Hyperventilacna tetania?

Príspevok v téme: Hyperventilacna tetania?
Kvetka

Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?

samko r.

Dievky, s magnéziom musíte brať aj vápnik a to v pomere 1 diel Ms: 2 diely CA. Inak si ho magnézium odoberie z kostí, zubov atď.

anddrea

ahojte všetci,trpím takisto ochorenim tetanie trpne mi tvár,mám krče do ruk a do nôh,slabosti celého tela aj stavy na odpadnutie.vtedy ma vôbec nič nebaví.Načas pomôžu magneziove a hoteminove injekcie,

sonus

ahojcek.ja mam problemy uz asi pät rokov,nik mi nevedel povedat o mi je,nadarmo som vravela,ze ma obleje prudka horucava,je mi na zvracanie,pocity dusenia,busenie srdca...nie a nie zacat opät dychat...najprv to bolo,nepracuju vam pluca,potom gastritida....teraz uz aj ked idem niekde von do nejakeho podniku,musim otial odist bo nevladzem dychat,som velmi skkoro unavena,o ceste do skoly radsej ani nevrvim-je nekonecne dlha a ja mam pocit ze umriem...zaver?hyperventilacna tetania,po 5 rokoch...mam strach

peter007

Ja mam tie iste problemy v autose.. Cely strpnem, citim ako sa my kokza ako keby nejak natahovala.. A taka divna slabost od oci my ide... Proste hnusne!! Uz sa my stale , ze som za cesty do skoly musel vystupit wonku z autobusu!

lakota

Ahojte,priatel aj moja sestra maju priznaky tetanie.Do teraz som nevedela o co ide a chcem vam vsetkym podakovat za info.Je smutne,ze je viac lekarov, ktori o tom nemaju ani paru.Viete mi niekto poradit dobreho neurologa v BA?Zijeme v Irsku a tu nam lekar odporucil paralen alebo acylpirin proti bolesti, kedze z beznych testov nic nezistili!!Dakujem vopred a vsetkym drzim palce.

kvetka

prosim vas,ako je to s HT a letom v lietadle? moze sa mi tam prejavit? ja ju mavam iba v buse alebo aute. vo vlaku nie. mozem nieco ocakavat?
ako sa pripravit? len zvysenymi davkami magnezia?

domca

mala som take iste priznaky ako teraz na vysetreni mi dal tlakomer a nechal 10 min.potom som mala z hlboka dychat a zacala mi trpnut ruka taze vraj mam HTale problemy pri tom zachvate nemam takze asi tak

kvetka

magnézia,vápnika,zinku a vitamínu D, tak t omoze byt. ja mam casto nizku hodnotu magnezia, aj ho uzivam, vapnik by som tipla tiez,hoci testy dobre,a zinok...toho mam malo. napisem, ked bude viac casu.
domca,
neurovegetatinvna dystonia, to je co? najskor ti diagnostikovali toto a dnes HT? to moze mat aj taku naslednost,ze to zacne tou neurovegatat.dys. a prejde do HT? aky je rozdiel? ako sa ta prvaprejavuje?
zaujima ma neurovegetatívny system, ako pracuje, o com to vlastne je a podobne. nemate blizsie info?

domca

AKURAT SOM TERAZ PRISLA Z EMG testou a mam hyperventilacnu tetaniu pred 2mi rokmi to bola neurovegetatinvna dystonia ked pride na to ja vobec nemam problemy z dychanim a dtitnu zlazu mam v poriadku a nie je to panicka porucha ako to kazdy pise tetaniu ma 30%zien a to mi povedal lekar vacsinou je to zo stresou alebo namahy aale nie zo strachu ani ziadnej panickej poruchy chodim na zdravotnu ucili sme sa otom!inac ma zaujim abrali mi krv na kalcium a mam ho v poriadku takze nezalezi to len od vapnika ale aj magnezia...chcem sa opytat je to dozivotne ochorenie??????