesti tei som mala hrozneôtak zvladnem to urcite.ale cim je to blizsie musim vam prvadu povedat ze niekedy chytam paniku.a je mi do placu.no bojim sa.a poriadne.
a nemusi to az tak boliet, neboj. Kazda amme iny prah bolesti:o)
tak dobru chut, ahoj.
phanecku to je fakt az take bolestive????moje nervy.ale ved nejako to zvladneme uz.som zvedava.este sa nechcem tym teraz strasit...este mam mesiac aj nejaky ten tyzden a pol alebo dva.verim ze mala sa bude tlacit vonku skor ako 5.decembra...idem ja baby lebo musim ist nieco uvarit a uz sa chystam na ciinu.
jezis, 15 mesiacov, to bude tvoje ako janosiik:o) No ja neviem, pred porodom som bola presvedcena, ze kojit budem, aj ked v nasej rodine a to tahalo , ze ani mamina nas vela nedojcila. Ale prave v tomto obdobi pred porodoma po, nam tazlo ochorel ocino, bolo to velmi tazke, a psychika myslim urobila tiez svoje.
mojaeni, tak to mi je ľúto, ja som šťastná že dcerku 15 mesiacov kojím a ke)d mám obdobie, že strácam mlieko, tak som z toho zúfalá. Lenuliatko, odporúčam ti teda, aby si prežila tie prvotné bolesti pri kojení a nevzdávala sa a radšej to rob na holý prsník.
je to presne ako vravíš mojaeni, že potom sa ľahko unaví a zaspinká. a vypije málo mliečka, tak sa potom stráca
mj003: ale houby, to som si aj tak chcela prilepsit popri tych vsetky bolestaich z porodu a hojenia sa, vsak vies, ake to bolo. mala mi psnik neodmietala, ale presne ako pises, narobila sa aako kon, chudatko moje a vzdy vycuckala trosku a potom zaspala ako drievko, Prsniky sa mi plnili, tak som odststrekovala, co som mohla, ale vzdy som juznova a znova prikladala. Lenze kojenie a odsterkovanie sli rychlo dole vodou, jednoducho mi ubudalo mlieko z tyzdna na tyzden, takze som vsehovsudy kojila dva mesiace:o( skoda, velmi som chcela a snazila som sa.
s nohami veľmi neporiešiš, len vykladaj, aj tak to nie je až taký účinok. Menej som potom ten posl. mesiac pila, asi len 2,5 litra. Násadky na prsníky som tiež mala, ale nevyužila som, prvé 2 týždne to kojenie bolelo jak šľak, popraskali mi do krvi. Ale prešlo to. Veľa názorov som počula, že ak má žena násadku, bábo sa až tak "netrápi" pri kojení, lebo vynakladá málo sily na cuckanie a potom už prsník odmieta bez násadky, lebo musí ťahať silnejšie. Veľa rozumu majú odmalička tie detičky,nie? Ale ty mojaeni si zrejme potom úspešne kojila aj bez násadky,či nie? Neviem, každé bábo je iné.