Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?
Hyperventilacna tetania?
akurat som dnes prisla z
jaeny, ja som tam nehladala, lebo som nevedela, ze taka tetania existuje. akoze sa vola? napis to aj tu, prosim ta, uz som zabudla, co ta skratka M znamena.Pojdem to skusit pohladat...manicka alebo aka tetanie?
jaeny, som tu.
a neskusala si hladat v google?
kvetka,magne B6 je dobry prave na tetaniu.a dychanie do sacka pri zachvate.to robi moja kamaratka co ju ma tiez.tak vyskusaj
carnis,mne sa to stane tak raz za 1-2 roky.myslim ten zachvat. magnezium si obcas davam,1-2 tabletky. ale casto mam obdobie,ze ho nejem. tu stravu mas pravdu,dari sa mi to len cez leto,ale vtedy mavam castejsie tie zachvaty..v lete. magn.mam obycajne tabl.nie sumive ani injekcie. a dycham do dlani,alebo som to tu pisala,ze zatnem dlane s nadychom,a vydychnem a dlane uvolnim. to mi naposledy pomahalo. a este telefonovanie,kedy mam pozornost obratenu na niekoho...nefunguje,ze pozeram von oknom a snazim sa na nieco sustredit.
k lekarom zatial nejdem...mam dost vysetreni pred sebou,ale tykaju sa niecoho ineho,preto uz mam vyse hlavy vysetrenia.
vdaka za radu!
A ešte nechápem ako ti k takejto diagnóze mohol nepovedať nič viac iba názov.To je divné.Musel ti vysvetliť príznaky a ako si pomôcť, keď sa to bude opakovať...Preto by som išla aj k inému lekárovi.
Kvetka, magnezium je fajn na obeh,neviem, či ti to pichajú, alebo si dávaš šumivé tablety?Tie by sa mali užívať maximálne dve denne, aby si nebola veľmi unavená.V malom množstve pomáhajú,ak sa to preženie, majú presne opačný efekt.Nemôže to byť aj stravou?Vieš, pozri, čo všetci jeme...Keby si si spestrila jedálny lístok, veľa zeleniny(brokolice, špenát v surovom stave),len toto je v spôsobe života.Nezmení sa to za deň.A pobehaj viac lekárov, nedaj iba na jeden názor.