Hyperventilacna tetania?

Príspevok v téme: Hyperventilacna tetania?
Kvetka

Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?

domca

dk ako dolne koncatiny neviem teraz ma pozerala a mam zvysene reflexi...ta ja neviem v pondelok idem na eeg tak sa uvidi ze co!mam krivu chrbticu a nic take zvlastne mi nezistila zatial

kvetka

DK to je ako Dolny Kubin :)))
su to dolne koncatiny alebo co??? co je to hyperreflexia. ma to nieco so syndromom nepokojnych noh? asi nie.ak chces, vysvetli mi to, aj ako sa to prejavuje.

domca

mam vraj hyperreflexiu na DK a pp som si robila uz test aj u psychologa som bola nic mi nepovedal,a xanax mam uzivat len pri zachvate inac beriem magne b6 a calcium sumive tablety a poslala ma na endokrinologiu a mam poruchu stavby krcnej chrbtice

kvetka

ja neuzivam nic,len to magnezium. hlava ma bolieva,casto jedna cast,ale zacina to krcnou chrbticou. mozno je to tym,ze som sa pred rokmi naucila "vypraskavat" tuto cast-krcnu chrbticu-a robim to stale :(( dovtedy som problem nemala...a je to ako zavislost, len si na to spomeniem a uz to musim urobit.
xanax spominaju na teme "uzkost", suvisi to tiez so psychikou, tak konkretne s PP alebo fobiami. kukni sa tam, domca.

giv

aj ja mavam tetaniu. chcem sa opytat, kedy je bolest hlavy priznak tetanie? ako to rozoznam, ci nejde o migrenu alebo o bolest z chrbtice ale o bolest z tetanie?

domca

aj mne zas predpisala magne b6 bez vysvetlenia a poriadneho vysetrenia tak isto sa mi to vratilo po 2 rokoch aj kalcium sumive tablety mam uzivat taze asi tak ale mam strasne bolesti hlavy ..ale aj tak idem radsej na endokrynologiu niekedy mam pocit ze sa mi zovíera cely krk a ja nemozem dychat

kvetka

cudne,ze pises B1 ked ma v nazve magne B6. ja ale beriem ciste magnezium. kolko stoji to magne B6? da sa kupit normalne aj bez predpisu?