Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?
Hyperventilacna tetania?
Čaute, ja to tu čítam ako blázon, lebo ja mám diagnostikovanú panickú poruchu, ale tá tetánia na mňa veľmi dobre sedí. Beriem Cipralex raz denne, tie príznaky výrazne ustúpili, ALE STÁLE SOM BRUTÁLNE UNAVENÁ, je to hrozné. MagneB6 som nikdy nebrala, myslíte, žeby som si to mala kúpiť a brať? Žeby to pomohlo na tú únavu? Lebo nepomáha nič, som z toho nešťastná
Dik samko r. na zaludok mi dali Helicit 2,nasadili dietu a odvtedy sa stravujem zdravo.Cerealie s mliekom jahodami, bananom, alebo polistiren(ryzove chleby) so syrom a zeleninou, ryby, ryzu, salaty a zemiaky. Vyprazane a mastne som uz nevidela ani nepamatam a o klobaske ani nehovoriac, bee. Takze nechapem, pokial je to zo zaludka, ci sa mi vratil zapal ci co. A presla som takymi vysetreniami, ze az. Od kolonoskopie (vysetrenie zaludka cez konecnik) po gastro, neuro, gyndu,moc,krv,pluca,usne,ocne,EKG proste komplet. Tak ja nechapem co mi moze byt.Od nemocnice som uz 2 mesiace nezamestnana, vyvalujem sa na gauci a pomaly si kreslim a maujem.Takze ja som z toho v prdely o co ide s mojim telom.babo rad:)
Misiak, písal som Ti to aj v inej téme, ale aby Ti to neušlo, tak ešte raz. Misiak, Ty hovoríš, že nič Ti nenašli až na gastritídu? Ty hovoríš gastritíde nič? Pupáčik, práve od tej gastritídy máš tie pocity strachu, búšenie srdca, zmeny tlaku. Vieš, žalúdok je druhé nervové centrum hneď po mozgu. Tam sú pocity. Ako je to možné, že Ti nedali na žalúdok lieky?! To si bola o normálneho lekára, alebo u nejakého "klobásového" lekára? Daj sa riadne vyšetriť, lebo so žalúdkom nie sú žarty. Z čajov na zápal sliznice žalúdka Ti môžem odporučiť Slez nebadaný, Ibištek lekársky-proskurník, Pľúcnik lekársky, niekomu pomôže aj Repík, alebo Harmanček. Posledné dva Ti môžu vyvolávať žalúdočnú kyselinu a žáhu, preto si to musíš odsledovať. Zatiaľ papá.
Ahoj prosim poradte mi. Pred dvoma mesiacmi som lezala 2 tyzdne v nemocnici. Mala som hnacky, bolesti zaludka, brucha, podbruska, hlavy,divne mrazenie z temena hlavy do mozgu pocity na odpadnutie, zimnice, busenie srdca, navaly tepla, dezorientacia, tazoba na hrudi, pocit ze zomriem. Nenasli mi nic az na gastritydu(zapal zaludka) a mensiu aritmiu srdca. Diagnostikovali my hyperventylacnu tetaniu a neurovegetativnu dystoniu. Som naspat v Anglicku a vcera som mala v autobuse taky zachvat, ze som mala pocit ze udrela moja posledna hodina. Nedali mi ziadne lieky ani serotin,proste nic. Papierovy sacok a dychaj.lenze ten nezabera. Co mam s tym robit.Ja viem ze je to ta moja gebula, ale ako ju mam presvedcit aby mi prestala zneprijemnovat zivot!
maculka,do sáčku musíš dýchať pomaly,nádych -výdych všetko pomaly a hlavne sa musíš ten moment uklidniť a nepanikariť,ja som mala 3 záchvaty,pri prvom ma záchranka odviezla do nemocnice ale ostatné som zvládla sama,užívam cipralex a magne B6
Citala som vase prispevky a kazdy to preziva nie rovnako.Ja citim najprv ako sa mi toci hlava a mam vypadky zraku.Po niekolkych minutach mi zacnu trpnut postupne ruky,tvar a jazyk.Ked trpnutie odznelo,prisla hrozna bolest hlavy a trvala cely den.Tiez nutkanie na zvracanie.Na druhy den to este doznievalo.Prvy krat som to zazila pred 3tyzdnami,nebolo to este az take dramaticke,no minuly tyzden to bolo horsie.Radsej by som ten moment zomrela.
hyperventilačná tetánia-zrýchlené dýchanie,ktoré vyvolá tetanický syndróm,tŕpnutie úst,rúk...preto sa pri tomto stave dýcha do sáčku.Keď pocítiš,že to na teba ide,pomaly dýchaj...