Hyperventilacna tetania?

Príspevok v téme: Hyperventilacna tetania?
Kvetka

Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?

kvetka

kazdy pise o magne B6. nikdy som to ani nevidela,stale sa zabudam opytat na to v lekarni. kupujem si iba obycajne magnezium, a ani to neviem,ci sa ma brat s kalciom. moja lekarka mi tvdi,ze hoci sa to stale hovori,vraj sa dokaze vstrebat do tela aj samotne.

kvetka

ja mam nedostatok magnezia v tele. vzdy pri testoch mam v krvi spodnu hranicu alebo pod hranicou.beriem ho nepravidelne, mozno sa mi prejavi tetanicky stav prave vtedy, ked mi jeho hladina klesne,co sa stava prave pri stresoch, vycerpani a unave. to je moja domnienka,asi si budem magn.nosit vsade,kde odcestujem na dlhsie. alebo si kupim discmen,ethel :))

kvetka

ja som sa snazila sustredit na krasnu prirodu,predstavovala som si,ze uz ide jar,ale nepomohlo to.najlepsie mi pomaha odvadzanie sustredenosti telefonovanim, brunca :)

ethel

Kvetka,myslela som žuvačku.Presne aj mne pomôže,keď hneď niekomu zavolám.Mne povedal neurologička,že to robí strach ,vypetie,únava...a začala som počúvať rádio na sluchátkach(cez mobil).To mi robí veeelmi dobre.

kvetka

ethel, diky. prave dnes sa mi to stalo po 2,5 rokoch. isla som domov z dovolenky-navstevy priatelov. v buse mi zacalo byt zle. prislo to nahle,v priebehu sekundy...citila som,ze to nie je obycajne zle od zaludka.zacala som si necitit ruky. uz som vedela ktora bije a to som mala pred sebou este 2,5hod.cesty!!! sacok som nemala,tak som sa zhlboka nadychla,zatala päste celou silou a zadrzala dych co najdlhsie. potom som vydychla a uvolnila päste. tak som to opakovala zo pät-osemkrat a preslo.(naucila ma to kamaratka,tiez ma HV T) viac som nemohla,mam dlhe nechty a zarezavala som si do dlani :)) bolelo to. Ale zaroven prestalo byt zle. Opakovalo sa to tak 5krat v priebehu cesty. Ale bolo to ok,ovela lepsie ako ked mi strpnu ruky, sanka a vykruca mi prsty do stran...ked som skoro mrtva. Volala som aj s kamaratkou,bolo to dobre,pocas telefonatu som sa citila dobre. Potom som chcela obtazovat aj inych priatelov,ale zial,nik nebol prave volny,tak som si to tak odbolela na dlaniach. Aj ten sposob mi pomohol.myslela som,ze uz mam pokoj... a toto! Bola som nevyspata.tak sa mi to stalo aj naposledy pred rokmi,tiez som bola vycerpana z nevyspatia.mozno to suvisi.a este vela prezitych dojmov. Dakujem za radu s cukrikom. Vyskusam : ))