Hyperventilacna tetania?

Príspevok v téme: Hyperventilacna tetania?
Kvetka

Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?

kvetka

carins, uz som riesila aj to,ci to nebude pp, ale vraj nie je. lebo ja memam na druhy strach z rovnakej situacie, a busu alebo auta.mozem do neho bez problemov sadnut a cestujem aj 2000km! a pp je typicka prave tym,ze mas strach zo situacii,v ktorych si zachvat prezila. alebo z miest, atd. ja nie. zvycajne hned druhy den cestujem od rana aj do vecera a je to ok. mam nizku hladinu magnezia, co je pri HT typicke. tak jem magnezium.

carins

Milá Kvetka, neboj sa žiadnej tetánie ani ničoho podobného, problémy, ktoré opisuješ nie sú ničím iným ako prejavmi panickej úzkostnej poruchy.Prejavuje sa to presne ako píšeš a vyvolávaš si to vlastne sama ,aj keď podvedome.Vyhýbaj sa situáciám, ktoré tieto pocity navodzujú.Ak ti to neprejde, kľudne zbehni za nejakým dobrým psychiatrom a nechaj si nasadiť antidepresívum.Určite ti to pomôže.Prežívala som toto isté a nebolo to iba v dopravných prostriedkoch, ale nemohla som do obchodu, kina ,divadla, proste nikam, kde boli húfy ľudí.Po liečbe je to ok, aj keď do veľkých supermarketov sa nehrniem.Potrebuješ mať pocit, že môžeš z prostredia, v ktorom ti je "na zomretie" odísť akonáhle ti tento stav začne.Na prekonanie tohoto bez liekov treba veľkú trpezlivosť, ale lieky to naozaj urýchlia.Podľa mňa čím skôr si ich nasadíš a preliečiš to, tým kratšie ich budeš musieť užívať a nebudeš sa trápiť, ale budeš žiť kvalitný život.Prešla som testami na tetániu, epilepsiu, CT hlavy, proste všetko.BOla to "LEN" hlúpa úzkosť, ktorá je ale veľmi veľmi otravná. Držím ti palce.

kvetka

vies, mne ked to odznelo,tak mi bolo super, ako keby sa vôbec nic nestalo. vazne som necitila vôbec nic, ani hlavu. ale ja si myslim-co dedukujem aj z prispevkov ostatnych-ze u kazdeho to môze byt v niecom ine. takze je mozne,ze to mas aj z tetanie. mozno,keby este niekto napisal,co to preziva. ale mne po vystupeni z auta/busa a predychani je tak dobre,akoby mi zle vôbec nebolo.

django

no, aj mne byvalo celkovo zle, teda aj hlava, zaludok, cele telo, pocit na zomretie. ale ked to po niekolkych dnoch odoznelo, ostali tlaky v hlave, to vsak moze mat inu pricinu, mozno to prislo spolu.

kvetka

ja mam obcas bolesti hlavy, ale ja to mam od krcnej chrbtice...myslim. aj mama mavala casto migreny. ale obcas sa mi zahmli pred ocami..to je myslim znovu od nizkeho tlaku. ja mam prejavy len take,co pisem hore. pri nich ma neboli nejako zvlast hlava....je mi celkovo zle. na celom tele, zaludok, hlava ale inak, ako ked mam len bolest hlavy. vtedy je to kompletna bolest a pocit na odpadnutie a zomretie.
nepomohla som ti moc?

django

ahojte. chcel by som sa opytat vsetkych, co maju tetaniu, ci maju aj bolesti hlavy a ci sa im toci v hlave. mam tiez tetaniu, zacalo sa to prejavovat uzkostou, zvieranim hrudnika, teplom po tele, dychacimi tazkostami. ale vzapati som zacal pocitovat tlak v hlave a nestabilitu. trva to dodnes.

barunka

ahojte všetci.S podobnými problémami, príznakmi sa stretávame na stránke ,,úzkosť´´.Takže skúste tam nájsť možno v starších príspevkoch rady ľudí,ktorí s tým úspešne bojujú a majú už vyskúšané lieky,metódy a hlavne sme si navzájom oporou.Najlepšie sa vieme pochopiť, zdravý človek to nepochopí.tak zavítajte medzi nás.majte sa.

samko

Skús piť čaj z ľubovníka bodkovaného a môžeš ho miešať s čajom z rebríčka obyčajného 1 ku 1 a to 2x denne. Obsahuje utišujúcu látku, ktorá lieči stavy úzkosti, panickej poruchy a strachu. Xanax je návykový. Mg a Ca spolu s B-kompexom. Najvýkonnejší vitamím B je v Pangamine, ale priberá sa od neho. Toto bude vnútorný zápal. Doktor lieči len príznaky a nie chorobu. Týmto čo ti píšem sa preliečiš.

kvetka

bindo,zda sa,ze sa to lieci presne tak, magneziom a inymi mineralmi, pri zachvate dychat do sacku ale odviest pozornost na nieco...ja telefonujem,lebo sa mi to stava iba v buse or aute. a precitaj si,co som dole pisala o zatinani dlani.pomahalo mi to.

bindo

Mam rovnake stavy uz asi treti tyzden. Lekar mi diagnostikoval tetaniu. U mna je zvlastne to ze tie krce prichadzaju dost zaso a iba na pravej strane tela. Ked dostanem krc tak ho mam aj v ruke v nohe a na pravej polovici tvare. Stale mi nepovedali ako sa to lieci. Zatial beriem vitaminy hlavne calcium a magnesium.